Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

AXXEN TV,DEN BAŞKA BİR EKRANA GÖRÜNTÜ AKTARMAK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osmanke
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

osmanke

Müdavim
Kadim Üye
Selam dostlarım,ustalarım elimde 32 inç ekranı kırık axxen tv var resimleri aşağıya atıyorum beni bilgilendirirseniz memnun olurum benim sorunum şu,ki ben bu tv,ye ekran taktırmadan panelini çıkarıp çalışma odamda kullandığım masaüstü monitör,üme nasıl adapte ederim yada entegre ederim benim anladığım kadarıyla tv,lerde dışardan herhangi bir görüntü aktarabiliyorsun gerek bir tv box,uydu cihazı veya kablosuz olarak telefon dahil ama tv,den dışarıya aktaramıyorsun başka bir ekrana veya monitör,e bende bu tv,nin kartlarını çıkarıp vermek veya çöp olmaması için tüm kartlar güncel ve çalışır vaziyette olmasından dolayı kıyamadım monitörüme bağlamaya karar verdim ancak bu konuda çok bilgim olmadığından siz değerli ustalarımdan yardımlarınızı bekliyorum bu konu için biraz youtube,de araştırma yaptım ancak çok aydınlatıcı açıklayıcı birşey bulamadım sadece vatandaşın biri aynı durumda olan bir video çekmiş ama aydınlatıcı olmamış normalde kullandığı çevici bir aparat kullanmış bu aparatı normalde ben harici bir uydu cihazı takmak için kullanıyorum ama bu tv,ye görüntü vermek için kullanılıyor hdmi girişinden oda aynısını tv,nin hdmi çıkışından alıp monitör,e vga girmiş bende denedim ama görüntü alamadım bunu nasıl başarmış anlamadım yada benim bilmediğim bir ayar var o video,yuda buraya atıyorum yardımcı olacak tüm ustalarıma şimdiden teşekkür ederim sevgi ve selamlarımla.

Ekranı kırılan smart tv nasıl tekrar kullanılır​

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

IMG_20240806_155637.jpg
IMG_20240806_155709.jpg
IMG_20240806_155723.jpg

Şimdi Osman Abicim;

Bu konu uzun yıllardır hep önümüze geliyor olsa da %100 ve herkes için geçerli olan bir kesin çözümü yuok sebebi ise basit bir örnek ile anlatayım müsaadenle.

Şimdi panel burada görüntüyü ALAN taraf, Anakart ise VEREN taraf, Arada ise bir interface yani arayüz modundaki Tcon sistem bulunur zira adres satır kodlamasını bu sistemin yapması gerekir.

Panel kırıldığında bizim verici taraf verme işini yapsa da alıcı taraf alsa da gösteremez çünkü kırık, alıcı tararfın ise verici tarafa göre uyarlanmış bir arayüzü ve yazılımı vardı, yeni alıcı olarak kullanmak istediğin ekranın ise bu arayüze uyumlu olması gerekir ki bunun için de prtak protokol kullanılması icap eder. Şimdi eğer senin bu tv de kullanılan Tcon ve LVDS kablosunu bilirsek senin bu istediğini bir LVDS to HDMI aparatı ile yapabilmen elbette ki mümkün olur.
Şöyle düşünelim
1723127543405.png

Yukarıdaki görselde gördüğün LVDS kablo ve soketi A tip olsun

Aşağıdakiler ise b c d e f g h ı j k l m n tipleri olarak düşün

1723127690112.png

Bunların her birisi ayrı protokol taşır, senin tv de bulunan LVDS soket gurubu hagi tip ise önce o tipe uygun olan LVDS to HDMI aparatını yani arayüz kartını alman gerekir. Sonra uygun LVDS bağlantısı ile yapacağın bu interface sayesinde HDMI kablosu ile istediğin ekrana tv nin görüntüsünü verebilirsin.

Şimdi Osman Abicim;

Bu konu uzun yıllardır hep önümüze geliyor olsa da %100 ve herkes için geçerli olan bir kesin çözümü yuok sebebi ise basit bir örnek ile anlatayım müsaadenle.

Şimdi panel burada görüntüyü ALAN taraf, Anakart ise VEREN taraf, Arada ise bir interface yani arayüz modundaki Tcon sistem bulunur zira adres satır kodlamasını bu sistemin yapması gerekir.

Panel kırıldığında bizim verici taraf verme işini yapsa da alıcı taraf alsa da gösteremez çünkü kırık, alıcı tararfın ise verici tarafa göre uyarlanmış bir arayüzü ve yazılımı vardı, yeni alıcı olarak kullanmak istediğin ekranın ise bu arayüze uyumlu olması gerekir ki bunun için de prtak protokol kullanılması icap eder. Şimdi eğer senin bu tv de kullanılan Tcon ve LVDS kablosunu bilirsek senin bu istediğini bir LVDS to HDMI aparatı ile yapabilmen elbette ki mümkün olur.
Şöyle düşünelim
Ekli dosyayı görüntüle 18866

Ekli dosyayı görüntüle 18867

Bunların her birisi ayrı protokol taşır, senin tv de bulunan LVDS soket gurubu hagi tip ise önce o tipe uygun olan LVDS to HDMI aparatını yani arayüz kartını alman gerekir. Sonra uygun LVDS bağlantısı ile yapacağın bu interface sayesinde HDMI kablosu ile istediğin ekrana tv nin görüntüsünü verebilirsin.
Teşekkür ederim adem ustam

Şimdi Osman Abicim;

Şöyle düşünelim
Ekli dosyayı görüntüle 18866

Ekli dosyayı görüntüle 18867

Emeğine sağlık ne güzel anlatmışsın.:love:

Benimde bir hayalim vardı.

tematik - belgesel kanallarındaki nasıl çalışır, tamirat, sevdiğim bölümleri kaydetmekti.

10 sene önce kablotv conax kartla LG TV de sabit diske kaydetme vardı. Sabitdiskten şifre kırılır bende videoyu alırım diyordum. Bakındım bulamamıştım.

Sonraları DVB-C modüllü linux tabanlı uydu alıcılı kutu gördüm. alayım dedim. şifresiz sabit diske kaydediyor. ister ağda iste bilgisayara direk bağla seyret. normal uydu alıcısının 10-15 katı birşeydi

HDMI ilk çıkışında çift yönlü iletim olacaktı. ama üreticilerin işine gelmedi.

Şimdi conax takılan bir anakarttan @Adem Helvacı ustanın gösterdiği kartla HDMI kaydedici devre ile bu düşüncemi hareket geçirebilirim.

Hatta şablondaki gibi

Ekli dosyalar

• Sunu1.jpg
    Sunu1.jpg
    62.8 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Benimde bir hayalim vardı.

tematik - belgesel kanallarındaki nasıl çalışır, tamirat, sevdiğim bölümleri kaydetmekti.

10 sene önce kablotv conax kartla LG TV de sabit diske kaydetme vardı. Sabitdiskten şifre kırılır bende videoyu alırım diyordum. Bakındım bulamamıştım.

Sonraları DVB-C modüllü linux tabanlı uydu alıcılı kutu gördüm. alayım dedim. şifresiz sabit diske kaydediyor. ister ağda iste bilgisayara direk bağla seyret. normal uydu alıcısının 10-15 katı birşeydi

HDMI ilk çıkışında çift yönlü iletim olacaktı. ama üreticilerin içine gelmedi.

Şimdi conax takılan bir anakarttan @Adem Helvacı ustanın gösterdiği kartla HDMI kaydedici devre ile bu düşüncemi hareket geçirebilirim.

Hatta şablondaki gibi
Eski nesil Scart bağlantılarında sadece in değil out portları ve hatta görüntü aktarımı dahi vardı.
Hatta şöyle söyleyeyim, çift scartlı 11AK37 şaselerde 1 numaralı scart ile giriş yaptığın görüntü ve sesi birebir 2 numaralı scart noktasından ÇIKIŞ olarak alabiliyorduk. HDMI protokolünde tetikleme dahil bu özellikleri yok ettiler.

Mesela Scart bağlantılarının otomatik tetik özelliği çok güzledi. tv açtıktan sonra siz uydu alıcınızı açtığınızda scart üzerinden giden 12V tetik gerilimi tv yi otomatik olarak AV moduna geçirirdi.

Ve hatta bunun bile bir ince detayı vardı kimse bilmezdi pek. Eğer ayalarlar 16:9 formaında yapılmışsa 12V ile değil 8V ile tetiklerdi ve TV 4:3 değil 16:9 formatında av modunda açılırdı :)

Eski nesil Scart bağlantılarında sadece in değil out portları ve hatta görüntü aktarımı dahi vardı.
Hatta şöyle söyleyeyim, çift scartlı 11AK37 şaselerde 1 numaralı scart ile giriş yaptığın görüntü ve sesi birebir 2 numaralı scart noktasından ÇIKIŞ olarak alabiliyorduk. HDMI protokolünde tetikleme dahil bu özellikleri yok ettiler.

Mesela Scart bağlantılarının otomatik tetik özelliği çok güzledi. tv açtıktan sonra siz uydu alıcınızı açtığınızda scart üzerinden giden 12V tetik gerilimi tv yi otomatik olarak AV moduna geçirirdi.

Ve hatta bunun bile bir ince detayı vardı kimse bilmezdi pek. Eğer ayalarlar 16:9 formaında yapılmışsa 12V ile değil 8V ile tetiklerdi ve TV 4:3 değil 16:9 formatında av modunda açılırdı :)
sökülebilen scart kablolarında hep video-sol sağ ses diğerleri şasi olarak gördüğümü hatırlıyorum.
boştaki pimler işe yaradığı varmış.
cihazlarda bu özellik olsa bile elektronikçiler pasajında o scart kablosunun olacağını sanmıyorum. :)
scart devri bitince kablolarını çok damarlı kablo olarak uçlarını keserek başka yerlerde kullandım. hiç fazladan kablo çıkmadı

İyi akşamlar Adem ustam biraz geç kaldım biliyorum istediğin resimleri ekliyorum bugün biliyorsun cuma namaz biraz daha uzun sürüyor ekmek,market derken sonra foruma girdim senin mesajını gördüm hemen aşağıya siginaktaki depoya gidip resimleri çekeyim dedim ama bide ne göreyim depoda adeta deprem olmuş raflar vidalarindan ayrılmış Allah'tan herhangi bir zarar yok nedeni ise bilirsin hanımlar kullanmadiklari eşyalarını paketler onu köy bunu köy tabii agarliktan raf çökmüş maalesef o raftaki eşyaların tamamını indir yeniden delikleri tazele dubelle anca bu saat oldu neyse daha fazla yazmayayım resimleri ekliyorum sevgi ve selamlarımla .
IMG_20240809_170849.jpg
IMG_20240809_170754.jpg
IMG_20240809_170718.jpg
IMG_20240809_170659.jpg

Bu monitörlerden,de hangisi olursa ona adapte edeceğim bu monitör hazır kullandığım hdmı girişi ve VGA ,DVR var

Alttaki de olursa ona
IMG_20240809_173749.jpg

Tamam abi ben şimdi bu bilgilerden hareketle sana nereden ne kart bulabiliriz biraz bakınayım.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri