Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Televizyon 55" TV önerisi IPS Panel

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Kafa kafaya modeller. QA9700 Android, Q9900 Vestel Qui Menü (Linux) ve JBL partner desteği var. Ben Q9900+Android Box tercihinde bulunurdum. Görüntü açısından fark olmaz iki model arasında. Ha tabi işin içine panel tipleri girince iş değişir çünkü şki televizyonda karma panel ile üretimde.
Açıkçası bende öyle kullanacağım elimde mi box gen2 var benim alacağım TV'nin smart özellikleri zerre önemli değil alabileceğim en üst kalite görüntü almak bu fiyat segmentinde

Açıkçası bende öyle kullanacağım elimde mi box gen2 var benim alacağım TV'nin smart özellikleri zerre önemli değil alabileceğim en üst kalite görüntü almak bu fiyat segmentinde
55Q9900 son parti üretimlerde LG IPS panele dönmüş. Size de LG IPS panelli düşerse görüntü anlamında üzmez diye düşünüyorum.

Hısense marka tvler kaliteli olarak biliyorum(tabiki bence) yurt dışında da çok tutulan bir marka amma velakin konu Türkiye olunca yorum yapamıyacağım...
Vestel olarak 65Q9900 modelini(IPS panel diye özellikle bu modelde karar kılmıştım ama karma panel duyumu sonra şansıma deyip aldı inanın hangi panel diye de bakmadım görüntüler beni tatmin ediyor) aldım ki konu servis sıkıntısı yaşamayayım diye ben memnunum tavsiyem midir derseniz kişisel zevklere göre değişir gidip görün desem orda ıps panel çıkar alırsın sana gelen va çıkar??

@Adem Helvacı üstad panel bilgisi ile ilgili videonuzu izledim ve Edge LED genelde tavsiye etmemişsiniz o dönemin şartlarına göre özellikle Edge aydınlatma ve IPS panel mümkün olursa uzak durun demişsiniz bulutlanma vb durumlar olabilme ihtimaline karşı sanırım, bende IPS panelin geniş görüş açısıdan dolayı VA panel her ne kadar siyahları IPS e göre daha iyi gösterse de renkleri de bir o kadar daha canlı sunsada izleme açısını kısıtlayıp renk solmalari olduğu için tercih etmiyorum LG nin 55UT81 modeli ile 55UT91 model tvlerine yöneldim
55UT81 modeli Direct LED
55UT91 modeli Edge LED ( Local Dimming )

Videoda anlatımınıza istinaden anladığım sıralama olarak Edge LED - Direct LED - Full Array LED olarak gidiyor ve mümkün oldukça Direct LED tercih edilmesi yönünde

Benim anlam veremediğim durum ise LG 55UT91 serisi üst model olmasına rağmen buna Edge LED katıp alt model 55UT81 modele Direct LED katması böyle bir durumda hangisi tercih edilmeli her iki modelin de panel Bit degerleri 8 Bit

@Adem Helvacı üstad panel bilgisi ile ilgili videonuzu izledim ve Edge LED genelde tavsiye etmemişsiniz o dönemin şartlarına göre özellikle Edge aydınlatma ve IPS panel mümkün olursa uzak durun demişsiniz bulutlanma vb durumlar olabilme ihtimaline karşı sanırım, bende IPS panelin geniş görüş açısıdan dolayı VA panel her ne kadar siyahları IPS e göre daha iyi gösterse de renkleri de bir o kadar daha canlı sunsada izleme açısını kısıtlayıp renk solmalari olduğu için tercih etmiyorum LG nin 55UT81 modeli ile 55UT91 model tvlerine yöneldim
55UT81 modeli Direct LED

Videoda anlatımınıza istinaden anladığım sıralama olarak Edge LED - Direct LED - Full Array LED olarak gidiyor ve mümkün oldukça Direct LED tercih edilmesi yönünde

Benim anlam veremediğim durum ise LG 55UT91 serisi üst model olmasına rağmen buna Edge LED katıp alt model 55UT81 modele Direct LED katması böyle bir durumda hangisi tercih edilmeli her iki modelin de panel Bit degerleri 8 Bit
Bu durum her zaman uygulanan klasik taktiktir.

Hiçbir zaman bütün güzel özellikleri bir araya getirdikleri tek bir model yapmıyorlar. (Bazı istisna üretimler hariç)

Çünkü öyle yaparlarsa diğer ürünler ellerinde patlıyor ve ürün yelpazesi daralıyor.

Bu durum her zaman uygulanan klasik taktiktir.

Hiçbir zaman bütün güzel özellikleri bir araya getirdikleri tek bir model yapmıyorlar. (Bazı istisna üretimler hariç)

Çünkü öyle yaparlarsa diğer ürünler ellerinde patlıyor ve ürün yelpazesi daralıyor.
Bu iki model arasında tercih UT81 mi olmalı o halde miniled tvler yüksek fiyat olduğu için o seviyeye çıkamadım UT81 25K şuan tercih edilebilir mi ?

55UT81 modeli Direct LED

55UT91 ve 55UT81 modellerini markanın websitesinden karşılaştırdığımda, ikisinin de 2024 model olduğunu görüntülüyorum. Fark olarak enerji tüketimi ve tv kalınlığı açısından UT91 önde görünüyor. Aydınlatma olarak da bahsettiğiniz fark var. 91 in üst model olduğunu nasıl anlıyoruz? İşlemci vs aynı gördüğüm kadarıyla.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri