Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

65UD8900 TV Harddiskten film oynatırken takılma.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

erhan

Yeni Üye
Yeni Üye
65UD8900 televizyonumu USB 3.0 harici hard disk ile TV ye bağlayıp yıllardır 4 k film izlerim. Hobbit 3 ü 4K izlerken takılmalar oldu ilk defa. Daha sonra filmin bitrate ine baktığımda 47,9 Mbps olduğunu gördüm. Bazı savaş sahnelerinde takılıyordu. Aynı filmin 28,1 Mbps bitrate versiyonunu indirdim bunda hiç sıkıntı olmadı o sahnelerde.

Daha sonra yüzüklerin efendisi 1 filminin 4K - 67,9 Mbps bitrate versiyonunu indirdim bu sefer her sahnede takılıyordu. Sormak istediğim soru acaba harddisk yüzünden mi film takılıyor yoksa cihazımın yüksek bitratelerde gücümü yetmiyor. Eğer harddisk yüzünden ise 240 gigabaytlık bir tane ssd alıp filmleri onun içine yükleyip izlerim.

Şu anda kullandığım harddisk eski usul laptop harddiski, 30 mb saniye civarı yazma hızı var. Harddisk kutusu USB 3.0 ve usb 3.0 destekleyen kablo ile tv ye bağlayıp izliyorum.

65UD8900 televizyonumu USB 3.0 harici hard disk ile TV ye bağlayıp yıllardır 4 k film izlerim. Hobbit 3 ü 4K izlerken takılmalar oldu ilk defa. Daha sonra filmin bitrate ine baktığımda 47,9 Mbps olduğunu gördüm. Bazı savaş sahnelerinde takılıyordu. Aynı filmin 28,1 Mbps bitrate versiyonunu indirdim bunda hiç sıkıntı olmadı o sahnelerde.

Daha sonra yüzüklerin efendisi 1 filminin 4K - 67,9 Mbps bitrate versiyonunu indirdim bu sefer her sahnede takılıyordu. Sormak istediğim soru acaba harddisk yüzünden mi film takılıyor yoksa cihazımın yüksek bitratelerde gücümü yetmiyor. Eğer harddisk yüzünden ise 240 gigabaytlık bir tane ssd alıp filmleri onun içine yükleyip izlerim.

Şu anda kullandığım harddisk eski usul laptop harddiski, 30 mb saniye civarı yazma hızı var. Harddisk kutusu USB 3.0 ve usb 3.0 destekleyen kablo ile tv ye bağlayıp izliyorum.
Televizyonun da desteğinin 3.0 olması gerekiyor eğer bağladığınız port 2.0 ise ne kadar hızlı cihaz bağlarsanız bağlayın alacağınız hız 2.0 standartı olacaktır.

Bilgisayarınızda hard diskten aynı filmi izlemeyi denediniz mi? Orada da olmuyorsa kesin hard disktendir.

Eğer bilgisayarda çalışıyorsa her ne kadar USB 2.0'ın teknik maksimum hızı 480Mbps olsa da dediğiniz gibi sizin hard disk 30MB civarında yazabiliyor. Sanıyorum 40-50 ile okuyordur, bu da 320-400Mbps yapıyor. Yine kurtarıyor olması lazım.

FAKAT burada devreye giren başka bir durum var. Öncelikle sizin televizyonunuz hard diskten bilgiyi okuyor, kendi önbelleğine atıyor ve (sıkıştırılmış) veriyi ekranda görülebilecek veriye çeviriyor. Videonun sıkıştırma oranı yüksek olabilir veya bitrate televizyon işlemcisinin kaldırabileceğinden fazla olabilir. Yani sorun yalnızca okuma hızından olmayabilir.

bitrate televizyon işlemcisinin kaldırabileceğinden fazla olabilir.

Büyük ihtimalle böyle olacak.

Bundan bir tane siparişi verdim. Filmin Hem takılan versiyonu, hemde takılmayan versiyonu duruyor. Geldikten sonra ikisini de ssdye atıp deneyeceğim televizyonda 2 tane USB çıkışı var tek tek onlarda da denerim.

Bu arada TV'nin USB çıkışlarını uSB 2.0 ya da 3-0 olduğunu nasıl anlayabilirim bir yöntemi var mı acaba?

Gelişmeleri buradan paylaşacağım.

bitrate televizyon işlemcisinin kaldırabileceğinden fazla olabilir.

Büyük ihtimalle böyle olacak.

Bundan bir tane siparişi verdim. Filmin Hem takılan versiyonu, hemde takılmayan versiyonu duruyor. Geldikten sonra ikisini de ssdye atıp deneyeceğim televizyonda 2 tane USB çıkışı var tek tek onlarda da denerim.

Bu arada TV'nin USB çıkışlarını uSB 2.0 ya da 3-0 olduğunu nasıl anlayabilirim bir yöntemi var mı acaba?

Gelişmeleri buradan paylaşacağım.
3.0 lar mavi oluyordu ona bakın mavi varsa 3.0dır. 65UD8900 da 3.0 görmedim kontrol ettiğimde

John Wick 2 - 4k 78Mb bitrateyi indirdim. Gram takılmıyor dövüş sahnelerinde vs. Hobbit serisi görsel şölen olduğu için sanırım cihazın işlemcisi zorlanıyor.

SSD ile de denedim. Aynı takılmalar devam ediyor. İşlemci gücü yada codec sorunu olmalı .

Bu tabloya göre bir film indirip dener misiniz? Mesela HEVC sıkıştırma biçiminde 4k yüksek bitrate bir film indirip deneyin. Boyutu biraz fazla 85 GB Hobbit buldum. İsterseniz torrent linkini özelden atabilirim.
65ud8900 video formatları_page-0001.jpg

Özelden bekliyorum hocam linki.
Merhaba sorununuzu çözdünüz mü bilmiyorum ama aynı sorunu ben de yaşadıktan sonra şöyle bir çözüm buldum. İndirdiğimiz filmlerin içinde gömülü farklı dillerde altyazılar var. TV videoyu oynatirken bu yüzden zorlanıyor. MKVToolNix programı ile altyazıların hepsini kaldırdım. Tekrar harddiske attım düzgün bir şekilde çalıştı.

Merhaba sorununuzu çözdünüz mü bilmiyorum ama aynı sorunu ben de yaşadıktan sonra şöyle bir çözüm buldum. İndirdiğimiz filmlerin içinde gömülü farklı dillerde altyazılar var. TV videoyu oynatirken bu yüzden zorlanıyor. MKVToolNix programı ile altyazıların hepsini kaldırdım. Tekrar harddiske attım düzgün bir şekilde çalıştı.
Diğer bir yol olarak bilgisayarınıza plex server kurup televizyona da plex uygulamasını yüklerseniz modem üzerinden paylaşılan filmleri televizyondan takılmadan izleyebilirsiniz. Arayüzü çok güzel HDD bağlamakla uğraşmayın. Eğer bilgisayarım sürekli açık mı kalacak olmaz derseniz modem üzerinde USB girişi varsa FTP serveri açıp yine HDD nizi televizyonun cihazlar kısmında bağlı olduğunu göreceksiniz.

MKVToolNix programı ile alt yazıları kaldırmak çok uzun sürüyor mu yoksa hemen oluyor mu acaba?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri