bizim insanlarımızın çoğu bilinçsiz tüketici olduğu için üreticiler çok detay düşünmüyo bence bizde sattıkları ürünler için. anca bu forumdaki tüketiciler gibi detaycı olanların kafasına takılıyo. yoksa millet ışık sızmasıymış bulutlanmaymış uğraşmıyo bile bilmediğinden. üreticilerde düşük kalite de üretim yapıyo. olan bizlere oluyo kuru yanında yaş da yanar misali.
Ben, bizim insanımızı cidden çoğu zaman anlayamıyorum zaten. Sırf bu nedenle de sabrımın taştığı bir gün ''Bana ne yaaaa, yemişim tüketici haklarını'' deyip bu kulvardan elimi eteğimi çekeceğim belli ki. Cehalet ile savaşamayacak kadar yoruldum zira.
Bir video yayınladım Samsung buzdolabı ile ilgili. O videoya ''samsung neden kötülüyorsun'' yazan da var, ''Vestel neden kötülüyorsun'' yazan da var, ''Yerli ürüne karşımısın'' diyen de var. ''Samsung sanki çok mu iyi ' Diyen de var, ''Vestel alıp millet başına bela mı alsın'' şeklinde böğüren de var.
Halbuki videoda söylenen şu. ''Samsung RB serisi buzdolaı alacak olanlar dikkat etsin, RB serilerini Vestel üretiyor.''
Kardeşim buzdolabı %100 vestel bak her bir cıvatasına kadar %100 Vestel. Fakat kurumsal bir anlaşma yapmışlar, Vestel buzdolabının üstüne SAMSUNG yazmışlar ve millete samsung güvencesi ile 20.000tl ye satıyorlar Samsung mağazalarında. Buzdolabını satanın dahi durumdan haberi yok. Benden öğrendi mağaza çalışanı. Çevirdik dolabı, tornavida istedim, arkadaki kapağı açıp elektronik kartı açtım ÇELİKER etiketli Vestel elektronik kart, Donper marka kompresör. Kartın üstündeki kodu girip CRM de bakınca Vestelin ürettiği buzdoapları çıkıyor.
Ben de diyorum ki ''La kardeşim o dolap Vestel, 15.000TL ye zaten kendisi satıyor. Samsung alacak olanlar dikkat edin, kazıklanmayın, boşa 5.000 fazla vermeyin'' diyorum yani bunu anlamak için Einstein olmaya gerek yok.
Yani ''Gayserili, Eşşeği alıp boyamış, sana zebra diye satıyor'' diyorum, vatandaş bana ''senin Eşşek ile ne derdin var?'' diyor yani abi olaya böyle bakan eşşekler oldukça benim gerçek eşşeklerle ne gibi bir derdim olabilir ki?
Şimdi uzun lafın kısası şu. Tüketici olarak Celladına aşık yani üreticisine aşık olmuş fanlar varken, bizim gibi küçük bir grup dışında kimse yanlışa ses çıkartmıyorsa siz üretici olsanız daha iyisini üretmek için çabalar mısınız?
Hz Ali ile Muaviye arasında geçen ve uydurma olduğu iddia edilen ama çok güzel bir çıkarım olan DEVE hikayesi gibi bu konu da bence.