Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Beyaz eşya genel öneri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sobard11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Sobard11

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
80000-90000
Marka Model Bilgisi
Bosch siemens beko
Merhaba,
Seneye evlenme planları yapıyoruz ve beyaz eşyayı şimdiden halletmek istiyoruz. Marka olarak da aslında bosch siemens gibi düşünüyoruz. Arçelik tarafına biraz önyargılıyım doğru mu bilmiyorum Beko kısmına gelecek olursak da avrupaya da satılan bir marka olduğunu düşünerek daha kaliteli olabileceğini düşünüyorum. (Fakat hala öncelik bsh özellikle almanya üretimi olanların daha iyi olduğunu görüyorum bunlardan öneri alabilirsem öncelikli çok sevinirim)Bu düşünceler ışığında buzdolabı alttan donduruculu olacak şekilde 80-90 bin tl bütçemiz olduğunu düşünerek buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık makinesi hatta bütçeyi biraz aşabilecek şekilde kurutma makinesi önerilerinizi alabilir miyim ? Şimdiden çok teşekkürler
Ek olarak da LG ve Samsung markaları için düşünceleriniz nelerdir merak ediyorum?

Arçelik-Beko mevzusunu şöyle aydınlatalım. Beko markası yeni yayılmaya başladığında evet sadece ülkemize değil diğer ülkelere de satışı olduğu için "Dünya Markası" sloganıyla çıktı. Beko bayilikleri verildi ama Arçelik daha bilindik marka olduğu için "aynı makine daha ucuz" olmasına rağmen millet gidip Arçelik'te inat edince bazı Beko bayileri tarafından "Bu yabancı ülkelere de satılıyor daha kaliteli" şeklinde bir cümle çıktı. Hatta bunu ekşisözlük'te bir Beko bayisi yazmıştı. Gerçek midir şehir efsanesi midir bilinmez, gördüğüm kadarıyla şehir efsanesi.

Ürünlerin tasarımları çoğu zaman aynıdır ya da sadece görsel anlamda tasarımlar farklıdır. İç malzeme olarak Arçelik ile Beko eşdeğer ürünlerde aynıdır. Vestel-Regal gibi alt marka üst marka durumu söz konusu değil yani. Bana Beko daha samimi geliyor, @Murat ALA'a Arçelik. Sebebini söyleyeyim tamamen logo rengi mavi diye. Çünkü fark yok aralarında.

Örnek olarak Arçelik 570475 EB buzdolabı ile Beko 970475 EB buzdolabı birebir aynı. Arçelik 260316 ile Beko 660316 gibi...
Bulaşık Makinesinde Arçelik 6144 ile Beko 4044 aynı ürün aslında, birinde ön panel ortada diğerinde sağda, iç aksamında farklılık yok.
Çamaşır Makinesine Geçelim Arçelik 9102 PMG ile Beko 9102 BMG, Arçelik Arçelik 9122 PM ile Beko 9120 M gibi...

Fırın bakmıştım yakın zamanda, Biri A-Fry demiş diğeri FitFry demiş, Kahve Makinesine biri Telve demiş diğeri Keyf demiş.
Klimaya bakınca Birisi önce BTU değeri sonra ürün nesili, diğeri önce ürün nesli sonra BTU değeri olarak kodlamış, birebir aynı ürünler. Örnek olarak Arçelik 12325 ile Beko 31225 aynı klima. 12 BTU değeri, 3 ürün nesil kodu, 25 de ürün kodu. 12-3-25 ya da 3-12-25 fark etmiyor.

Bir diğer marka da var: Altus. Bu marka daha düşük bütçeli ürünler üretmek için kurulmuş olsa da bazen Arçelik-Beko'nun eski model ürünlerini Altus olarak ürettiklerini bazen de kendisine özel bir tasarımla geldiğini görüyoruz. Altus ürünlerinde de genel olarak iç aksam Arçelik-Beko ile aynı olsa da zaman zaman farklılıklar da oluyor. Arçelik-Beko ile birebir aynı olan ürünleri de mevcut. Vestel'i Üst marka olarak sayarsak Regal'i alt marka sayabiliriz. Arçelik ile Beko'yu ise denk üst markalar sayarak Altus'u alt marka sayabiliriz.
Eskiden nasıldı? Yine aynıydı. Taa 2100-2200 çamaşır makinelerinden başlarsak hem Arçelik hem Beko hem de Aygaz yazanı vardı. Aynı şekilde Arçelik Leydi, Beko Prenses, Aygaz Kontes bulaşık makinesi. O zamanlar Aygaz markasıyla da alt marka olarak beyaz eşya üretiliyordu, sonradan yerini Altus'a bıraktı.

BSH grubuna gelince, Bosch-Siemens ve Profilo markalarını kapsar. Profilo her zaman için ne bir Bosch Siemens'tir ne de Altus seviyesindedir. İkisinin ortasında yer alır desek yanlış olmaz. Yani Regal ve Altus'u Alt marka sayarız ama Profilo'ya alt marka diyemeyiz.
Bosch ve Siemens'te de farklı ürünler olsa da, çoğu üründe yine Arçelik-Beko mantığı var. Aynı parçalarla aynı ürünler, Birinin düğmeleri dikey diğerinin yatay sıralanmış, birinde köşeli diğerinde yuvarlatılmış tasarım. Aslında aynı ürünler. Motoru aynı, mekanik parçaları aynı, elektronik kartı aynı, neyi değişik, kıyafeti.
Almanya üretimi mevzusu biraz farklı, yani her Almanya üretimi Bosch, Türkiye Üretimi Bosch'tan daha kalitelidir denmez. Bunu zaman zaman biz de ölçüt olarak kullanıyoruz ama aslında üretim yeri tek başında bir ölçüt değil.

BSH grubunu pek bilmiyorum, ürünlerini kullanıp memnun olanı da gördüm, boşuna bir ton para verdik diyeni de gördüm. Bilmediğim için de ürün önermiyorum. Benim gözümde Arçelik-Beko dan bir farkı yok. Genelde Arçelik-Beko, Vestel gibi markalar öneriyorum yerine göre. Bütçeye göre Altus, Regal gibi markalar hatta daha başka alt markalar da öneriyorum çünkü bildiklerim bunlar. Bu bazen yanlış da anlaşılabiliyor, BSH kötüleyip Arçelik grubuna yönlendiriyor falan deniyor alakası yok. Ben Bosch ürünü de kullanıyorum Arçelik ürünü de Vestel ürünü de. Memnuniyetim bana kalsın hepsinden.

Kulaktan dolma bilgilere gerek yok, bayiler de çok yapar bu oyunları. Arçelik bayisi Beko'yu, Siemens bayisi Bosch'u kötüler. Eşdeğer ürünlerde içerik aynı, ikisinde de temel mantık bu. Arçelik-Beko da çok basit özellikle eşdeğer ürünü görmek, sitesinden kategori seçip fiyatlara bakınca zaten eşdeğer ürünler aynı fiyatlarda. Arçelik bayisinden fiyat alıp bir de onun eşi ürünleri Beko bayisinden fiyatlarla sormakta fayda var. Beko bayileri bir tık daha kampanya konusunda iyi oluyor.

LG ve Samsung'a gelirsek, yine beyaz eşya konusunda güzel ürünler karşılıyor ben pek sakınca görmüyorum. Yani markaya özel diyebileceğimiz bir sıkıntı yok, özellikle çamaşır makinelerinde titreme vuruntu olayı hemen her markada eşit derecede oluyor. Samsung ürünlerinde ara ara güzel indirimler oluyor. Arçelik-Beko'dan daha düşük fiyata neredeyse Altus seviyesine Samsung'lar satılıyor. Servis ağına da bağlı olarak LG ve Samsung ürünlerini de seviyorum beyaz eşyada.

@NBKpro çok sağolun hocam ayrıntılı şekilde cevaplandırdığınız için. bsh grubuna hakim olan birisi de o gruptaki modeller konusunda aydınlatabilir mi acaba belirttiğim bütçede önerebileceğiniz modeller nelerdir acaba ? Teşekkürler şimdiden.

2 ay önce 3 parça Arçelik ürünleri aldım ankastre fırın ocak ve çamaşır makinesi ve garanti yi 5 yıla uzattım fakat bunun bir önemi olmadığını öğrendim herhangi bir problem de kullanıcı hatası diyebilir ve aradan sıyrılıp çıkmaya çalışıyorlar
Çamaşır makinesi sıkma yaparken çok gürültülü çalışıyor iş makinesi gibi yada tabiri caizse pancar motoru gibi diyebilirim kesinlikle uzak durulması gerekir !
Ben bu konu ile ilgili uğraşıyorum farklı bir marka yönelmenizi tavsiye ederim özellikle çamaşır makinelerini iyi araştırın derim

Bosch KGP76AWC0N Buzdolabı (Panasonic kompresörlüdür. Bütçeye sığmazsa Bosch KGN76CWE0N ile değiştirilebilir fakat bu modelin kompresörünü tespit etmek gerek.)
Bosch WGA252Z0TR Çamaşır Makinesi
Bosch SMS4EKW60T Bulaşık Makinesi
Bosch WQG24100TR Kurutma Makinesi

bizde KGN76CIEON var kompresörü embraco. mediamarkttan aldık, çalışan KGN76VIEON ile aynı olduğunu sadece kulp ve dijital ekran farkı olduğunu söylemişti. bu arada derin dondurucusunda aydınlatma yok, biz maalesef aldıktan sonra fark ettik.

@Murat ALA hocam tavsiyeleriniz için teşekkürler benzer noktalarda buluşmuşuz. Sadece buzdolabı konusunda o büyüklük ve fiyatlara çıkmak istemiyoruz pek de Bosch kgn55VWF1N buzdolabı bu ürün hakkında düşünceleriniz nelerdir acaba müsait bi zamanınızda cevaplarsanız sevinirim.
İyi akşamlar

@Murat ALA hocam tavsiyeleriniz için teşekkürler benzer noktalarda buluşmuşuz. Sadece buzdolabı konusunda o büyüklük ve fiyatlara çıkmak istemiyoruz pek de Bosch kgn55VWF1N buzdolabı bu ürün hakkında düşünceleriniz nelerdir acaba müsait bi zamanınızda cevaplarsanız sevinirim.
İyi akşamlar
Aynı dolabın üstten donduruculu olanını (KDN55NWF0N) kullanıyoruz köydeki evimizde. İlk aldığımız zaman 2 kere gövdede gaz kaçağı var diye sıfırıyla değiştirdik. Fabrika garantisi de bittikten sonra anakartı ve iç soğutma fanını değiştirdik. Şimdi ne alemde o seri dolaplar bilmiyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri