Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Bosch servisi vakumsuz klima montajı yaptı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Nurettin selçuk ışık

Yeni Üye
Yeni Üye

Bosch 18000 btu ASX18VW30N model klimadan 2 adet aldım. Ofisime montaj için gelen servis montajı yaptı vakum yapmadıkları dikkatimi çekti sorunca problem olmadığını söyleyip kurulumu yaptılar ve gittiler. 3 mart 2023 tarihinde kurulum yapıldı. Ben yeni taşınmakta olduğum ofiste henüz elektrik tüketimi bile yapmadım. Vakum meselesinin vehametini yeni öğreniyorum ne yapmamı tavsiye edersiniz ?​

BOSH firmasına şikayet oluşturdum. Servis evraklarında vakumun yapıldığı görünüyor diye bana dönüş yapıldı. Hiçbir şekilde kabul etmediğimi söyledim. Hukuki olarak hakkımı arayacağımı söyledim. Yeni bir kayıt oluşturdular. Cuma gününe kadar bir adım atılmazsa taşıyabildiğim tüm platformlara taşıyacağım bu konuyu.

Servis en son giderken bir sürü kağıt çıktısı alıp imza aldı. Sanıyorum imzam o kağıtların arasında vardır. Kurulumdan bu yana klimayı henüz hiç kullanmadım. ofisin şartelleri kapalı duruyor faturalardaki elektrik tüketiminden kullanılmadığını ispatlayabilirim. bu bir fayda sağlar mı ?

Servis en son giderken bir sürü kağıt çıktısı alıp imza aldı. Sanıyorum imzam o kağıtların arasında vardır. Kurulumdan bu yana klimayı henüz hiç kullanmadım. ofisin şartelleri kapalı duruyor faturalardaki elektrik tüketiminden kullanılmadığını ispatlayabilirim. bu bir fayda sağlar mı ?
Konu klimanın kullanılmasından ziyade iddia edilen ''Vakum yapılmadı'' beyanının ispatlanabilmesi.
Birçok firma artık bu vakum konusunda servislerini baskı altına almak adına vakum yapılan manometrenin montaj alanından seri numara görseli ile aynı anda fotoğraf ile sisteme yüklenmesi veya ispat edilmesini istiyor.

İlk 6 ay içerisinde ispat yükü satıcı veya üretici taraftadır. Servise hiçbir yaptırım uygulayamazsınız fakat satıcı ve marka sorumlusunu bu anlamda yükümlülük altına sokabilirsiniz.

''Ben vakum yapılmadı diyorum çünkü montajda oradaydım, siz olmadığınız bir alanda vakum yapılMIŞ diyorsunuz, o halde ispat edin aksi takdirde THH ye de ispat edemeyeceğinize göre yine değişime gitmek zorunda kalacaksınız''

diyebilirsiniz mesela.

Adem abi verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Son olarak klima kompresöründeki yağa karışan nem ve yabancı maddelerin yağı köpürtmesi bir delil olamaz mı sence bilirkişi ve mahkeme önüne çıkartmak için yeterli değil midir ?

Adem abi verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Son olarak klima kompresöründeki yağa karışan nem ve yabancı maddelerin yağı köpürtmesi bir delil olamaz mı sence bilirkişi ve mahkeme önüne çıkartmak için yeterli değil midir ?
Köpüklenme hemen olmaz, bilirkişi de atansa senin istediğin sonuç çıkmaz, o iş ancak çok ciddi mahkeme boyutlarına gelip klima sökülür, kapalıdevre sistem açılır tabi sistemine uygun şekilde, daha sonra ekovat yağından numune alıp incelemeye gider ki burada ''Aradığını bilmeyen, bulduğunu beğenmez'' mantığı girer. ekovat yağıonda ne bulması gerektiğini bulması gerekir ki bu aşamada bulamayabilir vs

O nedenle karşı tarafın ispat yükü sizin çıkış yolunuz olur.

İspatla kardeşim o zaman. diyebiliyorsunuz.

Konu klimanın kullanılmasından ziyade iddia edilen ''Vakum yapılmadı'' beyanının ispatlanabilmesi.
Birçok firma artık bu vakum konusunda servislerini baskı altına almak adına vakum yapılan manometrenin montaj alanından seri numara görseli ile aynı anda fotoğraf ile sisteme yüklenmesi veya ispat edilmesini istiyor.

İlk 6 ay içerisinde ispat yükü satıcı veya üretici taraftadır. Servise hiçbir yaptırım uygulayamazsınız fakat satıcı ve marka sorumlusunu bu anlamda yükümlülük altına sokabilirsiniz.

''Ben vakum yapılmadı diyorum çünkü montajda oradaydım, siz olmadığınız bir alanda vakum yapılMIŞ diyorsunuz, o halde ispat edin aksi takdirde THH ye de ispat edemeyeceğinize göre yine değişime gitmek zorunda kalacaksınız''

diyebilirsiniz mesela.
Bugün benimde bosch marka klima için servis geldi. Bakir borulama istedim ekstra ücret ödeyerek bakir borulama yapıldı. Vakum için ise eleman vakumlu geliyor falan dedi. 2. Montajda vakum yapilir. Yok öyle bir şey kesinlikle vakumsuz istemiyorum dedim. Vakum cihazı bağlandı ama hiç bir şekilde duman çıkmadı. Ama en son vakum sesi değişince vakum çıkardı. asagidaki görselde vakum aleti. Ama eleman ile gorusmemde fotoğraf çek dedim. Servis bize vakum zorunluluğu getirmiyor dedi. Ama kendi açımdan vakum yaptırmam birazda baskı ile oldu. Vakum konusundaki bilinçlendirmeniz için cok teşekkürler.

Dipnot: Vestel multi klima ile kıyaslama da bosch gerçekten çok ama çok fark atıyor.
Daha önceki kurulum yaptığım vestel flora 12+18 ile kıyaslama

Ekli dosyalar

• 20231028_135852.jpg
    20231028_135852.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 25
Vakum için ise eleman vakumlu geliyor falan dedi. 2. Montajda vakum yapilir. Yok öyle bir şey kesinlikle vakumsuz istemiyorum dedim. Vakum cihazı bağlandı ama hiç bir şekilde duman çıkmadı. Ama en son vakum sesi değişince vakum çıkardı. asagidaki görselde vakum aleti.

Yani vakumlama düzgün yapılmadı mı diyorsunuz?

Duman çıkar çıkmaz o değişebilir. Yağ ile alakalı bir durum. Zorla da olsa vakum yapmışlar size.

Bosch 18000 btu ASX18VW30N model klimadan 2 adet aldım. Ofisime montaj için gelen servis montajı yaptı vakum yapmadıkları dikkatimi çekti sorunca problem olmadığını söyleyip kurulumu yaptılar ve gittiler. 3 mart 2023 tarihinde kurulum yapıldı. Ben yeni taşınmakta olduğum ofiste henüz elektrik tüketimi bile yapmadım. Vakum meselesinin vehametini yeni öğreniyorum ne yapmamı tavsiye edersiniz ?​

Aynı durum Bosch marka klima için benim başıma geldi. Servis montaj tutanaklarında vakum yapıldığına dair ibare yok. Sizin değişim kararı çıkma süreciniz nasıl işledi?

Teşekkürler

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri