Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

''Altyapı Yok'' Sorunu Hakkında Yardım *Çözüldü-Önemli*

Merhaba, evet tam olarak dediğiniz şekilde LinkedIn’den Ümit Bey’e öğlen saatlerinde bir mesaj attım. 1 saat sonra arayarak ilgileneceklerini söylediler. Belki altyapı tesis edilir belki edilmez ama şu destek bile artık TT’li olmam için yeter.

Eve port açılıp xDSL hizmet numarası aldıktan sonra başka ISS'ye başvuru yapan uyanıklar da var. Sonuçta altyapıyı TT getirecek her türlü. Hatta kimi ekip biz altyapı sağladıktan sonra istediğiniz firmadan abonelik yapabilirsiniz derken bazıları da sadece TT'ye başvuru yapmanız lazım diyormuş. Çok da önemli değil sanırım. Fakat altyapı sağlandıktan sonra mevcut Superonline aboneliğinizi yeni adrese taşıma hakkında da sorun bence.

Şimdi böyle düşününce aklıma takıldı, Superonline efendiden taahhüt var diyelim ki muhtemelen var. Bu firmalar adres taşımada zaten nedense ilave ücret alıyor. Fakat yeni adreste altyapı sağlanamıyorsa müşteri mecburiyetten dolayı o hizmeti alamıyor. Alamadığı hizmet için ücret mi ödeyecek ya da iptal ettirmesi durumunda cayma bedeli ile mi karşı karşıya kalacak ? @Adem Helvacı hocam bu konuda nasıl bir çıkar yol sağlanabilir. Cayma bedelsiz çıkış sağlanabilir mi ? THH'de ya da ilgili mevzuatlarda buna yönelik bir çıkış var mıdır ?

Eve port açılıp xDSL hizmet numarası aldıktan sonra başka ISS'ye başvuru yapan uyanıklar da var. Sonuçta altyapıyı TT getirecek her türlü. Hatta kimi ekip biz altyapı sağladıktan sonra istediğiniz firmadan abonelik yapabilirsiniz derken bazıları da sadece TT'ye başvuru yapmanız lazım diyormuş. Çok da önemli değil sanırım. Fakat altyapı sağlandıktan sonra mevcut Superonline aboneliğinizi yeni adrese taşıma hakkında da sorun bence.

Şimdi böyle düşününce aklıma takıldı, Superonline efendiden taahhüt var diyelim ki muhtemelen var. Bu firmalar adres taşımada zaten nedense ilave ücret alıyor. Fakat yeni adreste altyapı sağlanamıyorsa müşteri mecburiyetten dolayı o hizmeti alamıyor. Alamadığı hizmet için ücret mi ödeyecek ya da iptal ettirmesi durumunda cayma bedeli ile mi karşı karşıya kalacak ? @Adem Helvacı hocam bu konuda nasıl bir çıkar yol sağlanabilir. Cayma bedelsiz çıkış sağlanabilir mi ? THH'de ya da ilgili mevzuatlarda buna yönelik bir çıkış var mıdır ?
Superonline efendi beklesin beklesin! Taahhütümüz son ayıydı zaten. Ha bu yeterli mi? Hayır. O hizmet sunamadıkları 1 aylık ücreti thh aracılığı ile almak için elimden geleni yapacağım. Kaç defa nakil talebi ve şikayet kaydı bıraktım. Tüm kanıtlarım elimde. Aşırı yordular bu süreçte.

Merhaba. Daha önce defalarca deneyip olumlu çözüm aldığım yöntemi söyleyeyim size. Twitterden ya da ulaşabilirseniz mail adreslerinden Ümit Önal ve Yusuf Kıraç a ulaşıyorsunuz. Bir gün sonra sizi 444 0 375 den arıyorlar. Ama arayan müşteri hizmetleri değil. Genel müdürün asistanı. Derdinizi anlatıyorsunuz. Biraz da ağlıyorsunuz. Sonra kısa bir süre içerisinde altyapınız geliyor.
Dediğim gibi defalarca denedim ve çözüme ulaştım

Evet, iki beyefendiye de öğlen saatlerinde LinkedIn’den mesaj attım, Ümit Bey dönüş yaptı. Ve şu an sonuç:

Ekli dosyalar

• D0A4324F-7AC9-4773-8D65-A7CA82637BAC.jpeg
    D0A4324F-7AC9-4773-8D65-A7CA82637BAC.jpeg
    23.9 KB · Görüntüleme: 37

Altyapı olmayan bir yere resmi bir nakil yapıldığının ispatı halinde cayma bedelsiz şekilde taahhüt sonlanır :ok

Altyapı olmayan bir yere resmi bir nakil yapıldığının ispatı halinde cayma bedelsiz şekilde taahhüt sonlanır :ok
Zaten son aymış cayma bedeli çıkmayacak son fatura bedeli alınacak gibi duruyor. Fakat güzel bir bilgi.

müşterisi olduğumuz X firmasına nakil için başvurduk diyelim "yeni adresinizde altyapı yok, taşıyamayız" dediler mümkünse yazılı bir şekilde. Y firmasına yeni adrese başvurduk Y firması interneti bağladı. X ve Y aynı altyapıyı kullanıyorsa eğer, X firmasından cayma bedelsiz çıkabilir miyiz yani.

Zaten son aymış cayma bedeli çıkmayacak son fatura bedeli alınacak gibi duruyor. Fakat güzel bir bilgi.

müşterisi olduğumuz X firmasına nakil için başvurduk diyelim "yeni adresinizde altyapı yok, taşıyamayız" dediler mümkünse yazılı bir şekilde. Y firmasına yeni adrese başvurduk Y firması interneti bağladı. X ve Y aynı altyapıyı kullanıyorsa eğer, X firmasından cayma bedelsiz çıkabilir miyiz yani.
Firma size yazılı şekilde ''orada bizim altyapımız yok'' demişse ve siz bunu ispat edebilir durumdaysanız, onların yok dediği yere Y firması bağlantı yapabilmiş ise burada sizi yükümlülük altında bırakacak durum yoktur.

Tam yazıyordum süper laptopum mavi ekran verdi, :kiskis

Firma size yazılı şekilde ''orada bizim altyapımız yok'' demişse ve siz bunu ispat edebilir durumdaysanız, onların yok dediği yere Y firması bağlantı yapabilmiş ise burada sizi yükümlülük altında bırakacak durum yoktur.

Sende bir ara vestelin laptobu vardı hala onu mu kullanıyosun abi :D

Şimdi de TT 16 mbps verebiliriz diyor. Superonline da 77 mbps veririz diye bastırıyor. Hayır olsun inşallah? düzgün işimiz yok vesselam…

Abi senin laptopu bir ara bakım/yenilemeye alalım. 50.000 bakım zamanı gelmiş onun.
Şimdi de TT 16 mbps verebiliriz diyor. Superonline da 77 mbps veririz diye bastırıyor. Hayır olsun inşallah? düzgün işimiz yok vesselam…
TT'ye blöf yapın bakın sizin altyapınızla superonline şu kadar turknet bu kadar veriyor diye.

Bir forumda okuduğumda da boş VDSL portun olmadığını fakat ADSL olarak 16 Mbps vereceklerini sonra boş port olunca otomatik olarak VDSL'e geçirileceğini söylemişti.

Buradan çıkarmamız gereken ders: Demek ki isteyince oluyormuş. O zaman neden uğraştırdınız bu kadar.

Güncelleme 2: Türk Telekom bugün gelip kurulumu yaptı. Kuran kişinin dediğine göre “test ettim 35 mbps alırsınız daha üste de çıkabilir”. Ben evde olmadığım için test edemedim ancak akşam test edeceğim inşallah.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri