Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

50QA9700 aldım, servis süreci hakkında tavsiyeleriniz!

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

OFLU

Meraklı
Yeni Üye
Merhaba,

Uzun araştırmalar sonucunda gittim geldim, fazla para vermeden en uygun tv araştırmamı kafayı tırlatma dan 50QA9700 modeline karar kıldım ve dün akşam aldım.

Ürünü HB üzerinden vestel yetkili satıcı tarafından aldım, söylediğine göre tv servise yollanacak, servis getirip kuracak. Kargo ile de uğraşmayacağım.

servis süreci hakkında bilgi rica ediyorum.

Bu model de talep edilirse duvar aparatı ile duvara montaj ücretsiz miş, Ama duvar aparatı çok kaliteli değil diyorlar, doğrumudur, kullanan varsa resim atabilir mi?

Birde önceden servis akım korumalı prizde diretiyorlarmış, şuan o var mı? Evde zaten akım ve gerilim koruma rolesi mevcut.

Tv servis tarafından geleceği için kutu kontrol ve teslim alayım mı gibi bir derdim yok, ama bu durumda ne gibi testler yapabilirim?

Servis gelsin değişim istediğimi belirteceğim.

Birde kabul ederlerse ve ederi kadar fark talep edilirse 55" modeli ile değişim istedim, ona da talep aldılar, servis sonrası ona da bilgi vereceklerini belirttiler.

Bu da farklı bir açıdan bir görüntü, servis buna ne yapabilir ki?

Servis müdahalesini istemeyeceğim.

Ekli dosyayı görüntüle 10463
Hocam gördüğüm yanlış değilse üst çıtada bariz ezilme olmuş ve daha önceki mesajınızda tam da bu bölgede görüntü bozukluğu var maalesef, ben kesinlikle değişim isterdim şahsen ki Vestel muhtemelen değiştirir.

Ezilme değilde üretim hatası gibi duruyor, çünkü kasada da aynı eğim var, ezilse böyle kalmaz zaten, ya da bu kadar iz bırakacak ezilme olsa panel kırılır.

Servis önümde çıkartıp taktı, gayette nazik taktılar ürünü. Yani öyle bir baskıyada maruz kalmadı, hatta 2 kişi duvara taktılar.

Ama dikkatimi çeken olan şu, kutudan çıkınca ekrana yapışan ekranı koruyan koruyucu yoktu, ama tv yi komple kaplayan poşet ile kaplıydı belki ekranda ondan koruyucu naylon yoktu bilemedim.

Ezilme değilde üretim hatası gibi duruyor, çünkü kasada da aynı eğim var, ezilse böyle kalmaz zaten, ya da bu kadar iz bırakacak ezilme olsa panel kırılır.

Servis önümde çıkartıp taktı, gayette nazik taktılar ürünü. Yani öyle bir baskıyada maruz kalmadı, hatta 2 kişi duvara taktılar.

Ama dikkatimi çeken olan şu, kutudan çıkınca ekrana yapışan ekranı koruyan koruyucu yoktu, ama tv yi komple kaplayan poşet ile kaplıydı belki ekranda ondan koruyucu naylon yoktu bilemedim.
Anladım hocam servis gelsin bakalım

Servis gelip baktı, değişim talep edeceklerini söylediler gittiler.

Gündüz panelde çok belli olmasa da gece çektiğim bir resimde net belli olan bir ışık sızması var, onu yollasan gelmeye gerek kalmazdı dediler.

Gerisi firmada.

1702457607664.jpeg

Gündüz panelde çok belli olmasa da gece çektiğim bir resimde net belli olan bir ışık sızması var, onu yollasan gelmeye gerek kalmazdı dediler.

Gerisi firmada.

Ekli dosyayı görüntüle 10533
Vestel bu konuda iyi, problem yok merak etmeyin, sizi fabrikadan ararlar 0236 kodlu bir telefonla, onarım istemeyin değişim isteyin, var ise aynısı yok ise üst modelini verirler.

Vestel bu konuda iyi, problem yok merak etmeyin, sizi fabrikadan ararlar 0236 kodlu bir telefonla, onarım istemeyin değişim isteyin, var ise aynısı yok ise üst modelini verirler.
Vesteli tercihimin tek nedeni bu aslında.

Model olarak aynısı vardır, daha yeni aldım, aldığım yerde vestel kurumsal, yani doğrudan vestelin kendisi.

55" modelini talep ettim, fazla fark istemezler ise 55" modelini almayı düşünüyorum, 50QA9700 modeline koyulan VA panel bayağı kötü, ufak bir yan kayınca beyazlık hemen başlıyor, böyle olunca da QLED ekranın bir anlamı kalmıyor.

Samsungun va paneli var, 10 yıllık tv , onda böyle renk kayıpları olmuyor, hatta a101 den alınma toshiba tv de bile bu derece renk kayıpları olmuyor.

Örnek resimleri birazdan atacağım. Fikir arayana bilgi olur.

Farklı resimleri ve bir yayın resmini ekledim. Ama burada daha iyi çıktılar, muhtemelen telefon kamerası görüntüyü düzeltti.

1702472987314.jpeg
1702472998682.jpeg

1702473017473.jpeg

1702473030184.jpeg

1702473043339.jpeg

1702473056444.jpeg

1702473072483.jpeg

1702473084574.jpeg

1702473096845.jpeg

1702473110003.jpeg

1702473119465.jpeg

1702473127169.jpeg
1702473136467.jpeg

1702473149024.jpeg

Hocam rast gele denk geldim konunuza, öncelikle geçmiş olsun. Umarım gelen TV boyut farkı sebebiyle daha iyi bir panel ile gelir. Mecburiyetten Vestel alacaktım, internette videolarda bu kadar kötü durmuyordu. Mecbur kredi çekip LG IPS e geri döneceğim. İptal ettiğim 2. Sipariş oldu. Fotoğraflar için teşekkür ederim.

Hocam rast gele denk geldim konunuza, öncelikle geçmiş olsun. Umarım gelen TV boyut farkı sebebiyle daha iyi bir panel ile gelir. Mecburiyetten Vestel alacaktım, internette videolarda bu kadar kötü durmuyordu. Mecbur kredi çekip LG IPS e geri döneceğim. İptal ettiğim 2. Sipariş oldu. Fotoğraflar için teşekkür ederim.
Burada panel önemli, aynı modelin 55" 65" olanında IPS var, onlar daha iyi. Hatta 65" modelinin incelemesi var bu forumun, bakabilirsin.

Evet va tipi panellerde bu durumlar oluyor ama panel üreticileri ve aynı üreticinin farklı serilerinde bile bu durum fark ediyor, yan açılarda kimisi az soluk oluyor kimisi daha çok. IPS denk gelirse onda yan acı sorunu pek olmaz.

Evet va tipi panellerde bu durumlar oluyor ama panel üreticileri ve aynı üreticinin farklı serilerinde bile bu durum fark ediyor, yan açılarda kimisi az soluk oluyor kimisi daha çok. IPS denk gelirse onda yan acı sorunu pek olmaz.
1 saat kadar önce aradılar, değişim olacağını söylediler.

55" ile değişim olabileceğini söylediler, ama fiyat farkı olarak 5150tl istediler. Halbu ki piyasa da 4000tl fark var, yaşanan bu sorundan dolayı bir nebze düşük teklif beklerken piyasanın üzerinde bir rakam teklif edildi, bu farkı ödemeye değmez dedim, reddettim. Aynı ürün gelecek.

Çünkü şuanda piyasada bile fark 4 bin tl.

Sorun çözüm süreci ve ilgisi, kurulum ekibi vs.. çok iyi, farklı marka olsa bu sorunu belki de bana suç atarak sonlandırırdı.

İnşallah gelen tv bulutlanma ölü piksel gibi sorunlar olmaz. ( belki şimdiki panel sorunludur, gelen panelde bu kadar solma olmaz)

Vestel teknik ekibine ve satış sonrası müşteri ilgisine teşekkür ederim. Bu konuda beklentilerimi boşa çıkartmadılar.

Gerisi firmada.

Ekli dosyayı görüntüle 10533
Işık sızmasını bulutlanmayı geçtim sol üstte resmen darbe var. Kasa oradan yamulmuş demek ki. Değişir bu merak etmeyin.

Işık sızmasını bulutlanmayı geçtim sol üstte resmen darbe var. Kasa oradan yamulmuş demek ki. Değişir bu merak etmeyin.
Darbemi bilemiyorum, çünkü o denli bir darbe alsa panel kırılır. İşin kötü tarafı, ne önden bakılınca görünüyordu, nede normal kullanımda anlaşılıyordu.

Piksel kontrol uygulamasını indirdim, sadece siyah ekranda üstte o sızmayı farkettim, sonra çıtasına baktım ve durumu farkettim.

Üstte yazdım zaten değişim onaylandı, yenisini gönderiyorlar.

Darbemi bilemiyorum, çünkü o denli bir darbe alsa panel kırılır. İşin kötü tarafı, ne önden bakılınca görünüyordu, nede normal kullanımda anlaşılıyordu.

Piksel kontrol uygulamasını indirdim, sadece siyah ekranda üstte o sızmayı farkettim, sonra çıtasına baktım ve durumu farkettim.

Üstte yazdım zaten değişim onaylandı, yenisini gönderiyorlar.
Hayırlı olsun bakalım gelende sorun olmaz umarım.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri