Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru arçelik televizyon ışık sızması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gksldlbz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

gksldlbz

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
arçelik A75D895A
selamlar. arçelik A75D895A modeli bir televizyon aldım. görselde ki gibi ışık sızmaları var. normal midir değil midir kararsız kaldım. fikriniz nedir acaba?

Ekli dosyalar

• 20230705_002609.jpg
    20230705_002609.jpg
    31.3 KB · Görüntüleme: 31
  • 20230705_002603.jpg
    20230705_002603.jpg
    40.6 KB · Görüntüleme: 30

Teknik Soru arçelik televizyon ışık sızması

Ekran boyutu 75 inç se herşey olur kağıt gibi cell kullanılıyor .Panel gate lerinde eskiden bakır yol kullanılırdı şimdi ise karbon kullanılıyor sanırım 43 inç leri eskiden elimle alırdım arık vantuz ile alıyorum el ile aldığımda esneme oluyor bu esneme gate hatlarında çatlağa sebep oluyor düşüncesi geliyor aklıma
selamlar. arçelik A75D895A modeli bir televizyon aldım. görselde ki gibi ışık sızmaları var. normal midir değil midir kararsız kaldım. fikriniz nedir acaba?
Üst tarafta 5, alt tarafta 3 büyük sehim var.
Onun haricindeki bulutlanma konularında kadraj yanılsaması olabilir
Bunların haricinde ise üründe aynı zamanda ıps ışıldaması var ki onu sorun olarak göremeyiz onu ışık sızması olarak değerlendirmeyin
Her şekilde bu ürün mevcut hali ile pek de kabul edilir ürün değil.

Üst tarafta 5, alt tarafta 3 büyük sehim var.
Onun haricindeki bulutlanma konularında kadraj yanılsaması olabilir
Bunların haricinde ise üründe aynı zamanda ıps ışıldaması var ki onu sorun olarak göremeyiz onu ışık sızması olarak değerlendirmeyin
Her şekilde bu ürün mevcut hali ile pek de kabul edilir ürün değil.
adem bey çok sağolun cevap için. değişim dediler ama bu üründe zaten değişimden gelmişti. şimdi yine değişim olucak. yani 3. televizyon gelicek. sızmanın çok olması ürün boyutuyla da ilgili olabilir mi bir,ikinci sorum ise sızmanın hiç olmadığı bir televizyon var mı önerebileceğiniz?

Ekran boyutu 75 inç se herşey olur kağıt gibi cell kullanılıyor .Panel gate lerinde eskiden bakır yol kullanılırdı şimdi ise karbon kullanılıyor sanırım 43 inç leri eskiden elimle alırdım arık vantuz ile alıyorum el ile aldığımda esneme oluyor bu esneme gate hatlarında çatlağa sebep oluyor düşüncesi geliyor aklıma

Çözüm
Kesinlikle. Ekran büyüyor ama katmanların kalınlığı artmıyor. Yüzey büyüdükçe katlanmalar normal oluyor. Hatta daha da inceltebilirler. Ürün ağır olmasın diye.

peki ben ne yapmalıyım. ışık sızması olmayan bi televizyon varmıdı ki onu alıyım.
VA panel TV'ler bu konuda biraz daha iyiler. IPS olanlarda illa ki ışık sızması oluyor.

Bende 22 inc LG var. IPS panel. Işık sızması mevcut. Karanlıkta seyretmek işkence.

40 inc Vestel var. VA panel. Karanlıkta film seyretmek bile keyif veriyor. Hiç bir sızma yok.

55 inc Grundig var. IPS panel. Işık sızması az da olsa var. Karanlıkta seyredilebiliyor. 22 inc olandan daha iyi ama VA panel kadar güzel olmuyor.

Üstadlar daha iyi cevap verir.

Ben youtubede yabancı videolara da bakıyorum. Adam evine dev gibi IPS panel TV alıyor. Işık sızmasının zerresi yok. Ne halt oluyorsa bizim ülkede oluyor. Üreticilerin garezi hep bize. Yerlisi de, yabancısı da.

VA panel TV'ler bu konuda biraz daha iyiler. IPS olanlarda illa ki ışık sızması oluyor.

Bende 22 inc LG var. IPS panel. Işık sızması mevcut. Karanlıkta seyretmek işkence.

40 inc Vestel var. VA panel. Karanlıkta film seyretmek bile keyif veriyor. Hiç bir sızma yok.

55 inc Grundig var. IPS panel. Işık sızması az da olsa var. Karanlıkta seyredilebiliyor. 22 inc olandan daha iyi ama VA panel kadar güzel olmuyor.

Üstadlar daha iyi cevap verir.

Ben youtubede yabancı videolara da bakıyorum. Adam evine dev gibi IPS panel TV alıyor. Işık sızmasının zerresi yok. Ne halt oluyorsa bizim ülkede oluyor. Üreticilerin garezi hep bize. Yerlisi de, yabancısı da.
bizim insanlarımızın çoğu bilinçsiz tüketici olduğu için üreticiler çok detay düşünmüyo bence bizde sattıkları ürünler için. anca bu forumdaki tüketiciler gibi detaycı olanların kafasına takılıyo. yoksa millet ışık sızmasıymış bulutlanmaymış uğraşmıyo bile bilmediğinden. üreticilerde düşük kalite de üretim yapıyo. olan bizlere oluyo kuru yanında yaş da yanar misali.

bizim insanlarımızın çoğu bilinçsiz tüketici olduğu için üreticiler çok detay düşünmüyo bence bizde sattıkları ürünler için. anca bu forumdaki tüketiciler gibi detaycı olanların kafasına takılıyo. yoksa millet ışık sızmasıymış bulutlanmaymış uğraşmıyo bile bilmediğinden. üreticilerde düşük kalite de üretim yapıyo. olan bizlere oluyo kuru yanında yaş da yanar misali.
Ben, bizim insanımızı cidden çoğu zaman anlayamıyorum zaten. Sırf bu nedenle de sabrımın taştığı bir gün ''Bana ne yaaaa, yemişim tüketici haklarını'' deyip bu kulvardan elimi eteğimi çekeceğim belli ki. Cehalet ile savaşamayacak kadar yoruldum zira.

Bir video yayınladım Samsung buzdolabı ile ilgili. O videoya ''samsung neden kötülüyorsun'' yazan da var, ''Vestel neden kötülüyorsun'' yazan da var, ''Yerli ürüne karşımısın'' diyen de var. ''Samsung sanki çok mu iyi ' Diyen de var, ''Vestel alıp millet başına bela mı alsın'' şeklinde böğüren de var.

Halbuki videoda söylenen şu. ''Samsung RB serisi buzdolaı alacak olanlar dikkat etsin, RB serilerini Vestel üretiyor.''

Kardeşim buzdolabı %100 vestel bak her bir cıvatasına kadar %100 Vestel. Fakat kurumsal bir anlaşma yapmışlar, Vestel buzdolabının üstüne SAMSUNG yazmışlar ve millete samsung güvencesi ile 20.000tl ye satıyorlar Samsung mağazalarında. Buzdolabını satanın dahi durumdan haberi yok. Benden öğrendi mağaza çalışanı. Çevirdik dolabı, tornavida istedim, arkadaki kapağı açıp elektronik kartı açtım ÇELİKER etiketli Vestel elektronik kart, Donper marka kompresör. Kartın üstündeki kodu girip CRM de bakınca Vestelin ürettiği buzdoapları çıkıyor.

Ben de diyorum ki ''La kardeşim o dolap Vestel, 15.000TL ye zaten kendisi satıyor. Samsung alacak olanlar dikkat edin, kazıklanmayın, boşa 5.000 fazla vermeyin'' diyorum yani bunu anlamak için Einstein olmaya gerek yok.

Yani ''Gayserili, Eşşeği alıp boyamış, sana zebra diye satıyor'' diyorum, vatandaş bana ''senin Eşşek ile ne derdin var?'' diyor yani abi olaya böyle bakan eşşekler oldukça benim gerçek eşşeklerle ne gibi bir derdim olabilir ki?

Şimdi uzun lafın kısası şu. Tüketici olarak Celladına aşık yani üreticisine aşık olmuş fanlar varken, bizim gibi küçük bir grup dışında kimse yanlışa ses çıkartmıyorsa siz üretici olsanız daha iyisini üretmek için çabalar mısınız?

Hz Ali ile Muaviye arasında geçen ve uydurma olduğu iddia edilen ama çok güzel bir çıkarım olan DEVE hikayesi gibi bu konu da bence.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri