Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Bosch KGN57P72NE/07 No-Frost Buzdolabı Kompresör Arızası ve Yeni Kompresör Jiaxipera NB1114Y Hakkında

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

gakgosh

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar;

Yaklaşık 11 yıldır kullandığım buzdolabının alarm sesiyle uyandım. Ekranı kontrol ettiğimde dondurucu bölüm için alarm verdiğini ve alarmı susturunca -18 derece olması gereken sıcaklığın -12 derece olduğunu gördüm. Aşırı yüklemeden bu şekilde bir durum olabileceğini düşünerek dolabın derecesini -22 yaptım. Daha sonra alarm vermeler tekrarlandı ve her tekrarlanmada dondurucu bölmesinin giderek ısındığını ve dondurucu içindekilerin çözünmeye başladığını farkettim. Soğutucu bölmesinde başlangıçta herhangi bir sorun görünmüyordu ama dondurucu bölmesinde sıcaklık yükselmesiyle soğutucu bölümüde de derecesinin yükseldiğini tespit ettim. Kısacası buzdolabı soğutucu ve dondurucu bölümlerini soğutamıyordu. Servis ile görüştüm, randevu aldım, servis gelip baktı ve kompresörün arızalandığı ve değişmesi gerektiğini söyledi. Sonuç olarak kompresör değişti ve Jiaxipera NB1114Y kompresör takıldı.

Yeni takılan kompresör hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum.
Performanslı bir kompresör mü? Kompresörün gücü buzdolabına yeterli mi?
Tekrar arıza verir mi? Yeni takılan Jiaxipera marka kompresörlerin tekrar arıza verdiğini ve Embraco marka kompresör ile değiştirdiklerini videolarınızdan izlemiştim.

Bu tür durumlarda Panasonic veya Danfoss kompresör taktıracaksın hem sessiz hem de enerji tüketimi düşük
Danfoss türkiyede bulunmuyor diye biliyorum tesisat ürünlerinde türkiyede parça kalitesi üst düzeydir

Son düzenleme:
Bu tür durumlarda Panasonic veya Danfoss kompresör taktıracaksın hem sessiz hem de enerji tüketimi düşük
Danfoss türkiyede bulunmuyor diye biliyorum tesisat ürünlerinde türkiyede parça kalitesi üst düzeydir
Teknik serviste kompresör seçme hakkımın olduğnu bilmiyorum.
Yetkili kişiye hangi marka kopmresör takacaksınız dediğimde kendisininde bilmediğini, buzdolabının seri numarasını sisteme girince değişimi yapılacak parçaya ait kod verdiğini ve kompresör ambalaının üzerinde bu kodun yazdığı kompresör ile değişirtireceklerini söylediler.
Yani hangi seri buzdolabına hangi marka, model ve güçte kopresör takılacağı bosch yetklisi servis sisteminde kod numaraları üzerinden atamalar yapılmış durumda.

Teknik serviste kompresör seçme hakkımın olduğnu bilmiyorum.
Yetkili kişiye hangi marka kopmresör takacaksınız dediğimde kendisininde bilmediğini, buzdolabının seri numarasını sisteme girince değişimi yapılacak parçaya ait kod verdiğini ve kompresör ambalaının üzerinde bu kodun yazdığı kompresör ile değişirtireceklerini söylediler.
Yani hangi seri buzdolabına hangi marka, model ve güçte kopresör takılacağı bosch yetklisi servis sisteminde kod numaraları üzerinden atamalar yapılmış durumda.

teknik servis elinde olan malı verir

Siemens KG86NAID2N Buzdolabı Kompresör Bilgisi

Panasonic kompresör
6ffb43a8-0c18-408f-aa06-cb14530f0112-jpeg.1706

Merhabalar;

Yaklaşık 11 yıldır kullandığım buzdolabının alarm sesiyle uyandım. Ekranı kontrol ettiğimde dondurucu bölüm için alarm verdiğini ve alarmı susturunca -18 derece olması gereken sıcaklığın -12 derece olduğunu gördüm. Aşırı yüklemeden bu şekilde bir durum olabileceğini düşünerek dolabın derecesini -22 yaptım. Daha sonra alarm vermeler tekrarlandı ve her tekrarlanmada dondurucu bölmesinin giderek ısındığını ve dondurucu içindekilerin çözünmeye başladığını farkettim. Soğutucu bölmesinde başlangıçta herhangi bir sorun görünmüyordu ama dondurucu bölmesinde sıcaklık yükselmesiyle soğutucu bölümüde de derecesinin yükseldiğini tespit ettim. Kısacası buzdolabı soğutucu ve dondurucu bölümlerini soğutamıyordu. Servis ile görüştüm, randevu aldım, servis gelip baktı ve kompresörün arızalandığı ve değişmesi gerektiğini söyledi. Sonuç olarak kompresör değişti ve Jiaxipera NB1114Y kompresör takıldı.

Yeni takılan kompresör hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum.
Performanslı bir kompresör mü? Kompresörün gücü buzdolabına yeterli mi?
Tekrar arıza verir mi? Yeni takılan Jiaxipera marka kompresörlerin tekrar arıza verdiğini ve Embraco marka kompresör ile değiştirdiklerini videolarınızdan izlemiştim.
Öncelikle geçmiş olsun. Jiaxipera çoğu beyaz eşya (buzdolabı) üreticisinin ürünlerinde kullandığı bir kompresör markası. Bugün gidip sıfır bir ALMAN malı Bosch buzdolabı alsanız içinden yüksek ihtimal ÇİN malı Jiaxipera kompresör çıkacaktır :D Gelelim ufak düzeltmelere. Jiaxipera'ların Embraco'larla değişimi Bosch'larda değil Arçelik buzdolaplarında oldu. O da Jiaxipera kompresörlerin kalitesizliğinden değil fabrikada mühendislik hesaplamalarının hatasından kaynaklı bir sorun. Takılması gerekenden düşük güçte bir kompresör takılması sonucu o kompresörlü Arçelik buzdolapları yaz sezonunda soğutmuyor arızası vermeye başlayınca fabrika da servislere Embraco kompresör gönderdi ve değişimler Embracoyla sağlandı. Bu olaylardan sonra yeni üretimler yine Jiaxipera kompesörlerle yapıldı ama bu sefer buzdolaplarına yetecek güçteki kompresörler olduğu için dolaplar randımanlı bir şekilde olması gerektiği gibi çalıştı doğal olarak. Yani kafanız rahat olsun dolabın soğutma performansında düşüş olmaz. Gelelim arıza çıkarır mı konusuna. Ona garantiyi kimse veremez ama erken de su koyacak bir kompesör değil. Hiç bir elektronik üründen eski kaliteyi beklemeyin.

teknik servis elinde olan malı verir

Siemens KG86NAID2N Buzdolabı Kompresör Bilgisi

Panasonic kompresör
6ffb43a8-0c18-408f-aa06-cb14530f0112-jpeg.1706
Cevaplarınız ve paylaştığınız link için teşekkür ederim ama artık olan oldu, servis Jiaxipera kompresörü taktı :)

Jiaxipera NB1114Y kompresör için yorumunuz nedir? Performanslı bir kompresör mü? 11 yıl sorunsuz kullandığım buzdolabını 11 yıl daha idare eder mi?

Bu arada ilk mesajıma yazmayı unutmuşum, arızalanan kompresörün markası da ACC idi.

Öncelikle geçmiş olsun. Jiaxipera çoğu beyaz eşya (buzdolabı) üreticisinin ürünlerinde kullandığı bir kompresör markası. Bugün gidip sıfır bir ALMAN malı Bosch buzdolabı alsanız içinden yüksek ihtimal ÇİN malı Jiaxipera kompresör çıkacaktır :D Gelelim ufak düzeltmelere. Jiaxipera'ların Embraco'larla değişimi Bosch'larda değil Arçelik buzdolaplarında oldu. O da Jiaxipera kompresörlerin kalitesizliğinden değil fabrikada mühendislik hesaplamalarının hatasından kaynaklı bir sorun. Takılması gerekenden düşük güçte bir kompresör takılması sonucu o kompresörlü Arçelik buzdolapları yaz sezonunda soğutmuyor arızası vermeye başlayınca fabrika da servislere Embraco kompresör gönderdi ve değişimler Embracoyla sağlandı. Bu olaylardan sonra yeni üretimler yine Jiaxipera kompesörlerle yapıldı ama bu sefer buzdolaplarına yetecek güçteki kompresörler olduğu için dolaplar randımanlı bir şekilde olması gerektiği gibi çalıştı doğal olarak. Yani kafanız olsun dolabın soğutma performansında düşüş olmaz. Gelelim arıza çıkarır mı konusuna. Ona garantiyi kimse veremez ama erken de su koyacak bir kompesör değil. Hiç bir elektronik üründen eski kaliteyi beklemeyin.
Cevabınız ve yaptığınız düzeltme için teşekkür ederim.

Sizin de dediğiniz gibi Jiaxipera'ların Embraco'larla değişimi Arçelik markasında olmuş. Olmuş diyorum çünkü bende bunu Adem Bey'in videolarını izleyerek öğrenmiştim. Hatta ilk mesajımdaki "Kompresörün gücü buzdolabına yeterli mi?" sorusunu sizin de açıkladığınız gibi takılması gerekenden daha düşük güçte bir kompresör takmalarından kaynaklandığını yine bahsettiğim videoda gördüğüm için sormuştum.

Cevabınız ve yaptığınız düzeltme için teşekkür ederim.

Sizin de dediğiniz gibi Jiaxipera'ların Embraco'larla değişimi Arçelik markasında olmuş. Olmuş diyorum çünkü bende bunu Adem Bey'in videolarını izleyerek öğrenmiştim. Hatta ilk mesajımdaki "Kompresörün gücü buzdolabına yeterli mi?" sorusunu sizin de açıkladığınız gibi takılması gerekenden daha düşük güçte bir kompresör takmalarından kaynaklandığını yine bahsettiğim videoda gördüğüm için sormuştum.
Merak etmeyin dediğim gibi o ayrı bir sorun. Buzdolabınızın performansında düşüş olmaz. Üreticiler keşke Panasonic GMCC Danfoss marka kompresörler kullansa ama sineğin yağını çıkarmaya çalıştıkları için şaşıracağım bir durum değil. Ha arada bir model bazlı olarak yukardaki gibi Panasonic veyahut başka marka üretimli dolaplara düşmekte olası.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri