Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Televizyon Arçelik A65 Q 990 AY - Yavaş yavaş inceleme!

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ibrahimsert

Yeni Üye
Yeni Üye
Bir süredir TV arayışı içerisindeydim. Forumda bir çok kez danıştım, farklı modellere baktım. Teknoloji mağazalarını gezdim. Satış sonrası destek için, Arçelik veya Vestel düşündüm çoğunlukla ama LG ve Samsung'a da bakındım. Vestel modellerdeki fiyat artışı ve yereldeki satıcının daha da pahalıya satması sebebi ile yeniden rotayı arçeliğe çevirdim. Kargo işi ile uğraşmak istemedim.

Arçelik A65 Q 990 AY modelini internette 47.000 civarında satıyorlardı. Ben bayiden 43.000 / 6 taksit teklifi aldım. Sonrasında2 hafta daha araştırmaya devam ettim, sonunda dönüp dolaşıp Arçelik bayisine döndüm :) öğretmen kampanyası varmış, onu da kullanarak 39.000 tl ye düşürdü fiyatı, 5 taksit'e aldım, üstüne 1.270 tl de chip on iadesi aldım.

Dün televizyonun ödemesini yaptım, bugün ikinin getirip kurdular sağolsunlar. Duvara montaj istedim, güzelce monte ettiler. Zaten hem vestel hem de arçelik servisindeki arkadaşlar ile işim gereği sürekli birlikte çalışıyoruz. (Cezaevi Teknik Büro)
Servis buradayken marketteki Piksel Test uygulaması ve youtubedeki test videoları ile kontrol ettim. Hiçbir sorun göremedik. Hava güneşli olduğu için, perdeler yeterli karartma yapamadı, o yüzden hava kararınca tekrar test etmek istedim.
WhatsApp Image 2024-12-11 at 21.41.05 (1).jpegWhatsApp Image 2024-12-11 at 21.41.05.jpegWhatsApp Image 2024-12-11 at 21.41.05 (2).jpeg

WhatsApp Image 2024-12-11 at 21.41.04 (2).jpegWhatsApp Image 2024-12-11 at 21.41.04 (1).jpeg

Hava kararınca yaptığım testlerde üst taraftaki birkaç ışık hüzmesi dışında bişey göremedim. ne dalgalanma ne de homojen olmayan aydınlatma ve renk bozukluğu gibi birşey yoktu.
Üstteki hüzmeler de fotoğrafta benim gördüğümden 3 kat fazla görünüyor. Oda tamamen karantık ve sadece tv açık. Hamojen olmayan genel ışıldamaları sadecetelefonun kamerası görüryor ben çıplak gözle görmedim. Tecrübeli arkadaşlar, size göre bu panel de sorun var mı? Beni rahatsız eden birşey göremedim ben.

Kullanımda hiçbir takılma ve benzeri sorun yaşamadım, normal uydu yayını kullanmıyorum sadece internet üzerinden Youtube, Netflix falan. 3 ay T+ plus hediyesi çıktı kutudan, aktive ettim gayet güzel. Panel daha önce konusunu açtığım Grundig Grundig Monaco 65 GHQ 9550A ile aynı, sanıyorum aynı tv bunlar. Hatta Beko B65 Q 990 AY de aynı TV Panel etiketini sökmeden baktım (
HV650QUB-E9D BOE panel)

Biraz daha kullanıp, tecrübelerimi aktarmak isterim. Arçelik firmasının ketumluğu veya art niyeti sebebi ile neredeyse hiç bilgi yok internette, o yüzden alternatif olması umudu ile paylaşmak istedim. Anakartını bilmiyorum ama tahminim 2 gb ram ve hafıza ayarlarda 8 GB görünüyor.

WhatsApp Image 2024-12-11 at 21.36.44 (1).jpeg
WhatsApp Image 2024-12-11 at 21.36.44 (3).jpeg
WhatsApp Image 2024-12-11 at 21.36.45.jpegWhatsApp Image 2024-12-11 at 21.36.43.jpeg

BOE HV650QUB-E9D​

Frame Rate 120Hz

D-IC Detail COF Built-in 12 source chips

Panel Type a-Si TFT-LCD, CELL, FOB

Antiglare (Haze 1%), Hard coating (3H)

Hocam televizyon hayırlı olsun, güle güle kullanın.Bu cihaz bence gereğinden güçlü arka aydınlatmaya sahip. Hem cihazın hem de sizin göz/cep sağlığınız, hem de görüntü kalitesi için parlaklığı normal yayında %20-25, dolby vision'da falan %50 yapmanız iyi olur.

Bu arada, cihazınız dediğiniz gibi Grundig 65 GHQ 9500'ün bire bir aynısı. Bir seneye yakındır 65 GHQ 9500 başlığında ciddi bilgi ve yorum külliyatı oluştu. Orayı takip edebilirsiniz. Şu an yazdıklarınız hep Amerika'nın yeniden keşfi gibi oluyor. :) Teknik olarak mümkün ise adminler Arçelik-Beko-Grundig olarak tek başlığa çevrilebilse güzel olur sanki.

Edit: Ram 2 GB, hafıza 16 GB bu arada. 8GB gibi gördüğünüz OS sonrası kullanılabilir alan.

Hocam televizyon hayırlı olsun, güle güle kullanın.Bu cihaz bence gereğinden güçlü arka aydınlatmaya sahip. Hem cihazın hem de sizin göz/cep sağlığınız, hem de görüntü kalitesi için parlaklığı normal yayında %20-25, dolby vision'da falan %50 yapmanız iyi olur.

Bu arada, cihazınız dediğiniz gibi Grundig 65 GHQ 9500'ün bire bir aynısı. Bir seneye yakındır 65 GHQ 9500 başlığında ciddi bilgi ve yorum külliyatı oluştu. Orayı takip edebilirsiniz. Şu an yazdıklarınız hep Amerika'nın yeniden keşfi gibi oluyor. :) Teknik olarak mümkün ise adminler Arçelik-Beko-Grundig olarak tek başlığa çevrilebilse güzel olur sanki.

Edit: Ram 2 GB, hafıza 16 GB bu arada. 8GB gibi gördüğünüz OS sonrası kullanılabilir alan.
Teşekkürler, konuları birleştirme önerisi iyi fikir, yöneticiler uygun görürse iyi olur. 65 GHQ 9500 hakkında servisten döüş yaptılar, o eski üretim, yeni seriler Grundig Monaco 65 GHQ 9550A olarak geçiyormuş.

Panelin üstündeki ışık hüzmeleri normal diye düşünüyorum, dediğim gibi fotoğrafta görünenden daha az, oda tamamen karanlık olursa, karanlık sahnelerdee veya uygulama açılışlarındaki kararmalarda belli oluyor. Başka bir kusur göremedim, kabul edilebilir seviyede mi sizce?

Teşekkürler, konuları birleştirme önerisi iyi fikir, yöneticiler uygun görürse iyi olur. 65 GHQ 9500 hakkında servisten döüş yaptılar, o eski üretim, yeni seriler Grundig Monaco 65 GHQ 9550A olarak geçiyormuş.

Panelin üstündeki ışık hüzmeleri normal diye düşünüyorum, dediğim gibi fotoğrafta görünenden daha az, oda tamamen karanlık olursa, karanlık sahnelerdee veya uygulama açılışlarındaki kararmalarda belli oluyor. Başka bir kusur göremedim, kabul edilebilir seviyede mi sizce?
Yeni üretimlerin tek farkı ayaklar. 65 GHQ 9500 konusunda ayak meselesini detaylıca okuyabilirsiniz.
Bence güzel bir tercih yapmışsınız. Bu cihaz hem görüntü hem de ses kalitesi açısında tam bir f/p ürünü. Yeni nesil Dolby Vision "IQ" ile renkler, aydınlatmalar çok daha sağlıklı sonuçlar veriyor. 36W ELAC ses sistemi ise soundbar aratmayacak cinsten...

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri