Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Aşırı köpürten çamaşır makinası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Taner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Taner

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Siemens WM14W560TR Çamaşır makinası
5 yıl kadar önce Almanya üretimi Siemens çamaşır makinası model WM14W560TR aldık. Bu makinayı almadan önce şikayetler vs baktığımda herkes makinanın çamaşırları yıkarken aşırı köpürttüğünü durulama yapılmasına rağmen köpüklü kaldığını yazıyordu.
Ben bu yorumları dikkate almadım. İnsanların yanlış veya kalitesiz deterjan kullandığını düşünmüştüm.
Makinayı alıpta ilk çamaşırı yıkayınca aynı durumlar bizde karşılaşınca dumura uğradık ve o gün bu gündür çamaşırları çift durulama yapsak da hala köpüklü oluyor.
Bunun sebebini ne yaptık ne ettiysek bulamadık. Deterjan olarak sıvı ariel kullanıyoruz. Toz ariel de kullandık durum aynı. Sıvı Persil daha çok köpürüyor.
Sizlerin bu konuda bir çözüm önerisi olur mu?

Şimdi öncelikle temelde elinizdeki deterjan başka makinede köpürmüyor ama sisin makinede köpürüyor gibi bir durum oldukça enteresan.
Sonuçta köpürme bir kimyasal reaksiyondur ve bunun oluşması da hidrofobik, hidrokarbon ve hidrofilik döngüsünün temeline dayanır.
Benim anlamadığım kısım ise şu;
Çamaşır makinesinde tambur aynı, çırpıcı aynı, su aynı, deterjan aynı, neden biri 3 köpürtürken diğeri 5 köpürtsün? :alala

Bunu tecrübe edip analiz etmek isterdim gerçekten zia çok severim böyle şeyleri araştırmayı.

Profilo cmj1081tr çamaşır makinesi kullanıyorum benim makine de hiç köpürtmüyor. Fazla köpük enteresan bi durum

Yumuşatıcı kullanmazsanız genelde köpük arındırmak daha zordur. Yıkadığınız giysilerin cinsleri ve miktarı da köpürmede etkili oluyor.

Hangi cins giysilerle, hangi deterjanı kapak ölçüsü olarak ne kadar kullanıyorsunuz? Çamaşır miktarı ne kadar? Her ne kadar çok köpürse de bu değişkenlerle köpük miktarı normalden çok olsa bile az da olsa değişecektir.

Şimdi öncelikle temelde elinizdeki deterjan başka makinede köpürmüyor ama sisin makinede köpürüyor gibi bir durum oldukça enteresan.
Sonuçta köpürme bir kimyasal reaksiyondur ve bunun oluşması da hidrofobik, hidrokarbon ve hidrofilik döngüsünün temeline dayanır.
Benim anlamadığım kısım ise şu;
Çamaşır makinesinde tambur aynı, çırpıcı aynı, su aynı, deterjan aynı, neden biri 3 köpürtürken diğeri 5 köpürtsün? :alala

Bunu tecrübe edip analiz etmek isterdim gerçekten zia çok severim böyle şeyleri araştırmayı.
Belki abi makine suyu az alıyordur ? İç kazanın çapı daha dardır dışa göre böylece suyu çokta alsa azsa alsa köpüklü kısımlar hep tamburdadır ? belki iç kazanın delikleri ufaktır daha çok köpürtüyordur ? belki mühendislik bir hatadır. :D

Belki abi makine suyu az alıyordur ? İç kazanın çapı daha dardır dışa göre böylece suyu çokta alsa azsa alsa köpüklü kısımlar hep tamburdadır ? belki iç kazanın delikleri ufaktır daha çok köpürtüyordur ? belki mühendislik bir hatadır. :D
Köpürme ya da köpürmeme sorun olmamalı ki. Köpürme yapmayan durumda bile arındırma önemli. Köpük bizler için temizlik unsuru gibi görünebilir ama çalışan şey köpükten çok kimyasal içeriği.

Cihazda arındırma yok ama neden?

Köpürme ya da köpürmeme sorun olmamalı ki. Köpürme yapmayan durumda bile arındırma önemli. Köpük bizler için temizlik unsuru gibi görünebilir ama çalışan şey köpükten çok kimyasal içeriği.

Makineyi @Adem Helvacı abiye vereceksin, birde benchmark ortamı birtane oda, ondan sonra kenarda su deposu basınç ölçer ondan sonra birde piyasadaki bütün deterjanlardan aynı ölçü tozu yada sıvısı vs. makineyi böyle açacak bakacak ön paneli çıkartacak ölçecek hesaplayacak , gerekirse ön paneli çıkartıp pileksiden şeffaf panel yapacak kazana go pro takacak. Al Adem abi diyecen 1 ay bunla vaktini harcar. :D Ama sebebini bulur sonra mutlaka. :D

Mutlaka bir sebebi vardır, işte o sebebi bulmak kısmında yapılan araştırmalar benim için en keyif veren kısım oluyor :D

İşte bence burada devreye hidrofobik giriyor zira deterjanın içerisindeki itme özelliği olan kısım bu. Bulaşık makinelerindeki parlatıcı mantığı gibi.
Suyu maddeden uzak tutmak için araya zar gibi gire bir malzeme mesela parlatıcı denen şey, o da itici bir özellik kullanıyor su konusunda.

İşte bence burada devreye hidrofobik giriyor zira deterjanın içerisindeki itme özelliği olan kısım bu. Bulaşık makinelerindeki parlatıcı mantığı gibi.
Suyu maddeden uzak tutmak için araya zar gibi gire bir malzeme mesela parlatıcı denen şey, o da itici bir özellik kullanıyor su konusunda.
Aynı mantık yumuşatıcıda da yok mu? Ben yumuşatıcı kullanmazsam köpüklü kalıyor çoğu giysi. En kötü kapakta köpük görüyorum istisnasız her seferinde.

Mutlaka bir sebebi vardır, işte o sebebi bulmak kısmında yapılan araştırmalar benim için en keyif veren kısım oluyor :D
Abi normalde sana markanın ulaşıp, Adem bey bizim bu ürünümüzü test eder misiniz ? demesi lazım. Ama tabi türkiye gerçekleri olamıyor. Yurtdışında markalar paspas çekiyorlar aman hoca canım hocam diye burada tam tersi. :D

Aynı mantık yumuşatıcıda da yok mu? Ben yumuşatıcı kullanmazsam köpüklü kalıyor çoğu giysi. En kötü kapakta köpük görüyorum istisnasız her seferinde.
Ben yumuşatıcı kadar pislik birşey görmedim. :( Onu ne zaman kullansam makinenin iç körük lastiğinde alt kısmında vs. böyle sanki benzetme için kusurabakmayın ama balgam gibi sıvımsı kaygan birşey kaplı oluyor. O hatta zamanla siyahlaşıyor mantar oluyor ondan sonra makinede yıkıyoruz hesabı mantarlı şeyleri giyip örtünüyoruz. :( Pislikle pislik yıkıyormuşuz gibi oluyor. O yüzden yumuşatıcıyı ben kullanmıyorum, makineye de her 6 ayda bir çay bardağı porçöz atıp özel temizlik modu var onda yıkatıyorum. :D Sonra içini açıp kazanın görünen iç kısımlarını körük lastiğinin içi dışı deterjan haznesinin içi dışı iç girdiği çekmece kısmının içi dışı vs. alt gider su pompasının içi vs. hepsini klorakla ve diş fırçasıyla çitiliyorum. :D Kazanı dağıtsam belki içinde kireç bile yoktur tertemiz bakıyorum. :D

Ben yumuşatıcı kadar pislik birşey görmedim. :( Onu ne zaman kullansam makinenin iç körük lastiğinde alt kısmında vs. böyle sanki benzetme için kusurabakmayın ama balgam gibi sıvımsı kaygan birşey kaplı oluyor. O hatta zamanla siyahlaşıyor mantar oluyor ondan sonra makinede yıkıyoruz hesabı mantarlı şeyleri giyip örtünüyoruz. :( Pislikle pislik yıkıyormuşuz gibi oluyor. O yüzden yumuşatıcıyı ben kullanmıyorum, makineye de her 6 ayda bir çay bardağı porçöz atıp özel temizlik modu var onda yıkatıyorum. :D Sonra içini açıp kazanın görünen iç kısımlarını körük lastiğinin içi dışı deterjan haznesinin içi dışı iç girdiği çekmece kısmının içi dışı vs. alt gider su pompasının içi vs. hepsini klorakla ve diş fırçasıyla çitiliyorum. :D Kazanı dağıtsam belki içinde kireç bile yoktur tertemiz bakıyorum. :D
Yosunlanma varsa o tip bir kaygan birikme olur gibi sanki? Siyahlaşma da aslında yosun ve küf.

Yosunlanma varsa o tip bir kaygan birikme olur gibi sanki? Siyahlaşma da aslında yosun ve küf.
Neden olduğunu bilmiyorum ama ne zaman yumuşatıcı kullansam özellikle kışın kullanıyorum yoksa kalınlar kazık gibi oluyor. Onu biraz kırıyor penyeler daha güzel oluyor. Ama işte o siyahlık böyle balgamsı sümük gibi birşey oluyor siyahlı siyahlı üstüne veriyorum klorağı diş fırçasıyla mis. :D Kullanmayınca sadece toz yada sıvı deterjanda çok az oluyor bu olay. Sıvı deterjanı sık kullanırsam mesela biraz gene yapıyor ama toz da hiç yapmadı.

Makineyi @Adem Helvacı abiye vereceksin, birde benchmark ortamı birtane oda, ondan sonra kenarda su deposu basınç ölçer ondan sonra birde piyasadaki bütün deterjanlardan aynı ölçü tozu yada sıvısı vs. makineyi böyle açacak bakacak ön paneli çıkartacak ölçecek hesaplayacak , gerekirse ön paneli çıkartıp pileksiden şeffaf panel yapacak kazana go pro takacak. Al Adem abi diyecen 1 ay bunla vaktini harcar. :D Ama sebebini bulur sonra mutlaka. :D
Abi o ne keyiftir ama yaaaa :love: :love: :love:

Aslında yumuşatıcılar tam tersi, pasiftirler, kokularının tesirlerinin kalabilmesi adına kendileri de belli oranda yapışıp kalıyorlar çamaşırlarda.

Şey gibi düşün bunu Beril, Yüzey aktif maddeler var ya hani temizlik ürünlerinde kullanılan, hah bak onların bir Anyonik olanları var, bir de katyonik olanları.
Katyonik olanlar itici gücü olanlardır ve hatta buna ekran temizleme köpüğünden örnek verebiliriz. Onlar Katyonik aktif maddedir, temizlikten sonra toz partiküllerini ekrandan uzak tutmayı hedeflemişlerdir.

Kimya'yı çok seviyorum ama vakit yok ki kurcalayalım :D

Abi normalde sana markanın ulaşıp, Adem bey bizim bu ürünümüzü test eder misiniz ? demesi lazım. Ama tabi türkiye gerçekleri olamıyor. Yurtdışında markalar paspas çekiyorlar aman hoca canım hocam diye burada tam tersi. :D
Abi bizim markalar beni mahkemeye vermekle, Hukuk servislerine 'Susturun şu adamı'' demekle meşgul :kop

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri