Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru birkaç aylık buzdolabının yanları neden ısınır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osmannr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

osmannr

Araştırmacı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
vestel nf45001
abiler daha önce konu açmıştım bu buzdolabı ile ilgili. Vestel nf5001 model buzdolabı yanları çok fena ısınıyor. el vurulmuyacak derece desek yeridir. ne yapmak lazım?

Merhaba, bir buzdolabının yanlarının çok ısınması mükemmel derecede soğuttuğunun bir kanıtı mıdır? Yani yanları ısınmıyor diye gayet güzel soğutan bir buzdolabına "soğutmuyor" denebilir mi? Hiçbir teknik bilgi sahibi olmayan sadece "biliyormuş" gibi gözükmek için saçmalayan biri böyle iddia etti de bugün buzdolabım hakkında. Buzdolabım Siemens marka KG76PAICON modeli. Servis 22 Mart 2024 tarihinde kurulumunu yaptıktan sonra soğutucu 4°C , dondurucu -18°C olacak şekilde yaz kış kullanabileceğimi söylemişti. 1 ay kadar böyle çalıştırdım fakat pek de soğutmadığını görünce fresh ayarına alarak 2°C'ye ayarladım. Bu ayarda iyi soğuttu. Uzun zamandır da fresh ayarında kullanıyorum. Bugün çok "yetkili" sayın bilirkişi komşum ilk bahsettiğim sözü söyleyince böyle bir şeyin sadece zırvadan ibaret olduğunu bilsem de gerçekten bilenlere sormak istedim. Ayrıca bir sorum daha var: 4°C ayarında iyi soğumuyor olması model kaynaklı mıdır yoksa benim buzdolabımda olan bir arıza mıdır? Servisi çağırdım ama bu forumda yine bu model buzdolabıyla ilgili geçen sene yapılmış soğutmadığına dair bir başlık okumuştum. Yardımcı olup cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, bir buzdolabının yanlarının çok ısınması mükemmel derecede soğuttuğunun bir kanıtı mıdır? Yani yanları ısınmıyor diye gayet güzel soğutan bir buzdolabına "soğutmuyor" denebilir mi? Hiçbir teknik bilgi sahibi olmayan sadece "biliyormuş" gibi gözükmek için saçmalayan biri böyle iddia etti de bugün buzdolabım hakkında. Buzdolabım Siemens marka KG76PAICON modeli. Servis 22 Mart 2024 tarihinde kurulumunu yaptıktan sonra soğutucu 4°C , dondurucu -18°C olacak şekilde yaz kış kullanabileceğimi söylemişti. 1 ay kadar böyle çalıştırdım fakat pek de soğutmadığını görünce fresh ayarına alarak 2°C'ye ayarladım. Bu ayarda iyi soğuttu. Uzun zamandır da fresh ayarında kullanıyorum. Bugün çok "yetkili" sayın bilirkişi komşum ilk bahsettiğim sözü söyleyince böyle bir şeyin sadece zırvadan ibaret olduğunu bilsem de gerçekten bilenlere sormak istedim. Ayrıca bir sorum daha var: 4°C ayarında iyi soğumuyor olması model kaynaklı mıdır yoksa benim buzdolabımda olan bir arıza mıdır? Servisi çağırdım ama bu forumda yine bu model buzdolabıyla ilgili geçen sene yapılmış soğutmadığına dair bir başlık okumuştum. Yardımcı olup cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Soğutucu kısmı -3 dondurucu kısmı -18 olur genel ayarlarda. Tabi bölgenize göre uyarlamalısınız. Gövde ısınmasına gelirsek dolabın arkasında kompresörün yanında radyatör var mı? Yoksa o radyatörün görevini dolap gövdesi gördüğü için ısınır dolabın gövdesi.

Soğutucu kısmı -3 dondurucu kısmı -18 olur genel ayarlarda. Tabi bölgenize göre uyarlamalısınız. Gövde ısınmasına gelirsek dolabın arkasında kompresörün yanında radyatör var mı? Yoksa o radyatörün görevini dolap gövdesi gördüğü için ısınır dolabın gövdesi.
Isındığını biliyorum fakat iyi soğutan bir buzdolabının (gövdesi ısınan türden) mutlaka sımsıcak ısınması mı gerekir?

Isındığını biliyorum fakat iyi soğutan bir buzdolabının (gövdesi ısınan türden) mutlaka sımsıcak ısınması mı gerekir?
kendi dolabımdan örnek vereyim.benim dolabımda tıkanıklık nedeniyle 8 yıl önce kompresör değişmişti. bazı zamanlarda dolabın kenarlarının çok fazla ısındığını ve kompresörün daha çok çalıştığını farkediyordum şöyle bir çözüm ürettim arka kapağı çıkardım bu durum harareti biraz olsun kesiyor. sonrasında kondanser fan pervanesinide 2-3 cm büyükle değiştirdim. ve yılda 1-2 kere arka kondanseri diş fırçasıyla temizliyorum. bu işlemlerden sonra dolap kenar ısıları bayağı düştü ve dolap daha iyi soğutuyor daha erken duruyor yani istenilen derecede kompresör çalışmıyor. ama sanırım yeni dolaplarda kondanser dolap gövdesinde saklı acaba bu durum gaz akışını bazı durumlarda etkilediği içinmi çok fazla ısınıyor yada dolabın koyulduğu konum çokmu kapalı havasız bir yermidir. bunu araştırmak lazım yada bu gibi durumlar yaşanan dolaplarda kılcal tıkanmamı vardır. eğer böyleyse zamanla kompresörün arıza yapmasınada neden olabilir. buda benden bir örnek olsun.

Son düzenleme:
Yanların Isınma sorunu için evimizde 1.dolap olarak kullandığımız Samsung Rt50K (inverter kompresör ) serisi dolabımız için kompresör üzerindeki yoğuşma suyu kabına bazen soğuk su dolduruyorum test amaçlı. Samsung boruları kaptan dolaştırdığı için su buharlaşana kadar kompresör ve de dolabın yanları rahat bir nefes alıyor soğuyor . Yaklaşık 10 saat idare eder. Ta ki Su bitinceye kadar:)2. Dolabım profilo xxl dolabımdada aynı yöntemi ara ara yapıyorum. Ölçmedim ama tüketimde büyük ihtimalle düşüyordur.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri