Selamlar,
Grundig 55GGO9900 55'' OLED televizyon aldım. Şuanda oldukça mutluyum cihazdan dolayı. Biraz araştırdıktan ve forumdaki arkadaşlardan öğrendiğime göre OLED uzun süreli kullanımlarda sorun olabiliyormuş. Bizim ailede de normalde günde 12 saat açık olur televizyon fakat bundan dolayı boş zamanlarda televizyonu kapatmaya başladık
Günlük 8 saat kullanım süresi için, cihazı yormamak, ömrünü biraz daha arttırabilmek için alabileceğimiz bir önlem var mıdır? Bazı forumlarda burn-in (yanma) sorunu için sabit kanallarda kalmama, parlaklığı azaltma gibi çözümler söylenmiş fakat burada teknik açıdan daha bilgili sizlerden öğrenmek istedim. Her cihaz bir anda sorun çıkarabilir fakat Oled'i uzun ömürlü kullanmak için alınabilecek önlemler nelerdir?
Sevgiler.
Grundig 55GGO9900 55'' OLED televizyon aldım. Şuanda oldukça mutluyum cihazdan dolayı. Biraz araştırdıktan ve forumdaki arkadaşlardan öğrendiğime göre OLED uzun süreli kullanımlarda sorun olabiliyormuş. Bizim ailede de normalde günde 12 saat açık olur televizyon fakat bundan dolayı boş zamanlarda televizyonu kapatmaya başladık

Sevgiler.