Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 65-75inç önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

leventaltin94

Yeni Üye
Yeni Üye
merhabalar,
youtubeda kanalınızda saatler geçirdikten kendi adıma en güvenilir tv incelemeleri ve önerileri yapan adres gördüğüm için foruma üye olmaya karar verdim,bu da ilk açtığım konu bi hata edersek affola,
konu açma sebebim de şu
evde 2 odada televizyon var,küçük odadaki pc ve konsol bağladığım lg oled48c1 modeli
salonda da araştırmadan direkt en uygun fiyatlı olduğu için aldığım(çok kullanmam diye düşünüyordum) 58inç awox tv var,ama oled tvyi tecrübe ettikten sonra salondaki televziyonun görüntü kalitesi gözümü rahatsız etmeye başladı,ve salonda düşündüğümden fazla vkit geçiriyorum
şu an en az 65 inç mümkünse 75 inç televizyon almak istiyorum fakat oledlerin fiyatı almış başını gitmiş
görüntü kalitesi önceliğim,çoğunlukla akşam dizi film izlemek için kullanılacak,iyi bir siyah performansı önceliğim,ara sıra da maç izleriz
birçok tv araştırdım,sizin incelemeriniz izledim
tcl c735 vs 728 modelleri aklıma yatıyor
fakat vestelin oled modeli 65o9900 ve miniled modeli 65um9900(bu model ile ilgili hiç inceleme bulamadım,fiyat olarak miniledlere da çok uygun olması aklımı çeliyor) aklımı kurcalıyor
vestel modelleri görüntü kalitesi olarak tcl modellere göre önde midir,öndeyse ciddi fark var mıdır çünkü tcl modellerinde tazeleme hızı avantajı kullanım senaryoma çok uygun olmasa da aklımı çeliyor
sizin öneriniz nedir?bütçem 25000tl civarı ama 30000lere kadar zorlayabilirim?
şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Selamlar,
Boyut acisindan izleyeceginiz icerik cozunurlugu ve mesafeniz belirleyici olacaktir. Yuksek cozunurluk icin 65 inc 4-4,5 metre, 75 icin 5-5,5 metre diyebilirsiniz. Malesef 65 den 75 e cikinca fiyatlarda bayagi fark ediyor. Ben 60 inc den 75 e ciktim (mesafe 6 metre) iyiki de 65 almamisim.

merhabalar,
youtubeda kanalınızda saatler geçirdikten kendi adıma en güvenilir tv incelemeleri ve önerileri yapan adres gördüğüm için foruma üye olmaya karar verdim,bu da ilk açtığım konu bi hata edersek affola,
konu açma sebebim de şu
evde 2 odada televizyon var,küçük odadaki pc ve konsol bağladığım lg oled48c1 modeli
salonda da araştırmadan direkt en uygun fiyatlı olduğu için aldığım(çok kullanmam diye düşünüyordum) 58inç awox tv var,ama oled tvyi tecrübe ettikten sonra salondaki televziyonun görüntü kalitesi gözümü rahatsız etmeye başladı,ve salonda düşündüğümden fazla vkit geçiriyorum
şu an en az 65 inç mümkünse 75 inç televizyon almak istiyorum fakat oledlerin fiyatı almış başını gitmiş
görüntü kalitesi önceliğim,çoğunlukla akşam dizi film izlemek için kullanılacak,iyi bir siyah performansı önceliğim,ara sıra da maç izleriz
birçok tv araştırdım,sizin incelemeriniz izledim
tcl c735 vs 728 modelleri aklıma yatıyor
fakat vestelin oled modeli 65o9900 ve miniled modeli 65um9900(bu model ile ilgili hiç inceleme bulamadım,fiyat olarak miniledlere da çok uygun olması aklımı çeliyor) aklımı kurcalıyor
vestel modelleri görüntü kalitesi olarak tcl modellere göre önde midir,öndeyse ciddi fark var mıdır çünkü tcl modellerinde tazeleme hızı avantajı kullanım senaryoma çok uygun olmasa da aklımı çeliyor
sizin öneriniz nedir?bütçem 25000tl civarı ama 30000lere kadar zorlayabilirim?
şimdiden teşekkürler
Merhaba; Hoşgeldiniz, sizlere güven telkin edebildik ve bir faydamız dokunabiliyor ise nemutlu bizlere.

Vestel'in OLED ürünü de Miniled ürünü de aslında kendisinin değil desek yeridir.

Miniled KESİNLİKLE kendisinin değil çünkü o tam bir ithal ürün. Yani vestel yetkilileri düşünmüş ve ''yahu sorarlarsa yok demeyek bari''' demiş ve bu ithal ürünü Vestel markası ile satmaya karar vermişler. Üründe yüksek oranda Xiaomi havası var olmakla birlikte (6886 chipset anakart kullanılmış durumda ve bu anakart vestelin kendisine ait değil) aslında birçok ithal markada gördüğümüz anakarta sahip televizyondur.

Hatta 65UM9900 olan vestel miniled tv nin ithal olduğunu hem ürün kodu hem de kumandasının dahi IR frekans aralığının farklıolduğundan anlayabiliyoruz.

Peki bu kötü bir şey mi? Hayır değil aksine ithal ürünü vestel 3 yıl güvencesi ile almak, 2 yıl garantili tcl almaktan daha caziptir bana göre.

65O9900 yani OLED vestel için de anakart yazılımkendisinin ama OLED panel bölümü blok halinde komple dıraşıdan ki bu zaten anormal ve/veya şaşırtıdı bir durum değil.

Yine diğer markaların 2 yıl ile sınırlı kaldığı ortamda 3 yıl garantili ekonomik vestel bana göre doğru bir tercih olur, yine de OLED konusundaki EVO PANEL haricinde oledlerin ömür ve logo yanığısorunu olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

EVO PANEL LG olanların da fiyatları araba parası malum.

C735 C728 iyidir hoştur fakat sizin taleplerinizi herhangi bir TFT LCD ürünü karşılamaz ve sizi asla mutlu etmez çünkü evinizde sürekli olarak kıyaslayacağınzıbir oled kullanıyorsunuz.

Detaylı yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Bu modeller arasında vestel miniled modeline yöneliyorum sanırım,bulabilirsem mağazaya gidip paneli göreceğim.

Peki ben bu modeller arasında kalmasaydım 35000 tlye çıkabileceğim durumda (belki biraz daha zorlayabilirim)
sizin öneriniz hangi marka model olurdu?

Detaylı yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Bu modeller arasında vestel miniled modeline yöneliyorum sanırım,bulabilirsem mağazaya gidip paneli göreceğim.

Peki ben bu modeller arasında kalmasaydım 35000 tlye çıkabileceğim durumda (belki biraz daha zorlayabilirim)
sizin öneriniz hangi marka model olurdu?
Yani o iş biraz karışık çünkü bütçe büyüdükçe sorunsuzluk artışı ile mükemmellik beklentisini de yükseltiyoruz ancak yok öyle bir tv maalesef.

Bu yazdığım size faydaı değil biliyorum ancak 100.000tl ye tv alsanız yine gelip burada bir noktasını şikayet edeceksiniz maalesef.

Şimdi size benim ''40.000e zorlayın 75C735 alın'' demem yine çözüm olmayacak. 50.K ya zorlayın PML serisi miniled Philips alın desem yine çözüm olmayacak.

Yani o iş biraz karışık çünkü bütçe büyüdükçe sorunsuzluk artışı ile mükemmellik beklentisini de yükseltiyoruz ancak yok öyle bir tv maalesef.

Bu yazdığım size faydaı değil biliyorum ancak 100.000tl ye tv alsanız yine gelip burada bir noktasını şikayet edeceksiniz maalesef.

Şimdi size benim ''40.000e zorlayın 75C735 alın'' demem yine çözüm olmayacak. 50.K ya zorlayın PML serisi miniled Philips alın desem yine çözüm olmayacak.
adem bey pml serisi bu fiyatlara çıkmaya değecek bir seri mi peki, özellikle ambilightı faktörünü tamamen hesap dışı bırakırsak

bir de 65" ve 75" panelleri aynı mıdır

65PML9506 modelini trendyolda mediamarkt 27000TL'den satıyor

adem bey pml serisi bu fiyatlara çıkmaya değecek bir seri mi peki, özellikle ambilightı faktörünü tamamen hesap dışı bırakırsak

bir de 65" ve 75" panelleri aynı mıdır

65PML9506 modelini trendyolda mediamarkt 27000TL'den satıyor
Hayır paneller farklı kod. ambi desteğine ihtiyacınız yok ise hiç değmez.

tekrardan merhabalar
bu yanıtlar fikrimi etkiledi,oledden tamamen vazgeçip bi miktar görüntü kalitesi kaybı göze alıpbütçeyi artırarak 65qn90b almaya karar verdim,
vatan bilgisayarda indirim varken bu gün almayı düşünüyorum,
size çok kısa bir sorum olacak
bu tvde dolby vision yokmuş,netflix veya prime videoda dolby vision bir içerik açarsam normal hdr olarak mı açacak yoksa sdr mı olacak?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri