Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

50QN90B ve 65C735 (Olumsuz) Deneyimlerim :(

Burak Fıçıcı

Yeni Üye
Yeni Üye
Herkese merhabar güzel insanlar :)

Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın ve doğru yere taşıyın lütfen :)
@Adem Helvacı Bey'e söz vermiştim, bir inceleme konusu açmaya gayret edeceğim diye...
Ayrıca emoji kullandığımda bazı problemler yaşıyorum. Alt satırlara enter tuşu ile inememek gibi. Web tasarımcıların bilgisine :)
Ve konu biraz uzun oldu, başımdan geçenleri olduğu gibi anlattım. Umarım okurken sıkılmazsınız :)

13 Mayıs'ta vatanbilgisayar.com'dan 65C735'i indirimle aldım. Aslında 65C935 alacaktım fakat ne olursa olsun bir tv'ye o kadar para vermeye gönlüm razı olmadı. Ailemin rızkı dedim. Horoz Lojistik ile gönderileceği bilgisi geldi. 4 gün sonra kargoya verildi. (Bence uzun bir süre.) Ve kargoya verildikten 3 gün sonra teslim edildi. Servis çağırdım. Ertesi gün kurulum için geldi. Selam bile vermeden içeri girdiler ve direk kutuyu açtılar ve kurdular. "Life time'ına bakar mısınız?" dedim. "Kutu daha önce açılmamış abi belli" dediler. "Panel testi yapar mısınız?" dedim. "Biz panel testi yapmıyoruz." dediler. "İyi dedim ben akşam yaparım, istediğim sonuçları bu gün ışığında alamam zaten" dedim. "Ürün kusurlu çıkarsa iade etmekte sorun yaşamam umarım" dedim. "Kutu açıldıktan sonra iade işi biter, mümkün değil" gibi üst perdeden konuşarak bir cevap verdi. "Hiç farketmez, kanunları ve yasal haklarımı iyi biliyorum, kanun böyle demiyor" dedim. Bunu diyince yaklaşım direk değişti, "Kutu açılınca 'eğer kusurluysa' iade edebilirsiniz" dedi. Hani kutu açılınca iş bitiyordu :)) Test yapmadığım için elbette hiçbir şeye imza atmayacaktım fakat, imza da istemediler zaten :) Kaçar gibi apar topar çıktılar. Onlar gittikten sonra hemen incelemeye başladım, panelin çeşitli yerlerinde (ortası da dahil) 5 adet ölü piksel buldum. (2 tam ölü, 3 yarım ölü piksel). Ayrıca paneli hayalinizde dikey olarak 4 eşit parçaya bölün, sağ taraftan en son parça ciddi bir şekilde karanlık, diğer 3 parça aydınlıktı. Bu ciddi bir problem olduğu için şaşırdım. Çünkü bu televizyonu aylarca araştırdım. Ve Türkiye'de sorun yaşayan görmedim. Şans işi işte, bana denk geldi. Hemen servisin cep telefonunu aradım, kurulum için geldiklerinde beni aramışlardı, o numaradan. Sorunları anlattım, "Gelebilir misiniz, bu ürün ayıplı ve iade edeceğim" dedim. Daha 15 dakika önce gitmişlerdi, hazır olun, ne dedi tahmin bile edemezsiniz. "2 gün sonra gelebiliriz, şuanda başka bir yere gidiyoruz, ölü piksellerin nerede olduğu önemli" dedi. Bende cevap olarak, "iyi o zaman TCL müşteri hizmetlerini arayacağım şimdi" dedim. "Arayın" dedi ve lap diye telefonu suratıma kapattı. Sözüm daha bitmemişti ve konuşuyordum. Çok şaşırmadım, ne de olsa bu servisler hakkında az çok bilgim vardı. Ama kesinlikle kabul edilemezdi, bir müşteri olarak konuşurken, dıııt diye telefonun yüzüme kapanması. (Buraya yazmak uygun mu bilmiyorum, uygunsa servis adını verebilirim yorumlarda, Sakarya'da yaşıyorum.) Sonra hemen tcl müşteri hizmetlerini aradım ve buraya yazdığım herşeyi anlattım. Çok kibar ve profesyonelce yaklaştılar ve 'haklısınız' dediler ve kayıt açtılar ve "servis geldiğinde rapor tutmalarını söyleyin sonra iade edebilirsiniz" dediler. Hatta ses kaydı bile aldım. @Adem Helvacı Abim isterse gönderebilirim. Abim diyorum çünkü gerçekten topluma çok faydalı bir insan, abilik yapıyor herkese :)) DİKKAT EDİN. BURADAN SONRA ÇARŞI KARIŞIYOR :) Ertesi sabah tam 9'da telefonum çaldı ve "evin önündeyiz" dediler. Hani 2 gün sonra gelebilirlerdi? :)) Muhtemelen ilk benim evime geldiler o sabah :) Ölü pikselleri ve çizgiyi gösterdim. "Rapor tutar mısınız, mal ayıplı olduğu olduğu için iade edeceğim, ayrıca sözleşmeden cayma hakkım da var" dedim. "Biz rapor tutmuyoruz" dedi. "Anlamadım" dedim. "Siz servis değil misiniz?" Tekrar "Biz rapor tutmuyoruz" dedi. "Ne demek rapor tutmuyosun?" dedim ve çok ciddi bir şekilde bağırdım. "SEN SERVİSSİN VE O RAPORU TUTACAKSIN!" Üst kattan babam bile indi "Ne oluyor oğlum, neden bağırıyorsun" diye. Babama olayı anlattım. (Kendisi Koç'un şirketlerinden birinde arge çalışanı bir makine mühendisi. Babam "Bilkom Koç'un, ben senin işini çözerim, merak etme" dedi. "Hayır baba dedim, bu adamlar yetkili servis ise, benim işimi çözecekler!" Sonra panel'in resmini çektiler. "Genel merkeze göndereceğiz" dediler. Genel merkez ertesi gün raporu sms ile gönderdi. Vatan iade konusunda zorluk çıkarmadı, çıkaramaz da zaten, ancak çıkarmaya teşebbüs ederler. Bilkom ve TCL gerçekten iyi firmalar, ancak bu saykolar yüzünden imajları kötüleşiyor :( Herşeye rağmen teşekkürler Bilkom ve TCL... Ertesi gün tv'yi vatan bilgisayar mağazasına götürdüm, 50QN90B almak istedim. Gösterdiler. "Ürün teşhir, bi bu kaldı elimizde, isterseniz fiyat çok ucuz" dediler. Gerçekten öyleydi ve ölü piksel buldum. Ayrıca panelde mini led'lerin ızgara şeklinde izleri gözüküyordu. Almadım. "İade alacağım" dedim. Sonra kapıdan çıkarken kendi kendime dedim ki, artık asla Amazon'dan başka bir firmadan hiçbirşey almam bu ülkede. Bundan bir hafta sonra Amazon'dan 50QN90B aldım. Gene aynı problem. Şaşılacak gibi. mini ledlerin ızgara ızgara izleri gözüküyor, özellikle mavi ekranda... Ve 2 adet ölü piksel vardı. Ne kadar şanssızım... İade ettim ve 1 gün içinde param yattı :) Ancak 50QN90B'yi ciddi şekilde beğendim. Siyahlar harika, motion gayet güzel ve panel gayet dekdüze. Panel VA mı değil mi tam olarak bilmiyorum. Bilenler varsa, söyleyebilirseler çok sevinirim. Tv'nin subwoofer'larından masam sallanıyordu. Dün baktım Amazon'da 50QN90B, benim aldığım tarihten (geçen hafta) 1000 tl daha ucuzlamış ve şansımı tekrar denedim. Tekrar aldım aynısını. Şuanda gelmesini bekliyorum... Biraz uzun olduğu için üzgünüm, umarım sıkılmamışsınızdır. Başımdan geçenleri olduğu gibi anlattım. Saygı ve sevgiler değerli abim @Adem Helvacı ve güzel insanlar... <3

Ayrıca söylemeyi unutmuşum kusura bakmayın, 65C735 gayet güzel bir tv. Ancak benim görüşüm, panel çok büyük olduğu için çözülürlük düşüyor. Sonuçta orta sınıf bir tv. Bence fiyat konusunda sınırlı olanlar, büyük tv almak yerine, en iyi tv'lerin küçük boyutlu olanlarını alsınlar. Böylece fiyat da dengelenmiş oluyor. Ancak sorun şu ki, en iyi tvlerin hangileri olduğunu bilenler çok az :)

(Birinci 50QN90B için) Ayrıca Samsung servisinden çok memnun kaldım. Beraber inceledik tv'yi. Life time ve herşeye beraber baktık. Belki de Amazon'dan aldığım için, rahat olduğum için böyle davrandılar, bilmiyorum.

İkinci 50QN90B'yi bekliyorum şuanda...

Bazı servisler, bazı insanlar gibi siz efendi efendi konuşunca, insanı aptal sanıyorlar, afedersiniz. Ama yok öyle bir dünya :) Saygılarımla...

Amazon'dan gelen ikinci 50QN90B :( Life time 0. Panelde aynısından bir tane daha var. Onu çekme gereği duymadım. Çünkü gerçekten sıkıldım artık. İşime gücüme zaman ayıramıyorum. Zira son 1 aydır 3 tv aldım. Diğer ikisini yukarıda yazdım. Artık şanssız olduğumu düşünmüyorum. Kesinlikle samsung'da kalite kontrol denen birşey yok. Tespitim bu. Samsung defteri benim için kapanmıştır. Siyahları harika olan, motion kontrolü harika olan ve homojen olan 100/120 hz bir va tv arıyorum. Oled'dan uzak duruyorum. Karşıdan izlenecek, film ve oyun için. 50-55 inç. 25.000 tl +/- olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum @Adem Helvacı Abi, saygılarımla <3

WhatsApp Görsel 2023-06-12 saat 14.59.13.jpg

Tv üreticileri, ünlü otomobillerin kalite kontrollerindeki gibi kalite kontrol yapmadıkları sürece,
Nasıl 1 lira daha az maliyetle üretebilirim diye düşündükleri sürece,
Bu üreticilere paramı asla vermeyeceğim. 3. sınıf ülke yerine konduğumuz için hep bunlar :)

Amazon'dan gelen ikinci 50QN90B :( Life time 0. Panelde aynısından bir tane daha var. Onu çekme gereği duymadım. Çünkü gerçekten sıkıldım artık. İşime gücüme zaman ayıramıyorum. Zira son 1 aydır 3 tv aldım. Diğer ikisini yukarıda yazdım. Artık şanssız olduğumu düşünmüyorum. Kesinlikle samsung'da kalite kontrol denen birşey yok. Tespitim bu. Samsung defteri benim için kapanmıştır. Siyahları harika olan, motion kontrolü harika olan ve homojen olan 100/120 hz bir va tv arıyorum. Oled'dan uzak duruyorum. Karşıdan izlenecek, film ve oyun için. 50-55 inç. 25.000 tl +/- olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum @Adem Helvacı Abi, saygılarımla <3

Ekli dosyayı görüntüle 4925
İstediğiniz özelliklere ve kendi deneyimlerimden yola çıkarak Philips 55Pml9507 önerebilirim.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri