Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

50QA9700 aldım, servis süreci hakkında tavsiyeleriniz!

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

OFLU

Meraklı
Yeni Üye
Merhaba,

Uzun araştırmalar sonucunda gittim geldim, fazla para vermeden en uygun tv araştırmamı kafayı tırlatma dan 50QA9700 modeline karar kıldım ve dün akşam aldım.

Ürünü HB üzerinden vestel yetkili satıcı tarafından aldım, söylediğine göre tv servise yollanacak, servis getirip kuracak. Kargo ile de uğraşmayacağım.

servis süreci hakkında bilgi rica ediyorum.

Bu model de talep edilirse duvar aparatı ile duvara montaj ücretsiz miş, Ama duvar aparatı çok kaliteli değil diyorlar, doğrumudur, kullanan varsa resim atabilir mi?

Birde önceden servis akım korumalı prizde diretiyorlarmış, şuan o var mı? Evde zaten akım ve gerilim koruma rolesi mevcut.

Tv servis tarafından geleceği için kutu kontrol ve teslim alayım mı gibi bir derdim yok, ama bu durumda ne gibi testler yapabilirim?

Ufak bir düzeltme; HB üzerinden Vestel Kurumsal Mağaza satıcıdan alındı. Yetkili diye yazmışım ama doğrudan vestelin kendi mağazası sanırım.

55Q9900 var bende. Servisin yanında vetdiği duvar aparatı ile kullanıyorum. Çok şükür bir sorun yok. Muhakkak piyasada daha kalitelileri vardır.
Ürünü direk servis getiriyorsa zaten kutudan kırık vs. çıkması onları ilgilendirir.
Akım korumaya da bence gerek yok.

55Q9900 var bende. Servisin yanında vetdiği duvar aparatı ile kullanıyorum. Çok şükür bir sorun yok. Muhakkak piyasada daha kalitelileri vardır.
Ürünü direk servis getiriyorsa zaten kutudan kırık vs. çıkması onları ilgilendirir.
Akım korumaya da bence gerek yok.
Akım koruma evde var zaten, akım koruma dedikleri şey içinde ufak bir varistör olan piriz. 3-5tl lik bir parça.

Şuanda pixel testi için araştırma yapıyorum, tv android olduğundan piksel test uygulamasını indirim kuracağım, ama elimde usb ye atıp kullanmak için orjinal dosya da bakıyorum, malum onlar test yapmıyorlar bildiğim kadarı ile.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Duvar aparatı kare plastik tek parça oluyor bunlar eskilere nazaran güzel. Bı sıkıntı yaşatmaz.

Akım koruma sigortası ile gerilim koruma prizi karıştırmayın☺️
Almak zorunda değilsiniz.

Hayırlı olsun

Duvar aparatı kare plastik tek parça oluyor bunlar eskilere nazaran güzel. Bı sıkıntı yaşatmaz.

Akım koruma sigortası ile gerilim koruma prizi karıştırmayın☺️
Almak zorunda değilsiniz.

Hayırlı olsun
Yok usta akım koruma farklı, gerilim koruma farklı, ikisi de var, voltaj 180 altına, 235 üstüne çıkınca elektriği anında kesiyor, anlık olarak elektirik gidip gelirse, kesintiden sonra bir süre bekliyor hemen vermiyor enerjiyi, sonra voltajı kontrol edip öyle veriyor.
Her eve lazım, çok model var.
Ben bunu kullanıyorum.

1700898683124.png

Ürünün kurulumu dün oldu,

Ürüne ilk bakış açım ise şöyle.

Yanlardan görüntü kaybı çok fazla, doğrudan karşısına geçip izlersen çok güzel görüntü var, ama hafif sağa sola gidince kalite bozulmaya başlıyor. 4k qled in bir anlamı kalmıyor.

Ayrıca çerçeveleri çok hassas, ufak bir kastırma ile panel ışığı yansıma yapıyor. İçindeki ışık hüzmesini görüyorsun.

Birde üst kısım metal olduğundanmıdır bilemedim, sol üstte eğilme var ve bundan kaynaklı bulutlanma oluyor. Üst çıtası hafif içe gözmüş.

Montaj esnasında ve sonrasında farketmedim ama bi göçme var.

Bunu servise bildirsem , tv gidip gelirken daha fazla zarar görecek gibi, çünkü çerçeve aşırı hassas.

şuanda samsung 43es6340 var, slim led olmasına rağmen bu kadar hassas ve yanlardan görüntü kaybı olmayan bir tv. Aklım ona mı gitti bilemedim.

Açıkcası bu birkaç olaydan dolayı içim soğudu, tv ye tutmaya korkar oldum.

Yanlardan görüntü kaybı çok fazla, doğrudan karşısına geçip izlersen çok güzel görüntü var, ama hafif sağa sola gidince kalite bozulmaya başlıyor. 4k qled in bir anlamı kalmıyor.

Ayrıca çerçeveleri çok hassas, ufak bir kastırma ile panel ışığı yansıma yapıyor. İçindeki ışık hüzmesini görüyorsun.

Birde üst kısım metal olduğundanmıdır bilemedim, sol üstte eğilme var ve bundan kaynaklı bulutlanma oluyor. Üst çıtası hafif içe gözmüş.

Bunu servise bildirsem , tv gidip gelirken daha fazla zarar görecek gibi, çünkü çerçeve aşırı hassas.

şuanda samsung 43es6340 var, slim led olmasına rağmen bu kadar hassas ve yanlardan görüntü kaybı olmayan bir tv. Aklım ona mı gitti bilemedim.

Yanlarda solma yapması normal çünkü FSA (VA) panel ile üretilmiş bir televizyon. Kasada eğilme varsa arıza kaydı açtırın değişim isteyin.

Hocam öncelikle hayırlı olsun ve ilk deneyiminizden dolayı geçmiş olsun. Ama vestel servisinin diğer markalara göre daha iyi olduğunu duydum umarım sonuçtan memnun kalırsınız.
Bende aynı televizyonu almayı düşünüyordum o yüzden sormak istedim hafif sağa sola derken tvyi karşı çaprazdan izlerken kalite bozuk mu oluyor. Benim açı sorunum yok ama dümdüzde izlemeyeceğiz tam karşısına biri otursa diğerleri illaki çaprazdan izleyecek. Ayrıca QA9700 ve Q9900 'da ips paneller olduğunu sanıyordum buna da şaşırdım.

Hocam öncelikle hayırlı olsun ve ilk deneyiminizden dolayı geçmiş olsun. Ama vestel servisinin diğer markalara göre daha iyi olduğunu duydum umarım sonuçtan memnun kalırsınız.
Bende aynı televizyonu almayı düşünüyordum o yüzden sormak istedim hafif sağa sola derken tvyi karşı çaprazdan izlerken kalite bozuk mu oluyor. Benim açı sorunum yok ama dümdüzde izlemeyeceğiz tam karşısına biri otursa diğerleri illaki çaprazdan izleyecek. Ayrıca QA9700 ve Q9900 'da ips paneller olduğunu sanıyordum buna da şaşırdım.
50 inçlerde IPS bulamazsınız. VA paneldir hep

Kullanıma çok fazla sorun teşkil etmiyor, normal görüntülerde ne üstü çerçeve ne de ışık sızması hiç belli olmuyor.

Karanlık sahnelerde ön plana çıkabilir ama zaten ekranın genelinde bir beyazlık var.

İleride bir sorun çıkartır mı sizce? Çünkü servise desem, değişirmi bilemem ama değişirse, yeni üründe bulutlanma olma veya ölü piksel olayından korkuyorum.

Bu fabrikasyon bir sorunmudur? Çünkü servis gayet nazik davrandı, hatta 2 kişi tutup taktılar.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2023-12-08 saat 18.08.43_d149903c.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-12-08 saat 18.08.43_d149903c.jpg
    32.9 KB · Görüntüleme: 98
  • WhatsApp Görsel 2023-12-08 saat 18.08.44_e42def33.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-12-08 saat 18.08.44_e42def33.jpg
    109.7 KB · Görüntüleme: 107
  • resim_2023-12-08_181023715.png
    resim_2023-12-08_181023715.png
    174.6 KB · Görüntüleme: 105
Kullanıma çok fazla sorun teşkil etmiyor, normal görüntülerde ne üstü çerçeve ne de ışık sızması hiç belli olmuyor.

Karanlık sahnelerde ön plana çıkabilir ama zaten ekranın genelinde bir beyazlık var.

İleride bir sorun çıkartır mı sizce? Çünkü servise desem, değişirmi bilemem ama değişirse, yeni üründe bulutlanma olma veya ölü piksel olayından korkuyorum.

Bu fabrikasyon bir sorunmudur? Çünkü servis gayet nazik davrandı, hatta 2 kişi tutup taktılar.
55Q9900’da bende de böyle bir sızma vardı. Vestel’i arayın yenisiyle değişimini isteyin. Başta onaralım diyorlar kabul etmeyin, değişirler.

Sen yazmadan önce servise bildirmiştim, gelsinler baksınlar bakalım, tamir derlerse kabul etmem, daha yeni tv, 1 saat bile izlemedim.

Değişim için talep açarlarsa açsınlar, yoksa ben dediğiniz gibi merkez ile iletişime geçeceğim.

Değişimde tv yi hemen alıyorlar mı? yoksa yenisini getirince mi alıyorlar.

Sen yazmadan önce servise bildirmiştim, gelsinler baksınlar bakalım, tamir derlerse kabul etmem, daha yeni tv, 1 saat bile izlemedim.

Değişim için talep açarlarsa açsınlar, yoksa ben dediğiniz gibi merkez ile iletişime geçeceğim.

Değişimde tv yi hemen alıyorlar mı? yoksa yenisini getirince mi alıyorlar.
Yenisi gelene kadar eskiyi kullanıyorsunuz, bu konuda Vestel çok başarılı, mağdur etmiyor.

Bu da farklı bir açıdan bir görüntü, servis buna ne yapabilir ki?

Servis müdahalesini istemeyeceğim.

1702301668408.jpeg

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri