Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Airfel klima durmuyor devamlı soğutuyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Bermertarlo

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
0
Marka Model Bilgisi
Airfel LTXM25N
Selamlar, buraya açtığım başlıktan sonra Airfel bir klima aldım kurulum yapıldı vakum yapıldı herşey çok güzel ancak klimayı Cool modda fanlar auto 27 dereceye ayarlıyorum klima durmadan soğutuyor ve odanın içerisi çok soğuk oluyor mecbur kapatıp açmak zorunda kalıyorum. Cool değil auto moda alıp 27 sectigimde ise dün sıcak hava üfledi, acaba ben bir yanlış mı yapıyorum yoksa bu normal bir durum mu yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bende öğle ikindi arası güneş yukardayken 26 ya ayarlıyken minimum 24 derece, güneş tepede değilse 23-24 arasında geziyor. Sizde de 27 ye ayarlıysa ortam kabaca 24-25 derecelerde olmalı diye tahmin ediyorum. Odada harici bir termometre var mı kaç gösteriyor?

Belli ki sizin oda da benimkisi gibi takılan klimaya kolay geliyor. Ben oda termometresinde sıcaklığın ayarladığımın çok altına hızlıca inmeye çalıştığını görürsem kısa bir süre için kapıyı veya pencereyi açıyorum. Zaten ya yaptığınız gibi sürekli klimaya aç kapa yapacaksınız ya da dediğimi. Sürekli klimayı açıp kapamak iyi birşey olmadığı için benim yaptığımı yapmanızı tavsiye ederim.

Belli ki sizin oda da benimkisi gibi takılan klimaya kolay geliyor. Ben oda termometresinde sıcaklığın ayarladığımın çok altına hızlıca inmeye çalıştığını görürsem kısa bir süre için kapıyı veya pencereyi açıyorum. Zaten ya yaptığınız gibi sürekli klimaya aç kapa yapacaksınız ya da dediğimi. Sürekli klimayı açıp kapamak iyi birşey olmadığı için benim yaptığımı yapmanızı tavsiye ederim.
Öyleyse klima kendisi kapatması gerekmez mi

İnverter pompalı sistemlerde pompa tamamen durmaz. Eski tip klimalarda pompa dur kalk yapardı bu da feci elektrik tüketimine sebebiyet veriyordu. Pompa dengeli çalışır o yüzden sistem kapanmaz ama çekeceği güç azalıyor. Eğer ortam sıcaklığı eğer senin ayarladığın dereceye gelmiyorsa pompa devamlı çalışır soğutur. Ama o sıcaklığa geldiğinde ise pompasını yavaşlatır gene soğuk üfler ama ilk seferki gibi üflemez. İç termostat kısmında bir sorunu yoksa da böyle çalışması lazım. Eğer sorun varsa siz 27 ayarladınız atıyorum o 20 22 falan böyle bu sıcaklıklara kadar düşürüyorsa bir sorun var demektir.

Selamlar, buraya açtığım başlıktan sonra Airfel bir klima aldım kurulum yapıldı vakum yapıldı herşey çok güzel ancak klimayı Cool modda fanlar auto 27 dereceye ayarlıyorum klima durmadan soğutuyor ve odanın içerisi çok soğuk oluyor mecbur kapatıp açmak zorunda kalıyorum. Cool değil auto moda alıp 27 sectigimde ise dün sıcak hava üfledi, acaba ben bir yanlış mı yapıyorum yoksa bu normal bir durum mu yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
15 M2 Alana 12000 Btü Klima Aldınız Sanırım ? Eğer öyle ise sorun ondan kaynaklanıyor olabilir.

Kısabildiği kadar kısıyor baktı olmayacak öyle o zaman kapatıyor ama bunu sık yapmamaya çalışıyor. Tüketim ve Kompresör sağlığı amaçlı sanırım.
Evet öyle doğru fakat klima alana büyük geldiyse ve hedeflenen sıcaklığa hızlıca ulaştıysa yine de algoritma gereği belli sınırları aşmaması lazım bence sürekli çalışmaktansa tam tersi sık termostat yapması lazım, genelde büyük kapasite konularında klimanın sık termostat yapmasından ve dolayısıyla soğutmamasından şikayet edilir ondan dolayı garip geldi.

@Bermertarlo Oda sıcaklığı minimum kaç derece oluyor, bir de iç ünitenin olduğu duvarın arkası direkt güneş mı görüyor acaba? Yalıtım zayıfsa veya yoksa emiş bölgesinin olduğu duvar direkt güneş görüyorsa iç unitedeki sensörleri yanıltıp, varsa eğer duvardan gelen yüksek sıcaklığı ortam sıcaklığı olarak algılayıp kompresörü kısmıyor ve kapatmıyor olabilir mi diye düşünüyorum?

Evet öyle doğru fakat klima alana büyük geldiyse ve hedeflenen sıcaklığa hızlıca ulaştıysa yine de algoritma gereği belli sınırları aşmaması lazım bence sürekli çalışmaktansa tam tersi sık termostat yapması lazım, genelde büyük kapasite konularında klimanın sık termostat yapmasından ve dolayısıyla soğutmamasından şikayet edilir ondan dolayı garip geldi.

@Bermertarlo Oda sıcaklığı minimum kaç derece oluyor, bir de iç ünitenin olduğu duvarın arkası direkt güneş mı görüyor acaba? Yalıtım zayıfsa veya yoksa emiş bölgesinin olduğu duvar direkt güneş görüyorsa iç unitedeki sensörleri yanıltıp, varsa eğer duvardan gelen yüksek sıcaklığı ortam sıcaklığı olarak algılayıp kompresörü kısmıyor ve kapatmıyor olabilir mi diye düşünüyorum?
Bendeki klimanın (Gree Fairy) yazılımı nasıl bir mantıkla çalışıyor ben henüz anlayamadım, bazen çok acayip şeyler yapıyor. Kompresörler hakkında çok bilgili olmadığım için bu yaptığı anormallikler koruma amaçlı mı yoksa yazılım hatası mı emin olamadım.

Mesela demin ayarlı derece 25, oda 23.6 olmasına rağmen uzun süredir dış ünite çalışıyor halde 18 derece civarı hava üfleyip bu sıcaklığı koruyorken birden 10 derece hava vermeye başladı. Ne alaka anlamadım? Bu arada gerçekten 10 ve altı üfleme sıcaklıkları hiç hoş değil 🥶

Son düzenleme:
Bendeki klimanın (Gree Fairy) yazılımı nasıl bir mantıkla çalışıyor ben henüz anlayamadım, bazen çok acayip şeyler yapıyor. Kompresörler hakkında çok bilgili olmadığım için bu yaptığı anormallikler koruma amaçlı mı yoksa yazılım hatası mı emin olamadım.

Mesela demin ayarlı derece 25, oda 23.6 olmasına rağmen uzun süredir 18 derece civarı hava üfleyip bu sıcaklığı koruyorken birden 10 derece hava vermeye başladı. Ne alaka anlamadım? Bu arada gerçekten 10 ve altı üfleme sıcaklıkları hiç hoş değil 🥶
Fairy hakkında çok şey duyuyoruz da forumdaki abilerden inceleme gelecek bakalım bekliyoruz doğrusu merak ediyorum ben de.

Klimanın durmaması iyi birşey aslında ama işte burada min btu önemi devreye girer
Size bir watmetre birde termometre lazım ki o sırada klima ne yapıyor görmek lazım kısmadan devam ediyorsa orası sıkıntı odada durulmaz olur

Sizin oda ile benim oda arasında 5m2 fark var benim de 12 btu klima Büyük geliyor bende kiracıyım mecburen büyük aldım
27 de yeri geliyor bizde üşüyoruz ama rahatsız etmiyor tatlı bir üşüme diyelim
Klima o sırada en dip devirde çalışıyor.

Mesela demin ayarlı derece 25, oda 23.6 olmasına rağmen uzun süredir dış ünite çalışıyor halde 18 derece civarı hava üfleyip bu sıcaklığı koruyorken birden 10 derece hava vermeye başladı. Ne alaka anlamadım? Bu arada gerçekten 10 ve altı üfleme sıcaklıkları hiç hoş değil 🥶
O odayı 23 e getirmeye çalışıyor olabilir
Birde 27 deneyin bakalım 25 te duracak mı yada üfleme de değişim olacakmı
gree ayarlanan sete 2° fark atıyor diye biliyorum
İlk klimam gree idi aklımda kalanlar bunlar
Aynı şekilde ısıtmada da 25° seti 27°olarak düşünebilirsiniz

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri