Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Bursa'da 100 m2 Ev için Klima Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Ansefalit

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
70.000 - 90.000 TL
Marka Model Bilgisi
Mitsubishi Electric, Midea, Gree (LG, Samsung, Arçelik, Beko gibi markalarla ilgili çok sorun duyduk.)
Merhaba,

Yeni evleniyoruz ve yeni evimiz için daha girmeden klima almak istiyoruz. Malum yaz ayları da geliyor her şeyin fiyatı hızla artıyorken alalım dedik.

Cephe: Güney-Batı (Akşam güneşi direkt alıyor.)
Kullanılacak Oda: Belirsiz (Evin tamamını tamamen soğutmasa bile kırmasını istiyoruz. Bu nedenle direkt koridor veya salondan koridora bakacak şekilde yerleştirmeyi düşündük.)
Ev: Yeni bina, yalıtımlı, ara kat, 2.5 m tavan yüksekliği.
Soğutmak istediğimiz alan: 24 m2 salon, 15 m2 mutfak, 12 m2 küçük oda

Klimayı sadece soğutmak için istiyoruz ve kararsız kaldığımız nokta acaba 24.000 BTU falan alsak evin en azından 50-60 m2'lik kısmına yeter mi? Tek bir odadan diğer odalara yayılım düzgün olur mu?

Teşekkür ederim. Yeni evlenme bahanesi ve fakir edebiyatını kullanmayı da öğretti memleket bize :) @İlteriş Yılmaz Hocam siz de Bursa'dasınız sanırım, servis öneriniz var mı? Kombi için de bir konu açacağım şimdi.
Evet Bursa'dayım. Airfel ve Midea tarafında olabilirdi ancak Mitsubishi Electric tarafında tanıdığım yok maalesef. Ancak araştırmalarınızdan ve forumumuzdaki tutumunuzdan bilinçli bir tüketici olduğunuzu düşünüyorum. Sizi yönlendiren bayinin verdiği bilgilere bakınca servis konusunda da doğru yönlendireceği izlenimi uyandı. Siz de ustalara gereken hassasiyeti göstermesi konusunda bir hatırlatma yaparsanız sorun olacağını düşünmüyorum. Mitsubishi Electric zaten bu konularda hassas bir firma.

Teşekkürler düşünceniz için. Servis ve süreç konusunda gelişmeleri tekrardan paylaşıyor olurum. Şimdi son kararı sakin kafayla verme aşamasındayız :)

Bayi ile anlaştık ancak önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi ödemeyi yapmak için tapu randevusunu bekliyoruz. Salı veya Çarşamba almış olacağız.

Anladım, bir şekilde birden çok ünite koyma şansınız olacaksa onu yine bir netleştirin. Olmazsa bu şekilde devam edersiniz. :)
Kafamızı hala en çok kurcalayan şey Krigamine'den Legendera'ya çıkmaya değecek mi? Hare'yi al deseniz almayız artık kafadan hepten sildik. Bizim için önemli olan kullanılan malzeme kalitesi, filtre kalitesi, dış ünite iç aksamlarının kalitesi gibi. Şunun farkındayım, yapay zeka, kamera özelliği gibi özellikleri hiçbir vatandaş gibi biz de doğru düzgün kullanmayacağız, düğmeye basıp çalıştırıp geçeceğiz. Bayi doğru yönlendirdi gibi konuşuyorum şu an da ben onların söylediğinden anlam çıkardım biraz, bayiye göre Noviro almamız daha sağlıklı, filtre kalitesi Krigamine'ye göre daha iyiymiş ama yerli üretim de almak istemiyorum. Bayi Hare'den çıkacaksanız Legendera'ya çıkın Krigamine'ye değmez diyor.

Kafamızı hala en çok kurcalayan şey Krigamine'den Legendera'ya çıkmaya değecek mi? Hare'yi al deseniz almayız artık kafadan hepten sildik. Bizim için önemli olan kullanılan malzeme kalitesi, filtre kalitesi, dış ünite iç aksamlarının kalitesi gibi. Şunun farkındayım, yapay zeka, kamera özelliği gibi özellikleri hiçbir vatandaş gibi biz de doğru düzgün kullanmayacağız, düğmeye basıp çalıştırıp geçeceğiz. Bayi doğru yönlendirdi gibi konuşuyorum şu an da ben onların söylediğinden anlam çıkardım biraz, bayiye göre Noviro almamız daha sağlıklı, filtre kalitesi Krigamine'ye göre daha iyiymiş ama yerli üretim de almak istemiyorum. Bayi Hare'den çıkacaksanız Legendera'ya çıkın Krigamine'ye değmez diyor.
İki model de işinizi fazlasıyla görecek. Hatta Legendera fazla fazla görecek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Filitre olayını bence gözde büyütülecek çok büyük tarafı yok, sonuçta günde bir veya iki kez camları açıp havalandırma gerekiyor. Krigaminezen aksesuar olarak naviro nun gerisinde kalmasına rağmen dış ünite, mekanik olarak çok çok üstün kıyas bile götürmez.
Bende yakın zamanda krigamazen aldım, 3 haftadır evde 7/24 çalışıyor tercih Legendera veya krigamazen olmalı

Sonunda insana doğruyu bir bayii ile karşılaştık çok iyi seçim yapmışsınız hayırlı olsun
Ben de böyle bir bayi gördükten sonra en sonunda doğru yönlendirme yapan dürüst bir bayi demiştim. Bir başka konuda başıma gelenleri anlattım, incelemenizi öneririm :)

Site inşaatı yeni bittiği için ilk taşınanlardan biri olacağız. Bu nedenle site yönetimi falan da belirsiz. Ne karar çıkar ne yaparlar bilmiyorum ama çevre bölgelerde site yönetimleri bina dışına montaja izin vermiyor diye bilgi aldık.
Hayırlı olsun

Site yönetimin kural koyma hakkı yoktur.

İlk karar defterinde kat malikleri yasaklar ise dışarıya kilima konmaz.

Kat malikleri toplantısında alınan karar ile klimadan, cam balkonuna, hayvan beslemeye kadar karar alınır.

İlk toplantıda divan başkanı olun. Her malik aynı sorunu yaşayacak.

Dışa takılabilir ama hizası şu çizgide olacak. Üzerinde dekoratif kaplama olacak gibi karar alıp dış görünüş bozulmaz.

Heykelde yapıldığı gibi

Hayırlı olsun

Site yönetimin kural koyma hakkı yoktur.

İlk karar defterinde kat malikleri yasaklar ise dışarıya kilima konmaz.

Kat malikleri toplantısında alınan karar ile klimadan, cam balkonuna, hayvan beslemeye kadar karar alınır.

İlk toplantıda divan başkanı olun. Her malik aynı sorunu yaşayacak.

Dışa takılabilir ama hizası şu çizgide olacak. Üzerinde dekoratif kaplama olacak gibi karar alıp dış görünüş bozulmaz.

Heykelde yapıldığı gibi
Bilgi için teşekkürler, çok faydalı oldu. İlk karar defteri dediğimiz tam olarak ne zaman çıkıyor peki? Biz ev sahibiyiz, diğer ev sahiplerine ulaşıp sormak mı gerekir? Topraktan girmedik, inşaat bitene kadarki süreçte bir karar alındıysa da bunu bilmiyoruz. Bu durumda bu toplantıya kadar beklemek mantıklı gibi. Ancak şöyle de bir durum var balkon kısmında zaten klima takılacak kesinlikle bir yer yok. 80 genişlikte ünite bile taksanız zaten hangi duvara takarsanız takın pencerelere doğru taşma yapıyor ve tam oturma alanının üstüne denk geliyor. Bina görseli aşağıdaki gibi. Biz bu balkonun sağ dış kısmında yer alan antrasit renkli düzlüğe takmak istiyoruz.

1746784144296.webp

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri