Herkese selam. Bu sabah annemden 11 yaşındaki Arçelik çamaşır makinemizin başla bekle tuşu çalışmıyor! şikayetini aldık. Sabah 1 posta çamaşır yıkamış ama şanssızlık düğmenin arkasındaki ışık taşıyıcı denen parça kopunca 2. Posta çalıştırmada sorun ortaya çıktı. Hemen hortumunu elektriğini söktük makineyi ortaya aldık. Üst tablayı söktük, ön panoyu söktük, anakart ve dijitali ayırıp panoyu elimize aldık. Hemen 3-5 tane net fotoğrafını çekip @Tesla ustaya iletip fikrini aldım. Önce ışık taşıyıcısı adlı ince şeffaf parçayı değişelim dedik bizim modele uygun bulamadım. Komple ön pano fiyatlarına baktım 1000 TL civarındaydı onların da kalitesine güvenemedim. Pazar günü malum servisten de fiyat alamayınca dedik bari bir formül bulup yapalım bunu. İnce kırılan parçayı dikkatlice yerine denk getirdik. Sonra japon yapıştırıcısını boca etmeden dikkatlice yerine döktük. Üzerine de hızlı dondurucu sıktık çatur çutur sesler geldi hemen dondu parça. 5-10 dakika daha bekledikten sonra pano grubunu toplayıp deneme çalıştırması yaptık sorunu çözmüşüz. Hemen dikkatlice söktüğümüz gibi topladım yerine sürdüm bağlantılarını yaptım çalıştırdım. Şu anlık bir sıkıntı yok çalışıyor makine. Kalıcı bir işlem değil bu yaptığımız. Garanti işlem olarak ön pano grubunun ya da o ışık taşıyıcısı denen parçanın değişmesi gerekecek. Şimdilik yapacak bir şey yok bir daha olursa servisten fiyat alıp değiştireceğiz artık. Aşağıda çektiğim görselleri de paylaşayım aynı ya da farklı bir makinede aynı sıkıntıyı yaşayanlara bir fikir olsun bu konumuz.
Ön panonun parça kodu. Ayaklar için kusura bakmayın ev hali.
Ön panonun ele gelmiş hali.
Sol altta kırılan plastik belli oluyor.
Burada da üstte 1. Düğmeyi göreceksiniz yapılmış hali ile Başla/Bekle/İptal düğmesidir. Yanda da orijinal hali ile karşılaştırabilirsiniz. O da sıcaklık ayar düğmesidir.
Mutlu Son!
Ön panonun parça kodu. Ayaklar için kusura bakmayın ev hali.
Ön panonun ele gelmiş hali.
Sol altta kırılan plastik belli oluyor.
Burada da üstte 1. Düğmeyi göreceksiniz yapılmış hali ile Başla/Bekle/İptal düğmesidir. Yanda da orijinal hali ile karşılaştırabilirsiniz. O da sıcaklık ayar düğmesidir.
Mutlu Son!