Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

55UHL730 yerine 55UL700 geldi, bu nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan someday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

someday

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba size mail de atmıştım hocam , hi level 55uhl730 aldım bu model geldi hiçbir yerde satışı da yok nedir ne değildir belki değil şimdiden teşekkürler
IMG_20231208_223723.jpg

55UHL730 yerine 55UL700 geldi, bu nedir?

Toplamak gerekirse 55UHL730'da 2 farklı panel HKC ve AOU iken, 55UL700'de tekil panel (şimdilik) var, o da UHL730'daki HKC panelin aynısı.

Anakart olarak da UHL730'da 17MB180E_G3 anakart varken, UL700'de 17MB180Y_G32 var. Yani UL700 için UHL730'un yenilenmiş versiyonu diyebiliriz.

55UHL730 yerine 55UL700 gönderilmesi bana göre dert edilecek bir durum değil, aksine aynı özelliklerde daha güncel bir ürün gönderilmiş.
Merhaba, forumumuza hoş geldiniz. Yayında da bahsi geçmişti, öncelikle bu ürünü açtınız mı? açtıysanız içindeki kullanma kılavuzu veya ürün etiketinde özellikler gibi bir kısım bulunuyordur. Bunu 55UHL730 ile karşılaştırabiliriz.

A101'in ilgili afişini bularak iki ürün modeli mi yoksa tek bir ürün modeli mi yazmışlar onu da kontrol edeyim, hangi tarihte satışa çıkmıştı A101'de?

Bazı ürünlerde model kodu değişikliği olabiliyor, mesela beyaz eşyada da aynı durum söz konusu. Çamaşır makinemde SCM7101/CM710 yazmışlardı. Bunlarda aynı ya da neredeyse birebir denecek muadil ürün olsa da, bazılarında karışık satma söz konusu olabiliyor. Yine aynı market satışı ekran boyutunu yanlış hatırlıyor olabilirim ama 55UA2263DT/55UA2063DT yazmışlar. Hangisini çıkarsa şansına usulü. Ama yazılan özellikler ve vaat edilenlerin hepsi her iki üründe de var mı? var. Farkı ne, birinde 17MB185G31 anakart, diğerinde 17MB185G32 anakart kullanılmış, gibi.

Yayında da Adem abi bahsetmişti, aynı ürünü, şu köşesini biraz daha oval yapın, alttaki çizgisini siyah değil metalik gri yapın deyip farklı bir model koduyla, sanki farklı bir ürünmüş gibi sunabiliyorlar. Bu gibi durumları değerlendirebiliriz.

Kutuyu açmadım bahsedilen özellikler aynı,fakat uhl730 olan üründen daha kotu çıkma ihtimali üzerinde duruyorum çok büyük ihtimalle dediğiniz gibi aynı ürünü yeni model olarak değiştirdiler ,piyasada olmadığından sormak istedim uhl730 modelinin tanıtımı ise resimdeki gibi, satışa 2 gün önce çıktı ve bitti sadece online olarak satışta idi o yüzden afişi yoktu
Screenshot_2023-12-08-23-11-31-260_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2023-12-08-23-11-35-831_com.android.chrome.jpg

Zaten A101 bu ürün özellikleri konusunda YAZMAMAK için direniyor gibi. Utanmasa, buzdolabı için özelliğe "soğutabiliyor", TV için "kanalları gösteriyor", Çamaşır makinesi için "kazağı ıslatabiliyor" yazacaklar sanki.

Zaten ürünün başlığı 55UHL730, özellik kısmında 55UHL720 yazmışlar. https://www.a101.com.tr/elektronik/hi-level-55uhl730-55-ultra-hd-smart-tv/

Ürün seri nosunu kullanarak ürünler arasındaki farkları ya da en azından 55UL700'ün ne olduğunu bulabilme ihtimalimiz var mıdır? @Adem Helvacı @Tesla @Fikoloji

Toplamak gerekirse 55UHL730'da 2 farklı panel HKC ve AOU iken, 55UL700'de tekil panel (şimdilik) var, o da UHL730'daki HKC panelin aynısı.

Anakart olarak da UHL730'da 17MB180E_G3 anakart varken, UL700'de 17MB180Y_G32 var. Yani UL700 için UHL730'un yenilenmiş versiyonu diyebiliriz.

55UHL730 yerine 55UL700 gönderilmesi bana göre dert edilecek bir durum değil, aksine aynı özelliklerde daha güncel bir ürün gönderilmiş.

Çözüm

Verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkürler, üreticiden bile öğrenemediğimiz bu teknik verileri bizlere sunarak yol gösteriyorsunuz,yaptığınız işe sonsuz saygı ile selamlar ...

55 UHL 730 var bende. 2023 bahar aylarında aldım, çok memnunum. Daha önce 2018de 55 inç hi level kardeşim almıştı, görüntü kalitesi hızı özellikleri vs hayran kalmıştım. Sonra 43 inç olanını aldım 2020de ama 55 inç gibi net değil ve yavaş biraz. Ondan sonra a101de 55uhl730 denk geldi 6500 TL ye aldım keyifle kullanıyorum maşaAllah. Bugün markette 55ul700 görünce araştırayım dedim bu forum karşıma çıktı. 11500 tl idi ul700. Vestel üretimi olanlar mavi beyaz kutuda geliyor ben çok memnunum tavsiye ediyorum

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri