Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Beyaz Eşya Çeyizlik Öneri

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

elemandares

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar,

Televizyonumu yine forumdan yola çıkarak almıştım ve çok memnunum. Bu yüzden beyaz eşya alımı için de buraya danışmak istedim.

İstanbul’da ikamet edeceğiz. Ev kiralık olacak, evde ankastre seti yok bu nedenle ankastre set almam gerekiyor. Burada çok büyük bir masraf yapmak istemiyorum açıkçası. Olabilecek en ekonomik seçeneklerden biri olması önemli ancak bir yandan da fırın, davlumbaz ve ocağın görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesini istiyorum. Marka takıntım yok. Adem Bey’in önceki videolarında izlediğim kadarıyla Siemens ve Simfer aynı ürünleri sunuyor, bu nedenle kaliteden de çok fazla ödün vermeden bir tercih yapabileceğimi düşünüyorum. (10-15K Belki 20K)

Buzdolabı konusunda çok fazla alışveriş yapma fırsatımız olmuyor. Genelde 2 haftalık ya da aylık alışveriş yapıyoruz. Bu sebeple de meyve, sebze ve derin dondurucu kısmının hem hacimli olması hem de uzun süre sağlam kalması kritik. Dondurucunun altta olması günlük yaşamımızı kolaylaştırması açısından tercih sebebimiz. Buzdolabı, bu noktada bütçeyi en fazla zorlayabileceğimiz ürünlerden biri. Bir yandan da olabildiğince sessiz çalışması, sıcak yaz günlerinde soğutma performansının yüksek olması ve yalıtımının iyi olması gibi kriterlerimiz var. (50K Civarı -10 +10 olabilir dediğim gibi en kritik element bizim için)

Şu anda Hoover’ın kurutmalı çamaşır makinesini kullanıyoruz ve ondan memnunuz. Bu nedenle çamaşır makinesi almayı düşünmüyoruz.

Bulaşık makinesi olarak da yine Hoover tercih etsek nasıl olur diye düşündük; fakat araştırmalarım sonucunda bulaşık makinesinde kalite faktörünün ne olduğu ve neye dikkat edilmesi gerektiği konusunda emin olamadım. İki kişilik bir aileyiz ve çok misafir ağırlamadığımız için hızlı yıkama ya da çok büyük bir hacim gibi özelliklere pek ihtiyaç duymuyoruz. Burada da kaliteli bir fiyat-performans önerisi bizim için kritik. (Burada 10 Kya da tercih edilebilir seçenekler var 30K'ya da anlam veremdim bu konuya neye göre değişiyor tamamen marka mı bilemiyorum önerilerinize göre bütçeme göre olanı tercih edeceğim gibi ama 15-20 K arası iyi olur.)

Ekstra bir başlık açmak istemediğim için, küçük ev aletleri (ütü, tost makinesi, çaycı, kahve makinesi gibi) ihtiyaçlarımız da var. Bu noktada da önerebileceğiniz fiyat-performans ürünleri varsa paylaşabilirseniz sevinirim. Burada da fiyattan bağımsız olarak kullanışlı uzun ömürlü sağlıklı ve performanslı ürünleri tercih etmek istiyoruz.

Şimdiden teşekkür ederim.

Buzdolabı olarak; eğer bir değişikliğe gidilmediyse, Panasonic kompresöre sahip Siemens KG76PAWC0N veya Bosch KGP76AWC0N modellerine bir göz atabilirsiniz.

Bulaşık makinesi olarak; düşük bütçeyle, 3 - 4 programlı Altus modellerine bakabilirsiniz. Genel olarak yorumlar olumlu yönde. Altus AL 445 NX 5 modeli işinizi görecektir.

Tost Makinesi : Sağlık ve lezzet yönünde demir döküm ızgaralı olan Dökümix'e bakabilirsiniz. Yalnız baştan uyarmam gereken bir konu var. Biraz ağır ve temizliği meşakkatli bir üründür. Bu durumu göz önünde bulundurarak karar vermeniz daha iyi olacaktır.

Ütü konusunda net bir model veremem ama Philips Azur veya Tefal modellerine bir göz atın isterseniz. Bütçenize uygun olan bir modeli alabilirsiniz.

Çaycı : Kendim Altus AL 795 Inox modelini kullanıyorum ve memnunum. Özellikle sıcak tutma konusunda başarılı diyebilirim. Bazı modellerde sıcak tutma modu; kaynat - bekle - kaynat şeklinde. Bu modelde ise sabit bir sıcaklıkta tutuyor. Çayı çok fazla tüketen ve ürünü sıkça kullanan biri olarak bu modeli önerebilirim. Yine aynı modelin Grundig, Beko, Arçelik versiyonları da mevcut fakat fiyat olarak biraz daha yukarıdalar.

Kahve Makinesi : Espresso makinesi isterseniz fiyat/performans olarak gördüğüm Grundig KSM 4330 Delisia Coffee modeli olabilir. Türk kahvesi için makine arıyorsanız da Arzum Okka veya Karaca Hatır modellerinden biri olabilir.

Naçizane önerebileceğim modeller bunlardır.

Buzdolabı olarak; eğer bir değişikliğe gidilmediyse, Panasonic kompresöre sahip Siemens KG76PAWC0N veya Bosch KGP76AWC0N modellerine bir göz atabilirsiniz.

Bulaşık makinesi olarak; düşük bütçeyle, 3 - 4 programlı Altus modellerine bakabilirsiniz. Genel olarak yorumlar olumlu yönde. Altus AL 445 NX 5 modeli işinizi görecektir.

Tost Makinesi : Sağlık ve lezzet yönünde demir döküm ızgaralı olan Dökümix'e bakabilirsiniz. Yalnız baştan uyarmam gereken bir konu var. Biraz ağır ve temizliği meşakkatli bir üründür. Bu durumu göz önünde bulundurarak karar vermeniz daha iyi olacaktır.

Ütü konusunda net bir model veremem ama Philips Azur veya Tefal modellerine bir göz atın isterseniz. Bütçenize uygun olan bir modeli alabilirsiniz.

Çaycı : Kendim Altus AL 795 Inox modelini kullanıyorum ve memnunum. Özellikle sıcak tutma konusunda başarılı diyebilirim. Bazı modellerde sıcak tutma modu; kaynat - bekle - kaynat şeklinde. Bu modelde ise sabit bir sıcaklıkta tutuyor. Çayı çok fazla tüketen ve ürünü sıkça kullanan biri olarak bu modeli önerebilirim. Yine aynı modelin Grundig, Beko, Arçelik versiyonları da mevcut fakat fiyat olarak biraz daha yukarıdalar.

Kahve Makinesi : Espresso makinesi isterseniz fiyat/performans olarak gördüğüm Grundig KSM 4330 Delisia Coffee modeli olabilir. Türk kahvesi için makine arıyorsanız da Arzum Okka veya Karaca Hatır modellerinden biri olabilir.

Naçizane önerebileceğim modeller bunlardır.
Çok teşekkür ederim cevaplar için çok faydalı bir cevap oldu benim için, özellikle beyaz eşya cahili biri olarak çok yönlendirici olacak yazdıklarınız tekrardan çok teşekkürler 🙏

Merhabalar hepsiburada vs gibi sitelerde ve bayi fiyatlarında fark olduğu içi hepsiburada gibi yerlerden alım yapmak istiyorum özellikle buz dolabında 20-25k'ya yakın bir fark çıkıyor Adem beyin bahsettiği +3 yıl garanti kısmını satın alırken seçenek olarak yapabiliyorum ama hepsiburada garantili olarak bunu mu tercih etmek gerekir yoksa servis kurulum yaparken ekstra böyle bir seçenek sunuyor ve ödemeyi orada mı yapıyoruz burada hangisini önerirsiniz

Merhabalar hepsiburada vs gibi sitelerde ve bayi fiyatlarında fark olduğu içi hepsiburada gibi yerlerden alım yapmak istiyorum özellikle buz dolabında 20-25k'ya yakın bir fark çıkıyor Adem beyin bahsettiği +3 yıl garanti kısmını satın alırken seçenek olarak yapabiliyorum ama hepsiburada garantili olarak bunu mu tercih etmek gerekir yoksa servis kurulum yaparken ekstra böyle bir seçenek sunuyor ve ödemeyi orada mı yapıyoruz burada hangisini önerirsiniz
Kurulum işlemi bittikten sonra garanti uzatmayı sorarlar mutlaka. Siemens buzdolabı ve Bosch çamaşır makinesi için durum bu şekilde olmuştu bizde. Hepsiburada üzerinden alacağınız ek garanti koşulları daha farklıdır muhtemelen. Daha net bilgi almak için markaların müşteri hizmetleri ile de bir görüşün mutlaka.

Çeşitli söylentiler var. Bazı firmalar birebir aynı servis garantili diyor. Bazıları ise hepsiburada garanti altında yapılıyor diyor. Bunun için hangi ürün alacaksanız onun müşteri hizmetlerine sorarsanız daha sağlıklı olur.

Arçelik tüm bu arayışlarınıza hem toplu alışverişte indirim anlamında hem de servis işleyişi açısından oldukça iş görecektir. Şahsen öyle yaptım. Hatta estetik olarak da uyumlu eşyalara sahip olabilirsiniz. TV, Klima gibi bazı spesifik aletler hariç bu böyle.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri