Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Airfel 12000btu ECO mod tüketim testi. Sizin klimanız tüketimi nereye kadar kısabiliyor? (Tüm Prime kasa kullanıcıları yazabilir)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mcp94
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Benim bu klimayı tercih etmemde @Adem Helvacı 'nın yorumları ve özellikle Midea Prime hakkındaki videoları etkili oldu, ECO modda kullanırken de genel olarak oldukça memnunum, ama ECO mod olmasa(ki kendi kumandasında yok) hem tüketim hem konfor anlamında orijinal Midea Prime'a kıyasla kötü kalıyor gibi. Garip olansa @Adem Helvacı Midea'da ECO mod kullanmadığını, hatta ECO/GEAR modlarında tüketimin olumsuz etkilendiğini söylemiş. Benim testlerimde ise Airfel ECO mod açıkken aynen Midea Prime hakkında söylediklerine benzer bir sonuç elde ediyorum. ECO mod olmadığında ise kompresörü aynı derecede kısamıyor ve sıklıkla dur/kalk yapıyor.

veri de olsun diye yaklaşık 2 saatlik bir log tuttum basitçe, otomatik grafiğe dökecek bi sistemle uğraşamayacağım ama basitçe kendim grafikleştireyim, şu şekilde:
Ekli dosyayı görüntüle 19580

logu txt dosyası olarak da ekliyorum mesaja.

yani ECO mod açmadığımda klima 450w civarından aşağı kısamayıp kompresörü kapatıyor, dur kalk şeklinde çalışıyor. çalıştığı sürece de daha fazla tüketip daha soğuk üflüyor. oda sıcaklığı da haliyle stabil kalamıyor... ECO'da rahatsız edecek gibi soğuk bir üfleme yapmayıp sıcaklığı istenen seviyeye getirdikten sonra korumasına yetecek seviyede bir üfleme yapıyor, direkt üzerinize üflese bile rahatsızlık vermiyor. gece dış sıcaklık setlenen değerin altına düşerse filan kapatıyor sadece kompresörü, onun dışında gün boyunca 130-200w arasında oluyor tüketim ve dur kalk yapmıyor genel olarak. günlük ortalama tüketimim de ECO modda 4kw civarı, 24 saat açık. 24 saat ECO kapalı denemedim, ama birkaç kez kompresör kapanıp açılana kadar 3 saat kadar test etmiştim, bu sefer log almak için tekrarladım testi, daha kısa tuttum ama genel olarak durumu anlatmaya yeter sanırım. Airfel vs. bu alt markalarda algoritmayı mı bozuyor midea? tümü böyle mi? yoksa benim klimada mı bir sıkıntı var? ECO kapalı kullanımda pek memnun kalamıyorum.

Diğer prime kasa Airfel, Kaira, Vessen, Daylux, Bosch vs. kullanıcılarında durum nasıl? sizde ECO kapalıyken de kısıyor mu kompresörü?
@Adem Helvacı siz sanırım prime kasa ürünlerde ayrıca teknik inceleme yapmadınız, sadece orijinal midea prime'ı incelediniz? enazından ben göremedim... Airfel ile benzer bir test yapıp benim sonuçlarımla kıyaslama şansınız var mıdır? bir yakınınıza Airfel almıştınız diye biliyorum ama log tuttuğunuz cihaz başka projelerde kullanımdaysa götürüp orada uzun bir test için bırakamazsınız herhalde... ama böyle birkaç saatlik de olsa test etme imkanınız olursa sevinirim. herkes tüketimi loglayacak imkana sahip olmuyor.
Selam, Klimanızın model numarası nedir acaba?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri