Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Çözüldü Arçelik 8123 H Çamaşır Makinesi Düğme Tamiri

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Murat ALA

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Herkese selam. Bu sabah annemden 11 yaşındaki Arçelik çamaşır makinemizin başla bekle tuşu çalışmıyor! şikayetini aldık. Sabah 1 posta çamaşır yıkamış ama şanssızlık düğmenin arkasındaki ışık taşıyıcı denen parça kopunca 2. Posta çalıştırmada sorun ortaya çıktı. Hemen hortumunu elektriğini söktük makineyi ortaya aldık. Üst tablayı söktük, ön panoyu söktük, anakart ve dijitali ayırıp panoyu elimize aldık. Hemen 3-5 tane net fotoğrafını çekip @Tesla ustaya iletip fikrini aldım. Önce ışık taşıyıcısı adlı ince şeffaf parçayı değişelim dedik bizim modele uygun bulamadım. Komple ön pano fiyatlarına baktım 1000 TL civarındaydı onların da kalitesine güvenemedim. Pazar günü malum servisten de fiyat alamayınca dedik bari bir formül bulup yapalım bunu. İnce kırılan parçayı dikkatlice yerine denk getirdik. Sonra japon yapıştırıcısını boca etmeden dikkatlice yerine döktük. Üzerine de hızlı dondurucu sıktık çatur çutur sesler geldi hemen dondu parça. 5-10 dakika daha bekledikten sonra pano grubunu toplayıp deneme çalıştırması yaptık sorunu çözmüşüz. Hemen dikkatlice söktüğümüz gibi topladım yerine sürdüm bağlantılarını yaptım çalıştırdım. Şu anlık bir sıkıntı yok çalışıyor makine. Kalıcı bir işlem değil bu yaptığımız. Garanti işlem olarak ön pano grubunun ya da o ışık taşıyıcısı denen parçanın değişmesi gerekecek. Şimdilik yapacak bir şey yok bir daha olursa servisten fiyat alıp değiştireceğiz artık. Aşağıda çektiğim görselleri de paylaşayım aynı ya da farklı bir makinede aynı sıkıntıyı yaşayanlara bir fikir olsun bu konumuz.

1000031827.jpg

Ön panonun parça kodu. Ayaklar için kusura bakmayın ev hali.

1000031833.jpg

Ön panonun ele gelmiş hali.

1000031834.jpg

Sol altta kırılan plastik belli oluyor.

1000031837.jpg

Burada da üstte 1. Düğmeyi göreceksiniz yapılmış hali ile Başla/Bekle/İptal düğmesidir. Yanda da orijinal hali ile karşılaştırabilirsiniz. O da sıcaklık ayar düğmesidir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Mutlu Son!

Valla helal olsun. Eliniz yatkınmış. Halletmişsiniz. Ben olsam kafadan tamirci çağırırdım.

Bizim 25 senelik Arçelik 3650 çamaşır makinesi sonunda ruhunu teslim etti. 1999 yılının Eylül aylarında aldığımız makine tam 25 yıl sonra ömrünü tamamladı. Bir anda gümbürtüler gelmeye başladı makineden. Meğer kazan kırılmış. Tamirci geldi baktı. Kazan kırılmış dedi. Yenisi 8.000 TL dedi.

25 senelik makineyi artık yaptırmak istemedik. Dün Arçelik mağazasına gidip bir tane çamaşır makinesi aldık. Arçelik 11140 M Çamaşır makinesi. 11 kg ve 1400 devir/dk.

Normal fiyatı 26.800 TL. Mağaza yetkilisi 22.500 TL'ye indi. Evdekini 500 TL'ye alacaklar. Yenisini 22.000 TL'ye anlaştık. Ödemeyi yaptık. Çarşamba günü getirip kuracaklar.

Çamaşır makinesi konusunda Arçelik gerçekten iyi makineler yapıyor.

Valla helal olsun. Eliniz yatkınmış. Halletmişsiniz. Ben olsam kafadan tamirci çağırırdım.

Bizim 25 senelik Arçelik 3650 çamaşır makinesi sonunda ruhunu teslim etti. 1999 yılının Eylül aylarında aldığımız makine tam 25 yıl sonra ömrünü tamamladı. Bir anda gümbürtüler gelmeye başladı makineden. Meğer kazan kırılmış. Tamirci geldi baktı. Kazan kırılmış dedi. Yenisi 8.000 TL dedi.

25 senelik makineyi artık yaptırmak istemedik. Dün Arçelik mağazasına gidip bir tane çamaşır makinesi aldık. Arçelik 11140 M Çamaşır makinesi. 11 kg ve 1400 devir/dk.

Normal fiyatı 26.800 TL. Mağaza yetkilisi 22.500 TL'ye indi. Evdekini 500 TL'ye alacaklar. Yenisini 22.000 TL'ye anlaştık. Ödemeyi yaptık. Çarşamba günü getirip kuracaklar.

Çamaşır makinesi konusunda Arçelik gerçekten iyi makineler yapıyor.

Hayırlı olsun. Bundan önceki çamaşır makinemiz 3650'ydi siz iyi kullanmışsınız biz 11 sene önce emekli etmiştik onu.

Hayırlı olsun. Bundan önceki çamaşır makinemiz 3650'ydi siz iyi kullanmışsınız biz 11 sene önce emekli etmiştik onu.
Sağolun iyi dilekleriniz için. Bir kaç kere tamir ettirdik ama kazan kırılması bardağı taşıran son damla oldu.

Biz o makineyi aldığımız zaman Arçelik kampanya yapmıştı. Çamaşır makinesi alana Motorola cep telefonu ve Telsim hat bedava idi. İlk cep telefonum ve ilk hattım o zaman olmuştu. ;) Sonra o telefonu rahmetli babama vermiştim. O da uzun zaman kullanmıştı.

Tamirci geldiğinde bir kaç kere şunu dedi. Abla. Valla çok temiz kullanıyorsun. Makinenin kozmetiğinde hiç bir sıkıntı yok. Boya atması vs. yok. Ben bazı evlere gidiyorum. Ne makineler görüyorum. Daha 5 senelik. Her tarafı paslanmış. vs. vs.

Eşim eşyaları temiz kullanır. Makinenin sol üst köşesinde renkli 3650 yazısı ve diğer bilgiler gövdesinde hala yapışık olarak durur.

Sağolun iyi dilekleriniz için. Bir kaç kere tamir ettirdik ama kazan kırılması bardağı taşıran son damla oldu.

Biz o makineyi aldığımız zaman Arçelik kampanya yapmıştı. Çamaşır makinesi alana Motorola cep telefonu ve Telsim hat bedava idi. İlk cep telefonum ve ilk hattım o zaman olmuştu. ;) Sonra o telefonu rahmetli babama vermiştim. O da uzun zaman kullanmıştı.

Tamirci geldiğinde bir kaç kere şunu dedi. Abla. Valla çok temiz kullanıyorsun. Makinenin kozmetiğinde hiç bir sıkıntı yok. Boya atması vs. yok. Ben bazı evlere gidiyorum. Ne makineler görüyorum. Daha 5 senelik. Her tarafı paslanmış. vs. vs.

Eşim eşyaları temiz kullanır. Makinenin sol üst köşesinde renkli 3650 yazısı ve diğer bilgiler gövdesinde hala yapışık olarak durur.
Çamaşır makinesi kullanmak çoook basit ama kimse öyle kullanmadığı için makineler erken dökülüyor. Makinelere suç atıyoruz üreticilere suç atıyoruz ama kullananda kullanmayı bilmiyor.

Çamaşır makinemiz nihayet gelmiş ve kurulmuş. İlkinden pişman olmadık. İnşallah bundan da pişman olmayız.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-10-02 at 15.50.31.jpeg
    WhatsApp Image 2024-10-02 at 15.50.31.jpeg
    78.3 KB · Görüntüleme: 15
Çamaşır makinemiz nihayet gelmiş ve kurulmuş. İlkinden pişman olmadık. İnşallah bundan da pişman olmayız.
Ayrı bir konu açıp süreci paylaşırsanız güzel olur. Bu arada orası geçici yer mi yoksa kalıcı mı? Yer parke olduğu için sıkmada gürültü olabilir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri