Merhaba değerli forum üyeleri. Nişanlımla birlikte yarın beyaz eşya almaya gidicez. Sizin önerilerinizi listeledim ama bir şeyi merak ediyorum hep aynı arçelik ürünlerini tavsiye etmişsiniz çamaşır makinesi için olumsuz geri dönüşleri okudum. Başka ürün de önerebilir misiniz ben yine de listelediğim ürünleri yazıcam. Bosh marka da olabilir ilgilenirseniz çok sevinirim
Arçelik Bulaşık m 270561 EB
Arçelik Çamaşır m 9120 M
Arçelik Bulaşık m 61113 Wf
Arçelik Fırın AFC 340 S
Fırın ve ocağı ankastre set olarak mı alalım yoksa ayrı ayrı mı? Bütçemizin içine ankastre setide dahil ettik
Son sorudan başlayayım, ankastre set olarak da alabilirsiniz ayrı ayrı da, nasıl içinize sinerse. Yani setlerin güzel olanı da var olmayanı da. Fırının özellik ve fonksiyonlarına göre setlere bakabilirsiniz.
Marka önerisi olarak genel bakışta Arçelik markası öne çıkıyor da o yüzden. Aslında marka değil marka grubu önerisi diyebiliriz. Beko, Grundig gibi markalar da Arçelik ile aynı olduğu için onları da dahil edebiliriz.
Çamaşır makinesi konusu hemen hemen her markada sıkıntılı, yani "Görümcem Bosch aldı çok memnun, Yeğenim Siemens aldı çok zıplıyor" durumları aynı fabrikadan aynı anda çıkan aynı iki üründe bile olabiliyor. Burada ısrarla yazdığımız bir durum var, Bosch markasıyla ilgili. Üstünde Bosch yazan makine, o eskiden bildiğimiz Alman kalitesi olan Bosch değil. Böyle bir beklentiyle, yüksek fiyatlar verip alanlar bu nedenle pişman oluyor.
Vestel grubunu da çoğu yerde öneriyoruz, çamaşır makinesi ufak tefek dengesizlikler çıkarmasa beyaz eşya seti olarak alınmasında bir sakınca bulunmayan markalardan.
Arçelik'i marka olduğu için alacaklara ben onu da önermiyorum. Yani şöyle ki bir ton değişik özelliği olan makineler var, bir kısmı güzel bir kısmı pazarlama tekniği. 9120 M dediğimiz model Arçelik'in sadece temel fonksiyonları olan 9kg grubundaki bir makine. Altus 9123 X'ten ne farkı var mesela? Yok. Aynısı diğer bazı markalar için de geçerli. E ben üstün özellikler olan bir makine almayacaksam niye Arçelik alayım diye de soruyorum kendime. Tamam herkesin kendi zevkleri, kimi tüm eşyalar aynı marka olsun ister, kimi ise "marka" olsun ister, bana göre bu bakış açım. Tamam özellik farkı varsa alınır. Ama diğer türlü 9120 M yerine Altus AL-9123 X alıp oradan artan bütçeyi başka bir şeyde kullanmak daha mantıklı geliyor. Elbette ki gidip Keysmart gibi makinelerle kıyaslamıyorum, ama Altus'un da Arçelik üretimi ve güvencesinde olduğunu bildiğim için ve özellik olarak da fark bulunmadığı için bu şekilde daha mantıklı geliyor.
Listeye göz atınca güzel ürünler seçmişsiniz. Zaten ürünlerin kaliteleri aşağı yukarı belli, modeller arasında kaliteden çok özellik fark ettiği için işinize yarayacak özellikleri belirleyip ona göre tercih yapmanız daha doğru olacaktır. İşinize yaramayacak özelliklere sadece o makinede var diye girmeye gerek yok. 8 yıldır kullandığımız çamaşır makinesinde NFC ile program tanımlama özelliği var, bir kez bile kullanmadık mesela, neymiş diye bile bakmadık.
Mağazaları gezip hem Media Markt, Teknosa gibi yerleden hem de Arçelik Beko bayilerinden fiyat alarak ürünleri inceleyerek kapağını açarak gerekirse raflarına haznelerine dokunarak incelemeniz ve en hoşunuza giden ürünü almanızı tavsiye ederim. Aynı ürünlerin Beko karşılığına da bakabilirsiniz, birebir aynı oluyor genelde ürünler. Kampanyalar vs. değişiklik gösterebiliyor.