Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Sırf bunun için buzdolabımın üstüne fan yerleştirdim ben.Aynı sorunu geçen yıl yaşadım. Kısmen meraklı olmama sebeyle araştırmaya başladım sonra arkasına baktım. Fan yok. Kondanser de yok. Sonra netten araştırmaya başladım artık gövdeye veriyorlarmış yani verim düşmüyor mu bilmyorum. Ama elektrik tüketimi artmama ihtimali yok.Çünkü artık buzdolapları için mobilyalarda yer bırakılıyor, hava akımı durduğu için yanları ateş gibi oluyor. Yeterinde soğumadığın içinde çalışma süreleri artıyor. Marka siemens
Abi o fan motoru titreşim yapıp komple mobilyaya vermiyor mu o sesi ?Sırf bunun için buzdolabımın üstüne fan yerleştirdim ben.
Herkes aşağı doğru üfleme yaptırdığım için fizik kuralını gerekçe gösterip itiraz etmiş olsa da her şeyin sabit bir kural üzerine inşaa edilemeyeceğini ispatlayacaım![]()
Adem abiden kaçacağını sanmam sünger, takoz felan bir şey yapmıştır oAbi o fan motoru titreşim yapıp komple mobilyaya vermiyor mu o sesi ?
Adem abi mühendis kafasıyla düşündü bence, vidaladıysa mobilyaya araya 2 tane musluğun lastik contasını attı ve öyle vidaladı ki titreşim olursa kasaya iletmesin vibrasyon uğultu yapacak çünkü öyle çözdü.Adem abiden kaçacağını sanmam sünger, takoz felan bir şey yapmıştır o![]()
Arkasın tel ızgara şekilde kondanser yoksa gövde içi gizli kondanser olabilirabiler daha önce konu açmıştım bu buzdolabı ile ilgili. Vestel nf5001 model buzdolabı yanları çok fena ısınıyor. el vurulmuyacak derece desek yeridir. ne yapmak lazım?
Sorun her markayla alakalı maalesef. İstemesekte nereden ucuzlatırız diye diye bu yollara düşüyorlar.Yaklaşık 4 senedir kullandığımız Arçelik buzdolabı da böyle maalesef. Yazın mutfağı hamama çeviriyor. Dondurucuya yeni yiyecek konulduğu zaman sol tarafı çok fazla ısınıyor, neredeyse 60 derece vardır. Bazen ısınma tek taraflı oluyor. Alırken dikkat etmemişiz, gizli kondenser var yazıyordu. eskisi gibi altta sandım meğer yanlara gizlemişler. Birçok markada bu şikayet var.
Bir mandallama sistemi ve bir bulaşık süngeri her şeyi çözdü abiAbi o fan motoru titreşim yapıp komple mobilyaya vermiyor mu o sesi ?
Dün Bacanağın 270560 Arçelik buzdolabını söktüm.Sorun her markayla alakalı maalesef. İstemesekte nereden ucuzlatırız diye diye bu yollara düşüyorlar.
Yetkili servis mi yapmış bu olayıDün Bacanağın 270560 Arçelik buzdolabını söktüm.
Bunu da video çekip paylaşacağım.
Çakalın biri gelmiş, Anakart ve sensör değişecek diyerek 6400tl fiyat verip defolup gitmiş, dua etsin benim bacanak mülaim insan, uğraşmak istemiyor yoksa o servis ücreti diye alıp gittiği 350tl yi de söke söke alırdım o Dalamanlı dolandırıcılardan.
Yok abi Bizim burada sürekli Google aramalarında üstte çıkan bir servis var. Özel servis. O sahtekârlar.Yetkili servis mi yapmış bu olayı
Bulabildin mi bari neyin nesiymiş sıkıntı?Yok abi Bizim burada sürekli Google aramalarında üstte çıkan bir servis var. Özel servis. O sahtekârlar.
Ben çok yoğunum diye beni uğraştırmak istememiş, kendi işlerini kendileri çözmek istemiş, Fethiyenin rezil Arçelik servisi de buzdolabı arızasına 1 hafta sonraya gün verince mecburen özel tamirciden çözüm aramışlar.
Abi peki ahşap kabin içinde fanın hava alacak yeri yok mu ? ya aslında komple kabine ev kiralık değilse yada @Yelda Helvacı ablamız kızmazsaBir mandallama sistemi ve bir bulaşık süngeri her şeyi çözdü abi
İlterişin cep telefonu tutucusu vardı hurdaya çıktı çünkü mandallardan birinin dibinden dönüp duruyordu ki zaten sistemi inanılmaz berbat dizayn etmişler, bir baktım resmen bildiğimiz galvaniz tel var içerisinde
Neyse abi bu mandallardan masa için olan tarafını mobilyaya üstten süngerle tutturdum, uzantısının mobilyanın diğer ucuna değmek zorunda kaldığı kısmına da bir bulaşık süngeri koydum, motoru da telefon tutması gereken mandal tarafına yerleştirdim ve mission complette
Yani bir fan döndüğünü, fan dönme sesinden anlıyorsun ama ancak gece 1-2 sessizliği falan çöktüğünde. Yoks aortam sesi içerisinde hiç farketilmiyor bile.
Bu arada denemenin ilk 2 gününde mobilya içi sıcaklığı 5 derece dolayında yükseldi ne yazık ki, sabah evden çıkarken baktım 35 küsürlerdeydi. Fanın yönü aşağı bakarken 29 ile 32 arasında gidip geliyordu, bu da sanırım 34 36 veya 37 aralarında gidip gelecek o konu pazar günü ben evdeyken belli olur.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.