Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ürün Karşılaştırma 75uq81006lb vs 75q60b veya öneriniz (75U9520 alındı)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

running_away

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba,

Forumu bulunca çok sevindim kime sorsam diye aranıyordum.

Çok kullanmadığımız salonda 75" bir televizyon konumlandıracağız, günde 1 saat civarı oğlum xbox oynayacak ayda 1 film seyrederiz, soundbarım mevcut sesi çok önemli değil. Sol tarafta 3m sonra cam var ancak parlama şikayeti olacağını düşünmüyorum. Teknosa çekim mevcut bu sebeple onların sattığı modellerle sınırlıyım. 75uq81006lb ve 75q60b modellerini önerdiler mağazada, bütçeyi daha aşağı da çekebiliriz.

Bu şartlar altında öneriniz ne olur?

Merhaba,

Forumu bulunca çok sevindim kime sorsam diye aranıyordum.

Çok kullanmadığımız salonda 75" bir televizyon konumlandıracağız, günde 1 saat civarı oğlum xbox oynayacak ayda 1 film seyrederiz, soundbarım mevcut sesi çok önemli değil. Sol tarafta 3m sonra cam var ancak parlama şikayeti olacağını düşünmüyorum. Teknosa çekim mevcut bu sebeple onların sattığı modellerle sınırlıyım. 75uq81006lb ve 75q60b modellerini önerdiler mağazada, bütçeyi daha aşağı da çekebiliriz.

Bu şartlar altında öneriniz ne olur?
Bütçe çok önemli diye düşünüyorum işim içinde Xbox varsa 120hz olmayan tv iş görselde kanımca yetersiz olur eğer parlama sorunu yaşamayacaksanız bütçe söylerseniz elimizden geldiğince güzel bir tv ye edinmenize yardımcı olabiliriz

30k geçmek istemiyorum aslında, xbox'ı 11 yaşında oğlum günde 1 saat fortnite oynayacak 120hz gerekli mi bilmiyorum açıkçası. Önerileriniz doğrultusunda bütçeyi yükseltebilirim.
Kanımca 75 çok büyük kalacak sizin için eğer 65 uygun olursa farklı model söyleyebilirim

75 için 30 k az gelecektir 120hz ekran için

Ayrıca çocuğunuz şuan 11 belki Allah uzun ömür versin büyüyecek ve teknoloji olarak eski tip 60hz bence 30 k verildikten sonra 35 verilerek 120 hz alınmalı

TCL 75C735

Tabi 65 için geçen 40 k ya indirime girmişti 65C935

Malesef bu model teknosada mevcut değil, elimde çek olduğu için oradaki modellerden seçmek zorundayım, salon ve ünite büyük tasarlandığı için 65 küçük kalacaktır. 75c935 var ancak 76k rakam var

Hocam şu durumda benim bildiğim 70 serisi adem hoca tavsiye etmiyor 80b çok önerdiği modeldir

Bütçe sizi sıkıntıya koymayacaksa 80b alınız

Bu bana çok geldi diyorsanız 70 serisine para vermeyin 60hz dönün ama onun için 60hz düşünce

Ben 75BU8000 yeterli derim

İllede çok para vereyim diyorsanız 60hz için ben şahsen Sony Google tv düşünürdüm 75X81K yalnız adem hoca önermez marka SSH sebebiyle fakat 30 üstüne çıkınca 8500 serine 32 verilmez 60b alınır

Ek olarak @Adem Helvacı 70b mi 60b mi daha iyi bilir

Kalite 60b 60hz
Önerilmeyen 70b 120 hz

Günaydın;
Yanlış anlaşılmazsa eğer, Hem Çok kullanılmayan salon, hem de 11 Yaşındaki oğlum detayları özelinde neden bu kadar para vermek zorunda hissediyorsunuz kendinizi.
''75U9520 Vestel neden düşünmeyelim?'' diye aklımdan geçirdim ister istemez. Tamam kabul, ithal ürünlerin yazılım stabilitesi daha yüksek buna hiç itirazım yok fakat kullanım senaryonuza bakınca sizin bir şahingöz olmadığınız ortada. Biz üst segment ürünleri şahingöz kullanıcılara öneriyoruz ve bu nedenle bu hassasiyeti bilen üreticiler de üst segment ürünlere fiyat olarak abandıkça abanıyor.

Biz testlerimizi Xbox Series S ile yapıyoruz tv lerde. Ben Onvonun 60hz televizyonunda dahi World of Tanks oynuyorum ki grafik detayları çok çok yüksek ve 6 yıldır oynadığım için tüm detaylarını bildiğim oyundur, Tankların havalandırma mazgal çizgilerinin dönüşlerdeki kırılımlarına varana kadar bakıp kontrol ediyorum ben.

Yani Onvo da bile oynanıyor bu oyun, Vestel de kaç kere test ve teyit ettik. Tamam kabul, tabi ki 120hz panelin verdiğini vermez ancak bunu profesyonel göz ile bakan biz anlarız, profesyonel oyuncular anlar, Oynamış olmakiçin oynayanların fark edebileceği detaylar değil.

Ayrıca, eğer 120hz sınıfına çıkılamayacaksa (Fiayt veta Teknosada olmadığı için) her şekilde 60hz ürüne geçilecekse bana göre ha 60hz BU8000, ha 60hz U9520 (Tekrar ediyorum sizin kullanım senaryonuz özelinde)

Peki 75U9520 almak size ne kazandıracak? Diğerleri 2 ancak bu 3 yıl garantili olacak. Diğerleri ile arasında takribi 5-10K dolaylarında fark olacak. Garanti bittikten sonraki olası arızalarda diğerlerine 5 verecekken buna 3 vereceksiniz. Bu modeld ekullanılan panel donanım kalitesi ile diğerleri arasında hiçbir fark olmayacak.

Ben sadece senaryonuza göre alternatif bir bakış açısı sergiledim. Karar tabi ki sizin.

Hele bir de CSOT panele sahip 75U9520 denk gelirse üstüne bir de piyango vurdu demektir :)

Önerinizi görünce çok sevindim beklentim üst seviyeye çıkmak değil uygun fiyatlı ama çöp olmayan bir model bulmak. Ancak yine aynı senaryo Teknosada 75U9520 mevcut değil. En yakın 70U9600 var fiyatı da oldukça düşüyor. Bu ürün hakkında da yorumunuz olumlu ise ekran boyutu düşürmeyi değerlendirebilirim. Tabi bu durumda diğer 70" cihazlar da potaya giriyor iyice işleri karıştırmış mı oluyorum :)

Önerinizi görünce çok sevindim beklentim üst seviyeye çıkmak değil uygun fiyatlı ama çöp olmayan bir model bulmak. Ancak yine aynı senaryo Teknosada 75U9520 mevcut değil. En yakın 70U9600 var fiyatı da oldukça düşüyor. Bu ürün hakkında da yorumunuz olumlu ise ekran boyutu düşürmeyi değerlendirebilirim. Tabi bu durumda diğer 70" cihazlar da potaya giriyor iyice işleri karıştırmış mı oluyorum :)
Önce panel ve anakart kontrolü yapayım size bilgi vereyim ona göre.

Hmmm Evet bu televizyon da olabilir.
Hatta bu modeli ben unutmuşum bile, sizin vesileniz ile radarıma girdi yine. G31 uzantılı yani 2GB ram belleğe sahip MEMC destekli MB180 anakart ile üretilmiş.
Özellikle geçit çipi ile üretilen 12+8 COF ile üretilen CHOT panel de dikkat çekici. Karma panel ürün olsa da iki panel üreticisi de VA tabanlı üretim yapıyor. Bu üründe eleştireceğim husus ise FRR değerinin 1300hz olmasıdır. Bu durum oyun performansı için önemli.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri