Arçelik-Beko'da kampanyalar kısmında güzel setler olabiliyor. Ha oradaki ürünler biraz daha düşük özellikli, fakat ekonomik anlamda uyguna gelebiliyor. Özellikle Beko markasıyla bu tarz toplu kampanyalar ya da bayilerin kendi kampanyaları da oluyor. Onlara da göz atabilirsiniz. Değiştirmek istediğiniz ürüne de fiyat farkını vererek değişim isteyebilirsiniz. Mesela bir seti gözünüze kestirdiniz, ama çamaşır makinesi 7 değil de 9 kilo olsun dediniz, bayiye ben 9 kiloluk makine istiyorum ya da ben şu model makineyi istiyorum diyerek ona göre hesap yap diyebilirsiniz. Bazılarında set değiştirilemiyor ama değiştirilebileni de var.
Şimdi açık konuşmak gerekirse bayiler de alınmasın ama, dükkanına kadar gelmiş müşteriye 15.000 fiyat söylerken, o ürünü internette 13'e satıyorlar. Bir de onun internet sitesi komisyonu ve kargo ücretini ödüyorlar.
Yine de bayilerin ya da markanın kampanyalarına da bakmak lazım. Bana göre bulaşık makinesi 5 programlı olmuş 7 programlı olmuş çok da önemli değil mesela, yani ihtiyaç değil. Sadece özellik farkı var, malzeme kalitesi açısından bir fark yok. Ama buzdolabının geniş hacimli olması kalabalık aileler için ihtiyaç. Ona göre değerlendirme yapmak lazım.
Çok istisna durumlarda "lüks" üretimlerle standart üretimler arasında malzeme farkı oluyor fakat zaten biz burada, özel olarak istenmedikçe o lüks üretim dediğim ürünleri önerilerde paylaşmıyoruz. Çamaşır makinesinde standart üretimlerde 6 kg ile 7 kg arasında, "bunun kapak contasını dandik takın 2 senede bozulsun, bununkini iyisinden takın hemen cortlamasın" gibi durum olmuyor. O nedenle setlerden- kampanyalardan 6 değil de 5 programlı bulaşık makinesi denk getirirseniz burun kıvırmamak gerekiyor.