Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru birkaç aylık buzdolabının yanları neden ısınır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osmannr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

osmannr

Araştırmacı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
vestel nf45001
abiler daha önce konu açmıştım bu buzdolabı ile ilgili. Vestel nf5001 model buzdolabı yanları çok fena ısınıyor. el vurulmuyacak derece desek yeridir. ne yapmak lazım?

Servis ilk olarak muhtemelen "bu cihazlarda böyle buralar ısınır, normal" diyecektir. Fakat müşteri hizmetleri aracılığıyla, hangi noktaların kaç dereceye kadar ısınması normal bunu öğrenmeye çalışın. Bir de termometre ile ölçmek gerekecek tabi.

Mantık olarak ortalama almak gibi düşünün. Ortam sıcaklığı 30 ise dolap içi de 5 derece ise aradaki fark 25 derecedir. Bu ortam sıcaklığından 25 derece sapma payı varsa bu 25 derecelik sıcaklık elbette bir yerlerden çıkacaktır. Yani 30 dan alınan 25'i bir yerlere koymak gereklidir. Kaba bir tabirle. Ayrıca çalışma, akış ve sürtünmeden kaynaklı olarak ortaya biraz daha fazla miktarda sıcaklık çıkacaktır. Bu sıcaklık da çeşitli yerlerde kendini gösterir.

Fakat özellikle dolap yeni çalışmaya başlayınca ve kapağını açıp kapattıkça bu sıcaklık artar hatta el yakacak kıvama kadar gelebilir. Genelde iki kapak arasında ısınma çok fazla olur.

Dolap kapağını açtıkça içi 4-5 derece olan küçük bir hacim, 35-40 derecelik kocaman bir havaya maruz kalıyor ve iç sıcaklık dolap kapağını açınca hızlı bir şekilde yükselişe geçiyor. Hatta bu sıcak havalarda, dolap içindeki şeffaf ürünlerde çok bariz bir şekilde buğulama ve yoğuşma gözlenebilir.

Buzdolabında Kondenser kullanmak yerine, buzdolabının gövdesini kondenser niyetine kullanıyorlar artık bu nedenle o sıcaklıkları görüyorsunuz ve ben de bu nedenle zaten kendi evimdeki 1 aylık Samsung buzdolabının üstüne bile pervane koydum hava akımı oluşturabilmek adına.

Hocam cevaplar icin tesekkurler. Malum ankara 40 dereceleri gordugu icin . Benim tahminimce 50 der3cenin ustunde o sicaklik yine bir bilgi alir donus saglarim.

Aynı sorunu geçen yıl yaşadım. Kısmen meraklı olmama sebeyle araştırmaya başladım sonra arkasına baktım. Fan yok. Kondanser de yok. Sonra netten araştırmaya başladım artık gövdeye veriyorlarmış yani verim düşmüyor mu bilmyorum. Ama elektrik tüketimi artmama ihtimali yok.Çünkü artık buzdolapları için mobilyalarda yer bırakılıyor, hava akımı durduğu için yanları ateş gibi oluyor. Yeterinde soğumadığın içinde çalışma süreleri artıyor. Marka siemens

Aynı sorunu geçen yıl yaşadım. Kısmen meraklı olmama sebeyle araştırmaya başladım sonra arkasına baktım. Fan yok. Kondanser de yok. Sonra netten araştırmaya başladım artık gövdeye veriyorlarmış yani verim düşmüyor mu bilmyorum. Ama elektrik tüketimi artmama ihtimali yok.Çünkü artık buzdolapları için mobilyalarda yer bırakılıyor, hava akımı durduğu için yanları ateş gibi oluyor. Yeterinde soğumadığın içinde çalışma süreleri artıyor. Marka siemens
Sırf bunun için buzdolabımın üstüne fan yerleştirdim ben.
Herkes aşağı doğru üfleme yaptırdığım için fizik kuralını gerekçe gösterip itiraz etmiş olsa da her şeyin sabit bir kural üzerine inşaa edilemeyeceğini ispatlayacaım :kop

Adem abiden kaçacağını sanmam sünger, takoz felan bir şey yapmıştır o :D
Adem abi mühendis kafasıyla düşündü bence, vidaladıysa mobilyaya araya 2 tane musluğun lastik contasını attı ve öyle vidaladı ki titreşim olursa kasaya iletmesin vibrasyon uğultu yapacak çünkü öyle çözdü. :D Bizde eskiden hddler titriyor diye kasa uğuşduyor diye araya hep musluk contası sokardık. :D

Yaklaşık 4 senedir kullandığımız Arçelik buzdolabı da böyle maalesef. Yazın mutfağı hamama çeviriyor. Dondurucuya yeni yiyecek konulduğu zaman sol tarafı çok fazla ısınıyor, neredeyse 60 derece vardır. Bazen ısınma tek taraflı oluyor. Alırken dikkat etmemişiz, gizli kondenser var yazıyordu. eskisi gibi altta sandım meğer yanlara gizlemişler. Birçok markada bu şikayet var.

Yaklaşık 4 senedir kullandığımız Arçelik buzdolabı da böyle maalesef. Yazın mutfağı hamama çeviriyor. Dondurucuya yeni yiyecek konulduğu zaman sol tarafı çok fazla ısınıyor, neredeyse 60 derece vardır. Bazen ısınma tek taraflı oluyor. Alırken dikkat etmemişiz, gizli kondenser var yazıyordu. eskisi gibi altta sandım meğer yanlara gizlemişler. Birçok markada bu şikayet var.
Sorun her markayla alakalı maalesef. İstemesekte nereden ucuzlatırız diye diye bu yollara düşüyorlar.

Abi o fan motoru titreşim yapıp komple mobilyaya vermiyor mu o sesi ?
Bir mandallama sistemi ve bir bulaşık süngeri her şeyi çözdü abi :D

İlterişin cep telefonu tutucusu vardı hurdaya çıktı çünkü mandallardan birinin dibinden dönüp duruyordu ki zaten sistemi inanılmaz berbat dizayn etmişler, bir baktım resmen bildiğimiz galvaniz tel var içerisinde :kop

Neyse abi bu mandallardan masa için olan tarafını mobilyaya üstten süngerle tutturdum, uzantısının mobilyanın diğer ucuna değmek zorunda kaldığı kısmına da bir bulaşık süngeri koydum, motoru da telefon tutması gereken mandal tarafına yerleştirdim ve mission complette :kiskis

Yani bir fan döndüğünü, fan dönme sesinden anlıyorsun ama ancak gece 1-2 sessizliği falan çöktüğünde. Yoks aortam sesi içerisinde hiç farketilmiyor bile. :ok

Bu arada denemenin ilk 2 gününde mobilya içi sıcaklığı 5 derece dolayında yükseldi ne yazık ki, sabah evden çıkarken baktım 35 küsürlerdeydi. Fanın yönü aşağı bakarken 29 ile 32 arasında gidip geliyordu, bu da sanırım 34 36 veya 37 aralarında gidip gelecek o konu pazar günü ben evdeyken belli olur.

Sorun her markayla alakalı maalesef. İstemesekte nereden ucuzlatırız diye diye bu yollara düşüyorlar.
Dün Bacanağın 270560 Arçelik buzdolabını söktüm.
Bunu da video çekip paylaşacağım.
Çakalın biri gelmiş, Anakart ve sensör değişecek diyerek 6400tl fiyat verip defolup gitmiş, dua etsin benim bacanak mülaim insan, uğraşmak istemiyor yoksa o servis ücreti diye alıp gittiği 350tl yi de söke söke alırdım o Dalamanlı dolandırıcılardan.

Dün Bacanağın 270560 Arçelik buzdolabını söktüm.
Bunu da video çekip paylaşacağım.
Çakalın biri gelmiş, Anakart ve sensör değişecek diyerek 6400tl fiyat verip defolup gitmiş, dua etsin benim bacanak mülaim insan, uğraşmak istemiyor yoksa o servis ücreti diye alıp gittiği 350tl yi de söke söke alırdım o Dalamanlı dolandırıcılardan.
Yetkili servis mi yapmış bu olayı

Yetkili servis mi yapmış bu olayı
Yok abi Bizim burada sürekli Google aramalarında üstte çıkan bir servis var. Özel servis. O sahtekârlar.
Ben çok yoğunum diye beni uğraştırmak istememiş, kendi işlerini kendileri çözmek istemiş, Fethiyenin rezil Arçelik servisi de buzdolabı arızasına 1 hafta sonraya gün verince mecburen özel tamirciden çözüm aramışlar.

Yok abi Bizim burada sürekli Google aramalarında üstte çıkan bir servis var. Özel servis. O sahtekârlar.
Ben çok yoğunum diye beni uğraştırmak istememiş, kendi işlerini kendileri çözmek istemiş, Fethiyenin rezil Arçelik servisi de buzdolabı arızasına 1 hafta sonraya gün verince mecburen özel tamirciden çözüm aramışlar.
Bulabildin mi bari neyin nesiymiş sıkıntı?

Bir mandallama sistemi ve bir bulaşık süngeri her şeyi çözdü abi :D

İlterişin cep telefonu tutucusu vardı hurdaya çıktı çünkü mandallardan birinin dibinden dönüp duruyordu ki zaten sistemi inanılmaz berbat dizayn etmişler, bir baktım resmen bildiğimiz galvaniz tel var içerisinde :kop

Neyse abi bu mandallardan masa için olan tarafını mobilyaya üstten süngerle tutturdum, uzantısının mobilyanın diğer ucuna değmek zorunda kaldığı kısmına da bir bulaşık süngeri koydum, motoru da telefon tutması gereken mandal tarafına yerleştirdim ve mission complette :kiskis

Yani bir fan döndüğünü, fan dönme sesinden anlıyorsun ama ancak gece 1-2 sessizliği falan çöktüğünde. Yoks aortam sesi içerisinde hiç farketilmiyor bile. :ok

Bu arada denemenin ilk 2 gününde mobilya içi sıcaklığı 5 derece dolayında yükseldi ne yazık ki, sabah evden çıkarken baktım 35 küsürlerdeydi. Fanın yönü aşağı bakarken 29 ile 32 arasında gidip geliyordu, bu da sanırım 34 36 veya 37 aralarında gidip gelecek o konu pazar günü ben evdeyken belli olur.
Abi peki ahşap kabin içinde fanın hava alacak yeri yok mu ? ya aslında komple kabine ev kiralık değilse yada @Yelda Helvacı ablamız kızmazsa :D ahşap frezesiyle abi 2 mmlik ucuyla ızgara şeklinde dikine yada enine I şeklinde kesik kesik düzenli çizgiler atabilirsin. Ama tabi çok iş istiyor. :D Veya abi o buzdolabı arka kısmına denk gelen yerleri oyarsın, iç tarafından da https://www.amazon.com.tr/Ahşap-delikli-plaka-radyatör-kaplaması/dp/B08NPYSJWY şöyle abi paneller satılıyor ahşap gene bunları kesip arkadan oyduğun tahtaya destek yaparsın görüntü de kötü olmaz. :D Ev kiraysa tabi ev sahibi de izin vermeyebilir. Ama şu durumda dolap bozulsa ne olacak ? aşırı ısındı diyelim motor kitledi kaldı servis geldi, bu kullanıcı hatası dedi gitti ne olacak ? :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri