Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Ani Su Isıtıcısı Tavsiyesi - Kuşadası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpiturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

alpiturk

Meraklı
Gold Üye
Bütçe
20.000 TL
Marka Model Bilgisi
Çeşitli Markalar
Herkese günaydın, Kuşadası'ndaki yazlık olarak kullanılacak müstakil evimize banyoda kullanılmak üzere ani su ısıtıcısı(adı sanırım bu) taktırmak istiyoruz, şofben taktıracak yerimiz yok, ama hangi markalar güvenilir olur, hangisi kaliteli uzun ömürlüdür ya da hangisi fiyat/performans ürünüdür, servis kalitesi hakkında bilgimiz yok. Klimalarda olduğu gibi bunu aldığımız zaman yetkili servis mi kurulumunu yapıyor? Daha önce hiç kullanmadığımdan konuya yabancıyım açıkçası. Gördüğüm kadarıyla tüm komşularda şu çatıya konan güneş enerjili su ısıtma sistemleri var ancak bizim çatının sağlamlığıyla ilgili tereddütlerim var, eski bir bina ve kurulumu yaparken çatıya zarar verirler diye de çekiniyorum. Sizlerin tecrübeleri var mı bu iki sistem için? Ayrıca bildiğiniz güvenilir satıcı-servis tavsiyeleriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum, teşekkürler.

Ani su ısıtıcılarına içim bir türlü ısınamadı. 1 de ısıtmayan 2 de haşlayan 3 te sigorta attıran ürünler gördü hep gözlerim. Termosifon almak bence daha iyi bir tercih olur.

Üstteki yoruma katılmakla birlikte söktürdük ve termosifona döndük biz de yazlıkta. Ani ısıtıcılar çok Verimli çalışmıyor ne yazık ki.

Herkese günaydın, Kuşadası'ndaki yazlık olarak kullanılacak müstakil evimize banyoda kullanılmak üzere ani su ısıtıcısı(adı sanırım bu) taktırmak istiyoruz, şofben taktıracak yerimiz yok, ama hangi markalar güvenilir olur, hangisi kaliteli uzun ömürlüdür ya da hangisi fiyat/performans ürünüdür, servis kalitesi hakkında bilgimiz yok. Klimalarda olduğu gibi bunu aldığımız zaman yetkili servis mi kurulumunu yapıyor? Daha önce hiç kullanmadığımdan konuya yabancıyım açıkçası. Gördüğüm kadarıyla tüm komşularda şu çatıya konan güneş enerjili su ısıtma sistemleri var ancak bizim çatının sağlamlığıyla ilgili tereddütlerim var, eski bir bina ve kurulumu yaparken çatıya zarar verirler diye de çekiniyorum. Sizlerin tecrübeleri var mı bu iki sistem için? Ayrıca bildiğiniz güvenilir satıcı-servis tavsiyeleriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum, teşekkürler.
Trifaze tesisatınız varsa veito güzel bir seçenek. Ancak ben nihai çözümün ısı pompası olduğunu düşünenlerdenim. Boyler önerenler olmuş ama onun yerine güneş enerjisi daha kullanışlı olur Kuşadası gibi yerde. Bütçenizi bilmediğim için birçok öneride bulundum.

Ani su ısıtıcılarına içim bir türlü ısınamadı. 1 de ısıtmayan 2 de haşlayan 3 te sigorta attıran ürünler gördü hep gözlerim. Termosifon almak bence daha iyi bir tercih olur.
3. kademede atma sebebi

Kullanma kılavuzunda 4lük kablo ile bağlantı olacak diyor.

Sigorta kutusundan 2.5luk ( 2.5mm2) geliyor banyo içinde buattan 4lük çekiyorlar.

Ama sigorta kutusundan o watt gücü kaldırmayınca tesisat, otomat atıyor.

Mesela Veito monofaz da 6lık kablo kullanılacağı yazıyor.

3. kademede atma sebebi

Kullanma kılavuzunda 4lük kablo ile bağlantı olacak diyor.

Sigorta kutusundan 2.5luk ( 2.5mm2) geliyor banyo içinde buattan 4lük çekiyorlar.

Ama sigorta kutusundan o watt gücü kaldırmayınca tesisat, otomat atıyor.

Mesela Veito monofaz da 6lık kablo kullanılacağı yazıyor.
Travma oldu abi bende ölsem bulaşmam :D

Evimiz eski olduğundan küçük tasarlanmış baya, banyo da çok küçük. Büyük bir termosifon alınsa banyoya sığmıyor, komşular dışarıya yer yaptırmışlar. Ani ısıtıcıları biz de öğrenciyken kullandık bir şekilde, idare de ediyorduk ama bilemiyorum. Aşağıya linkini bıraktığım Vailant marka elektrikli ısıtıcılar varmış, derinliği 10cm falan küçük bir ürün, markasından dolayı da güveniyorum açıkçası. Ne yapacağıma karar veremedim açıkçası.

Vailant VED E ve Pro Serisi

Evimiz eski olduğundan küçük tasarlanmış baya, banyo da çok küçük. Büyük bir termosifon alınsa banyoya sığmıyor, komşular dışarıya yer yaptırmışlar. Ani ısıtıcıları biz de öğrenciyken kullandık bir şekilde, idare de ediyorduk ama bilemiyorum. Aşağıya linkini bıraktığım Vailant marka elektrikli ısıtıcılar varmış, derinliği 10cm falan küçük bir ürün, markasından dolayı da güveniyorum açıkçası. Ne yapacağıma karar veremedim açıkçası.

Vailant VED E ve Pro Serisi
evinizde 3 Faz giriş var mı?

Tek faz - monofaz olan için
baktığınız tip referans alındığında bu model olur

Ev içi hattınızda 6mm2 kablo yenilemesi yapmanız gerekir. Eski evlerde ana panoda 4mm2 evde banyoya 2.5luk kablo gelir. değişmesi gerekir.

ben ihlas marla aldım. eski serilere benzeyen ama eski serilerden farklı boyutu küçültülmüş. her tarafı contalı, emniyetli. bağ evinde çin malı bir şey vardı. aşırı kalitesizdi. ihlas marka güzel. ihlas markasının birde micro kontrol diye geçen model var. arasında fark göremedim. ben alırken aldığım model daha uygundu. son olaylardan sonra baymak markada alabilirsiniz o da güzel. ani su ısıtıcı içinde 2 tane rezidans olur. 3. kademede her ikisi çalışır. maksimum 32 amper çeker. sigorta kutusundan 3x3.5 antigon kablo çeker. ucuna yüksük bağlarsanız. birde 32 amper c tipi kaliteli sigorta olursa bir problem olmaz. en önemlisi sigorta panosunda yani tesisat çekmelisiniz. buattan olursa tehlikeli olur ve çabuk sigorta atar. banyo için yeterli olur. ihlas, baymak gibi markalardan tek fazlı ani su ısıtıcı banyo için işinizi görür. veito markalar var. onlar 3fazlı diye biliyorum. biraz pahalı onlar. termosifon almayıda düşünmüştüm lakin su tesisatı işçiliği vs. uğraşmak istemedim. birde termosifon pahalı ve elektrik faturasıda fazla gelirdi. en önemlisi tüm ev için sıcak ihtiyacımızda yoktu. ondan termosifon almadım. şuan için ani su ısıtıcı işimi görüyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri