Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Akıllı Saat mi? Çocuk Saati mi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

BerkTas

Araştırmacı
Araştırmacı
Bütçe
3000
Marka Model Bilgisi
Önemli değil.
Selamlar,
Geçen haftalarda kayınvalide kalp krizi geçirdi ve evde dinleniyor. Tabi ki kalp zayıf düştüğünden sürekli bir kişi yanında olmaya çalışıyor. Uzun dönemde bu uygulanabilir bir yöntem değil. Ben istiyorum ki biz başında değilken ona bir saat takalım sıkıntı yaşarsa SOS e basarak bizi uyarsın, uzaktan Nabız, Uyku gibi sağlık değerlerini takip edebileyim. Bu tarz bir ürün kullanan bilen öneride bulunabilecek biri varmı?

Bildiğim kadarıyla çocuk saatlerinde bu şekilde SOS uyarısı verebiliyorsunuz. Hatta basit fotoğraf çekme, ses kaydı gönderme, konuşma gibi özellikleri de vardı. Ancak nabız, uyku gibi verileri çocuk saatleri görmüyor.

Bu özellikleri gören saatlerde de SOS uyarısını veren cihaz sanırım sadece Apple ürünlerinde var. Yalnızca uyarı durumunda size bilgileri gelecektir. Android'lerde hiç denk gelmedim.

Her iki durumda da sağlık verileri için uzaktan izleme olduğunu sanmıyorum. Android için konuşursam, telefonla senkronize etmediğim sürece telefonda verilerimi göremiyorum örneğin.

Genetik kalp rahatsızlığı sebebiyle kendim için akıllı saat araştırması yapıyorum. Cocuk saatinde Beril in bahsettiği şekilde ilaveten telefonunuzdan saati kullanan kişinin ortamını dinleyebiliyorsunuz.
Samsung galaxy watch 4 inceleyebilirsiniz. EKG çekebilen yeni nesil akıllı saatler arasında işinize yarayabilir.

Bende araştırıyorum ama bana daha çok kullanıcı deneyimi lazım. Teorik olarak SOS çocuk saatlerinde var gibi ama ne kadar iş görüyor bilmiyorum. ben geçen hafta Fonri nin wifi SOS butonunu aldım işime yaramadı geri gönderdim. Hem her basışta bildirim göndermiyor, hem de sadece bildirim gönderiyor telefonda farkına bile varmıyorsunuz SOS bilgisinin. Kısa bir bildirim sesinin farkına bile varmıyorsunuz.

SOS araması Türkiyede yapılıyor mu bilmiyorum lakin genel işleyiş şöyle, tıbbi kimlik oluşturup profilinize acil durum kişisi ekliyorsunuz. Kullanıcı acil durum araması yaptığı anda size bunu ve konumunu bildiren bir mesaj geliyor Apple son sürümlerde. Bunun için saat almanıza gerek yok telefondanda ayarlanabilirsiniz. Misal Yan düğme ve ses düğmesine basarak arama yada yan düğmeye 5 kez basınca ara gibi kombinasyonları telefondan yapabilirsiniz. Türkiyeden birilerine sorup apple acil arama denemesini yapabilirsiniz. Iphone 8 ve sonrası gerekiyor sanırım. Garanti olması açısından 11 almak mantıklı gibi (8 güncelleme almayabilir seneye).

SOS araması Türkiyede yapılıyor mu bilmiyorum lakin genel işleyiş şöyle, tıbbi kimlik oluşturup profilinize acil durum kişisi ekliyorsunuz. Kullanıcı acil durum araması yaptığı anda size bunu ve konumunu bildiren bir mesaj geliyor Apple son sürümlerde. Bunun için saat almanıza gerek yok telefondanda ayarlanabilirsiniz. Misal Yan düğme ve ses düğmesine basarak arama yada yan düğmeye 5 kez basınca ara gibi kombinasyonları telefondan yapabilirsiniz. Türkiyeden birilerine sorup apple acil arama denemesini yapabilirsiniz. Iphone 8 ve sonrası gerekiyor sanırım. Garanti olması açısından 11 almak mantıklı gibi (8 güncelleme almayabilir seneye).
Daha ekonomik bir çözümü tercih ederim. Söyeldiğiniz çözüm 22.000 ve üzeri bir maliyet.

Bende Samsung A50 var, ayarlarda SOS Mesajı Gönder diye geçiyor rehberden kişileri ekliyorum, güç tuşuna ardı ardına 4 kere basınca, o anki konum, ön arka kameradan fotoğraf ve ses kaydı yolluyor, yanlışlıkla denemiştim doğru çalışıyor
Bende xioami mi8 var onda öyle bir ayar yok ama. Annenin telefona bir bakayım destekleyen adropid çözümleri de çok ucuz değil ama her durumda iphone dan ucuza çıkar.

Bende xioami mi8 var onda öyle bir ayar yok ama. Annenin telefona bir bakayım destekleyen adropid çözümleri de çok ucuz değil ama her durumda iphone dan ucuza çıkar.
Annemin xiaomi telefonda menüyü buldum ayarları yaptım. 5 kere power tuşun basınca bize mesaj atıyor. Anneye denettim o da 5 kere buna basacağıma sizi ararım dedi. :) Haklı...
Hala pratik bir çözüm için arayıştayım.

Bugun bu markaya rastladım.nasıldır bilmem. Ancak fiyatı ve işlevi makul geldi bana. İsteklerimi karşılıyor. Kullanan biri vardır belki. Birkaç güne karar vereceğim.

Hala en basiti bu yöntem rehberden buldu etti aradı uzun iş ama daha pratiği var ucuz tuşlu telefon 1 tuşuna rehberden sizin numarayı kaydetme, tek yapacağı telefonu yanında taşıması bir şey olunca 1 tuşunu basılı tutsun direk arıyor
Bu işi yapmışken nabız takibi yapsın isterim. Sadece SOS arama için sizin dediğiniz mantıklı olabilir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri