abi bence böyle bir durumda burada bilirkişi devreye girer hastanın tıbbi geçmişine bakacak ilk teşhisin hatalı teşhis olduğuna karar verecek vs tamamen bilirkişiye kalmış bir durum ki şöylede yazabilir hastanın geçmişinde safra kesesinde taş görüldü bu taşın ileride safra çamuruna dönüştüğü görülmektedir vs. tamamen durum bilirkşide olur yani. ama bizim durumda geçmişte hiç bir kayıt teşhis tedavi olmadığından farklılaşıyor.
Burada da yine Hasta Haklarında kurul üyesi olmam nedeniyle baktığımız Hasta şikayet dosyalarından örnek vereyim, o da olmuyor.
Özellikle içeriğin sağlık olduğu alanlarda hak aramak, normal hak arama mücadelesinden çok daha zor ve uzun sürüyor.
Mesela THH de özellikle kadın tüketiciler ve yine özellikle estetik mağduru olarak çok fazla geliyorlar.
Tabi anlatırken utanıp sıkılmaları zaten ayrı problemken, en basit hali ile bir kaş doldurma operasyonunda oluşan ciddi yanık nedeniyle kaş ile saç arasındaki o şakak bölgesinde oluşan deri kaybı (Resmen oyulmuş içine göçmüş cilt) sonrasında tüketici, 2500tl lik (5 ay önce baktığımız dosyaydı, o dönemin 2500tl si) işlemin düzeltilmesi için 25.000tl ek masraf yapmış ve tüketici haklı olarak bunun tazminini talep ediyor.
Kaldı ki 25.000tl ödemesine rağmen izi kalmış hayatı boyunca taşıyacak o izi mesela.
Sorun ne biliyor musun? Bütün işlemler bittikten sonra hak arama mücadelesi başlatıyor ve diğer işlemleri de yine özel başka bir klinikte yaptırtıyor. Oluşan yanığın derecesi, problemin kaynağı, neden sonuç ilişkisi vs hiçbir resmi geçerliliği olan delil unsuru yok.
Tamam biz oradan buradan Kanun maddesinden gak guk dedik tüketici lehine yazdık dosyayı ama tahmin ettiğimiz üzere karşı taraf kararımıza itiraz etti ve bozma talepli olarak 4 üncü Asliye Hukukta Dava açtı.
Ödediği paralar ve canının yanması haricinde ömür boyu taşıyacağı iz yetmezmiş gibi şimdi bu davayı delil yetersizliğinden kaybetmesi neticesi bir de karşı tarafın vekalet ücreti ile dava masraflarını ödemesi cabası olacak.
Halen mahkeme devam ediyor, takip ediyoruz bakalım ne olacak.