Forumda 45 sayfa gezerek bulduğum bulaşık makinesi tavsiyelerini okudum. Fırsat buldukça daha da okuyacağım. En çok Altus AL 445 NX modelinin (uygun bütçe için) tavsiye edildiği açık bir şekilde ortada. Ayrıca dikkatimi çeken bir husus Hoover markasının hiç yorumlarda geçmemesi dikkatimi çekti. Yeni yeni yaygınlaşan bir marka olması sebebiyle mi acaba?
Fiyat aralığını esnek tutmaya çalıştım çünkü örneğin 17 bin TL'ye alabileceğim bir bulaşık makinesinin 11 bin TL olan başka bir model ile arasında devasa bir kalite farkı yoksa bütçemi düşük tutmak istiyorum. Bulaşık makinesinin ömrü ve haliyle temiz yıkama yapması öncelikli kıstaslarım. Yazdığım markalar haricinde önerilere de açığım. Şimdiden teşekkür ederim.
20.000 TL bütçeyle alabileceğiniz, kullanıcı yorumları olumlu olan bazı bulaşık makinesi modellerini öneriyorum:
1. **Bosch SMS6ZCW49T Serie 6 A+++ 13 Kişilik Bulaşık Makinesi**:
- **Kapasite:** 13 kişilik.
- **Enerji Sınıfı:** A+++.
- **Özellikler:** Home Connect akıllı bağlantı, Zeolith kurutma, sessiz çalışma, 6 farklı program, ekolojik yıkama.
- **Kullanıcı Yorumları:** Sessiz çalışması, yüksek enerji tasarrufu ve geniş iç hacmiyle öne çıkıyor. Kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen bir model.
- **Fiyat:** 18.000 - 20.000 TL aralığında.
2. **Siemens SN23HW60MT iQ300 A++ 13 Kişilik Bulaşık Makinesi**:
- **Kapasite:** 13 kişilik.
- **Enerji Sınıfı:** A++.
- **Özellikler:** Home Connect akıllı bağlantı, hızlı yıkama, ekstra hijyen programı, sessiz çalışma, otomatik kapı açılma özelliği.
- **Kullanıcı Yorumları:** Özellikle hijyen programı ve sessiz çalışmasıyla öne çıkıyor. Kullanıcılar tarafından dayanıklı ve güvenilir olarak değerlendiriliyor.
- **Fiyat:** 17.000 - 19.500 TL aralığında.
3. **Arçelik 6344 I A+++ 14 Kişilik Bulaşık Makinesi**:
- **Kapasite:** 14 kişilik.
- **Enerji Sınıfı:** A+++.
- **Özellikler:** Ekstra kurutma, hızlı yıkama, su taşma emniyeti, LED ekranlı kontrol paneli.
- **Kullanıcı Yorumları:** Geniş kapasitesi ve enerji verimliliği ile kullanıcılar tarafından olumlu yorumlar alıyor. Dayanıklı ve kullanımı kolay olarak değerlendiriliyor.
- **Fiyat:** 15.000 - 18.000 TL aralığında.
4. **Vestel BM 4204 A++ 12 Kişilik Bulaşık Makinesi**:
- **Kapasite:** 12 kişilik.
- **Enerji Sınıfı:** A++.
- **Özellikler:** Akıllı sensörler, hızlı yıkama, çocuk kilidi, su taşma emniyeti.
- **Kullanıcı Yorumları:** Fiyat-performans açısından oldukça iyi değerlendiriliyor. Kullanıcılar sessiz çalışmasını ve kolay kullanımını övüyor.
- **Fiyat:** 14.000 - 16.000 TL aralığında.
Bu bulaşık makineleri, enerji verimliliği, sessiz çalışma ve kullanıcı memnuniyeti açısından öne çıkan modellerdir. Fiyatlar mağazalara göre değişebilir, bu yüzden alışveriş yapmadan önce farklı mağazaları ve internet sitelerini kontrol etmeniz faydalı olacaktır.