Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 50"55"65 Televizyon önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan exe1ans
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

exe1ans

Meraklı
Yeni Üye
Değerli hocalarım öncelikle böyle bizlere yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Yeni evleneceğim iki odama televizyon ihtiyacım var. Birisi salonum için bir diğeri de oturma odası için oturma odasına 50 ekran kullanacağım salonuma 65 ekran almayı düşünüyorum. Aslında Samsungun oledi benim aşırı hoşuma gidiyor yani aslında oled televizyonlar çok hoşuma gidiyor salonuma kesinlikle oled almayı düşünüyorum. Ama oturma odası oled olmak zorunda değil. 2023 serisi televizyonları beklemeli miyim bunu da sormak istiyorum çünkü düğünüm Eylül de. Şimdi televizyondan beklentilerimi sıralamak istiyorum öncelikle salondaki televizyon için konuşacağım.

1- 65" Sürekli Netflix Disney Amazon film izleyen birisiyim bu yüzden film kalitesi gerçekten çok güzel olsun istiyorum bu yüzden oled düşündüm ve PS5 oyun oynayan birisiyim aynı şekilde bilgisayarımı bağlayıp çizimde yapmak istiyorum mimarım bu sebepten ötürü görüntü kalitesi benim için çok önemli. Televizyon da VRR özelliği GeForce Now gibi G-SYNC özellikleri taşıması da aynı şekilde çok önemli benim için. Bütçe 40 bin TL aslında ama bir televizyona bu kadar verilir mi onuda açıkçası sormak isterim

2- 50"55 Televizyonu da olurda eşim salondaki televizyonu kullanmak ister çizimlerimi veya oyunumu bu televizyon da oynamak zorunda kalırım düşüncesi ile almak istiyorum beklentilerim yine aynı şekilde ama tabii ki o televizyon kadar iyi olmak zorunda değil görüntü kalitesi güzel olsun aynı şekilde Netflix Disney vs izleyebilelim PS5 oyun oynarken güzel bir IPS görüntü almam önemli bu oda için bütçem 12 bin TL

@Adem Helvacı

Burada ortaya ilginç bir senaryo da istersek sergileyebiliriz.

Siz nasılsa Oled için 40K bütçe ayırmıştınız, 2 Yıl garantili ithal ürünler yerine 3 yıl garantili 65O9900 Vestel Oled tv yi 29.000tl ye satın alıp hem Oled talebinizi karşılamış, hem büyük ekran isteğinizi yerine getirmiş hem de daha uzun soluklu güvenceyi daha düşük bütçe ile elde etmiş olursunuz. Normalde bütçesi yeterli birisi için yerliye dikkat çekmem ancak bu bahsi geçen yerlinin panel bölümü tamamen orijinal çünkü burada montajlama da yapamıyorlar bu panelleri. O nedenle her ne kadar yazılım güç kartı ve anakart vestele ait olsa da en önemli unsur olan panelin LG tarafından üretilmiş olması ayrı bir avantaj sunar diye düşünüyorum.

Öte yandan 12K bütçe ayırıp 55'' dediğiniz kısım için ise 60'' sınıfında ithal ürünü öğrenci indirimi ile 14.000tl ye sahip olan arkadaşların kervanına da katılabilirisniz. Yani 60BU8000 model Samsung tft lcd televizyonu diğer taraftan arttırdığınız bütçe ile rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Tabi bu sadece bir öneri, yine de ithal oled olsun derseniz sohbete o yönde devame deriz.

Bu arada forumumuza hoşgeldiniz ben alışkanlıktan hep direkt olarak konuya giriyorum :ok

Burada ortaya ilginç bir senaryo da istersek sergileyebiliriz.

Siz nasılsa Oled için 40K bütçe ayırmıştınız, 2 Yıl garantili ithal ürünler yerine 3 yıl garantili 65O9900 Vestel Oled tv yi 29.000tl ye satın alıp hem Oled talebinizi karşılamış, hem büyük ekran isteğinizi yerine getirmiş hem de daha uzun soluklu güvenceyi daha düşük bütçe ile elde etmiş olursunuz. Normalde bütçesi yeterli birisi için yerliye dikkat çekmem ancak bu bahsi geçen yerlinin panel bölümü tamamen orijinal çünkü burada montajlama da yapamıyorlar bu panelleri. O nedenle her ne kadar yazılım güç kartı ve anakart vestele ait olsa da en önemli unsur olan panelin LG tarafından üretilmiş olması ayrı bir avantaj sunar diye düşünüyorum.

Öte yandan 12K bütçe ayırıp 55'' dediğiniz kısım için ise 60'' sınıfında ithal ürünü öğrenci indirimi ile 14.000tl ye sahip olan arkadaşların kervanına da katılabilirisniz. Yani 60BU8000 model Samsung tft lcd televizyonu diğer taraftan arttırdığınız bütçe ile rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Tabi bu sadece bir öneri, yine de ithal oled olsun derseniz sohbete o yönde devame deriz.

Bu arada forumumuza hoşgeldiniz ben alışkanlıktan hep direkt olarak konuya giriyorum :ok
Adem hocam öncelikle değerli vaktinizi ayırdığınız için çok ama çok teşekkür ederim. Estağfurullah hocam olur mu öyle şey siz nerdeyseniz biz ordayız hakkınız ödenmez ? Vestel OLED modeli güzel ancak hocam internetten özelliklerine baktığım da VRR özelliği Freeysnc Premium, G-SYNC, GeForce Now gibi özellikleri bulundurmuyor hocam bunlar benim için çok önem taşıyor. Özellikle salona alacağım televizyon da. Diğer oda da olacak televizyon da o özelliklerin olup olmaması çok önemli de değil aslında hocam. Samsung önerdiğiniz modele baktım hocam başka bir konunuzu incelediğim de VestelQA9700 modelini önermiştiniz bir arkadaşa acaba bu Samsung ile Vestelin bu modeli arasında tercihiniz ne olurdu hocam. Oled kısmında dediğimiz özellikler de olursa süper olur hocam

Adem hocam öncelikle değerli vaktinizi ayırdığınız için çok ama çok teşekkür ederim. Estağfurullah hocam olur mu öyle şey siz nerdeyseniz biz ordayız hakkınız ödenmez ? Vestel OLED modeli güzel ancak hocam internetten özelliklerine baktığım da VRR özelliği Freeysnc Premium, G-SYNC, GeForce Now gibi özellikleri bulundurmuyor hocam bunlar benim için çok önem taşıyor. Özellikle salona alacağım televizyon da. Diğer oda da olacak televizyon da o özelliklerin olup olmaması çok önemli de değil aslında hocam. Samsung önerdiğiniz modele baktım hocam başka bir konunuzu incelediğim de VestelQA9700 modelini önermiştiniz bir arkadaşa acaba bu Samsung ile Vestelin bu modeli arasında tercihiniz ne olurdu hocam. Oled kısmında dediğimiz özellikler de olursa süper olur hocam
Aklınızda olsun diye bir ön not yazayım.

Ben hiçbir zaman kopyala yapıştır veya ezberlenmiş cevaplar yazmıyorum, verdiğim cevaplar hep kişiye özeldir.

İki ayrı arkadaş ikisi de bana X mi Y mi diye sormuş olsun, birisine X derken diğerine Y diyebilirim çünkü ben markaya veya prime göre değil kişiye göre belirliyorum cevabı :D

Belli bir liste yok, algoritma yok, program yok, sadece kafamdaki bilgiler ile sizin verdiğiniz detayları harmanlayıp ortaya çıkan sonucu kişiye özel yazıyorum yani sakın ola ki başkasına verdiğim cevap üzerinden kendinize çıkarım yapmayın lütfen :D

Size daha profesyonel bir oled bakacağım yarın ofiste :ok

Aklınızda olsun diye bir ön not yazayım.

Ben hiçbir zaman kopyala yapıştır veya ezberlenmiş cevaplar yazmıyorum, verdiğim cevaplar hep kişiye özeldir.

İki ayrı arkadaş ikisi de bana X mi Y mi diye sormuş olsun, birisine X derken diğerine Y diyebilirim çünkü ben markaya veya prime göre değil kişiye göre belirliyorum cevabı :D

Belli bir liste yok, algoritma yok, program yok, sadece kafamdaki bilgiler ile sizin verdiğiniz detayları harmanlayıp ortaya çıkan sonucu kişiye özel yazıyorum yani sakın ola ki başkasına verdiğim cevap üzerinden kendinize çıkarım yapmayın lütfen :D

Size daha profesyonel bir oled bakacağım yarın ofiste :ok
Adem hocam cansınız ? Tamamdır hocam anladım bu ders olmuş oldu ? Hocam çok teşekkür ederim yarın için cevap bekleyeceğim

Biraz sıkıntılı bir durumdayız, önce şu oled işini çözelim istiyorum, gündüz 2 görüşme yaptım LG ci arkadaşlarla.
Zaten bildiğim ancak bir gelime var mı diye merak ettiğim konular vardı hem sohbet ettik hem aklımdaki soruları gidermiş oldum.

Derdimiz şu ki 65'' isteğinize benim istediğim panel ile ulaşamıyoruz zira 49.000tl.
İstemediğim panel ile bütçeye sığdırabiliyoruz ancak ben panel güvenmiyorum yani o parayı sokağa atmanıza nasıl gönlüm razı olsun, 2 yıldan sonrası için bir güvenceniz yok bu büyük risk.

55'' için bütçeye sığdırabiliriz ancak sizin büyük ekran talebinizi karşılamamış oluyoruz.

Tamam G2 alamıyoruz da bari 65C2 alalım evo panel olsun diyorum olmuyor, 55 alalım desem sizin istediğiniz olmuyor.

65B16LA için 40bin sınırını aşarmıyız peki?

Biraz sıkıntılı bir durumdayız, önce şu oled işini çözelim istiyorum, gündüz 2 görüşme yaptım LG ci arkadaşlarla.
Zaten bildiğim ancak bir gelime var mı diye merak ettiğim konular vardı hem sohbet ettik hem aklımdaki soruları gidermiş oldum.

Derdimiz şu ki 65'' isteğinize benim istediğim panel ile ulaşamıyoruz zira 49.000tl.
İstemediğim panel ile bütçeye sığdırabiliyoruz ancak ben panel güvenmiyorum yani o parayı sokağa atmanıza nasıl gönlüm razı olsun, 2 yıldan sonrası için bir güvenceniz yok bu büyük risk.

55'' için bütçeye sığdırabiliriz ancak sizin büyük ekran talebinizi karşılamamış oluyoruz.

Tamam G2 alamıyoruz da bari 65C2 alalım evo panel olsun diyorum olmuyor, 55 alalım desem sizin istediğiniz olmuyor.

65B16LA için 40bin sınırını aşarmıyız peki?
Adem hocam hiç önemli değil 55 de olabilir yeter ki sizin içinize sinen panel olsun benim için önemli olan o büyük olmuş sorun yaşamışım daha kötü. G2 mi dersiniz hocam C2 Evo mu 55 de @Adem Helvacı

Son düzenleme:
G2 derim aslında, fakat bir de AYAK durumu var, siz bu ürünü masada mı kullanacaksınız yoksa duvar montajı mı olacak?
Ayrıca LG nin 3 üncü nesilleri geldi gelecek, bu modelleri aldırınca 3 üncü nesiller geldiğinde TÜH demezsiniz değilmi? :alala
Tabi ki 3 üncü nesil de fiyat farkı ile gelir o ayrı konu.

G2 derim aslında, fakat bir de AYAK durumu var, siz bu ürünü masada mı kullanacaksınız yoksa duvar montajı mı olacak?
Ayrıca LG nin 3 üncü nesilleri geldi gelecek, bu modelleri aldırınca 3 üncü nesiller geldiğinde TÜH demezsiniz değilmi? :alala
Tabi ki 3 üncü nesil de fiyat farkı ile gelir o ayrı konu.
Biz adem hocam üçüncü nesilleri bekleyelim o zaman

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri