Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Evet baktım arka tarafta sadece kompresör ve üstünde bir tava var başka birşey yokEğer arkada kondanser dediğimiz siyah petek yoksa, bu gövde içinde oluyor. Bu da normal bişey.
80 90 derece vardır kompresör aynı bir çaydanlık gibi bu normal ozamanEğer arkada kondanser dediğimiz siyah petek yoksa, bu gövde içinde oluyor. Bu da normal bişey.
aynı sorun bende de var. Arkasına zaman saatli radyal fan ekledim. Mobilyalardan dolayı oluyor. kışın böyle bir dert yok80 90 derece vardır kompresör aynı bir çaydanlık gibi bu normal ozaman
Fikom günaydın. Seni görmek bir mutluluk.Evet normal bı sıkıntı yok, üretim şekli bu oldu ne yazıkki ama bence gitmez eski tipe dönerler
Teşekkür ederim adem abi ama sana 1 sorum daha var geçen hafta ME noviro me klima bağlattım sadece 50 saniye 1 dakika civarı vakum sizce Thh ye yazmalımıyım cihaz değişimi istemelimiyim 1 dk vakum yeter mi ?Buzdolaplarına yıllarca test uygulamış ve soğutmanın temel ğprensibinin sistemde önce ısıtma yapmak zorunda kalmasın da bilincinde birisi olarak size bunun gayet normal olduğunu belirtmek isterim.
Buzdolabının sadece bulunduğu mobilya içerisindeki sıcaklığın dahi 35-38 dereceleri bulduğunu, kompresörün kendisinin bir çalışma sıcaklığı olması haricinde oluşturduğu sıkıştırma kaynaklı yüksek sıcaklığın ayrı bir ısı kaynağı olduğunu ve içeride soğutmayı yapabilmek için dışarıda bu sıcaklığı gövde üzerinden atmak zorunda olduğunu da yine hatırlatmak isterim.
Kompresör gövde sıcaklığında ben 70 li dereceleri gördüm ama 90 kısmı biraz tartışılır. En azından buzdolabı için tartışmaya açıktır.
Yani bu biraz .okunu çıkartmak gibi oluyor. 3-5 dakikayı da anlarım fakat gerçekten 1 dakika konusu da saçmalık artık.Teşekkür ederim adem abi ama sana 1 sorum daha var geçen hafta ME noviro me klima bağlattım sadece 50 saniye 1 dakika civarı vakum sizce Thh ye yazmalımıyım cihaz değişimi istemelimiyim 1 dk vakum yeter mi ?
Peki ben THH ye yazarken 1 dk yapıldı değişim istiyorum mu demeliyim yoksa vakum yapılmadı değişim isityorum mu demeliyim vakum yaparken fotoğraf falan çekmediler kanıtlayamazlar. Napacağımı bilmiyorum sizce napayım adem abiYani bu biraz .okunu çıkartmak gibi oluyor. 3-5 dakikayı da anlarım fakat gerçekten 1 dakika konusu da saçmalık artık.
Ben zaten şunu anlamıyorum bir türlü. Gördüğüm kadarı ile klima montajcıları (ustaları demiyorum) bütün işi bitirip, EN SON vakum motorunu bağlayıp sonra hemen bitirelim de kaçalım modunda iş yapıyorlar.
Halbuki bunu binlerce kere açıkladık ve dedik ki yahu montaj sıralamasına göre iç ünite ile dış ünite arasındaki bağlantı kurulup rekorlar sıkıldıktan sonra vakum motoru bağlanır, Sen daha onran sonra elektrik kablolarını bağlayıp, alçıyı yapıp, ortalığı temizleyip (Batırdığın yerleri) takım taklavatını toparlayana kadar en az ama baqkın en az 15 dakikan var.
@Adem Helvacı
Zaten bu süre de hem vakum süresidir, hem de vakum için oldukça yeterli ve hatta iyi bir motorun varsa fazla fazla bir süredir.
1 Dakikalık vakumun mutlaka ki faydası vardır, ancak olması gereken değildir.
Kimse darılmasın arkadaş, şunu festel efendi yapsa anlarım da ME de kabul edemem. Diğer markalar nasıl ki ceremesini çekiyorsa bunlar da çekmelidir.
Vakum cihazı nı bağladın ortalığı toplayıp bir sigara içene kadar bekleseydin ateş almaya mı geldin diyesim varTeşekkür ederim adem abi ama sana 1 sorum daha var geçen hafta ME noviro me klima bağlattım sadece 50 saniye 1 dakika civarı vakum sizce Thh ye yazmalımıyım cihaz değişimi istemelimiyim 1 dk vakum yeter mi ?
Ustam yaaaa, noktayı koymuşsunVakum cihazı nı bağladın ortalığı toplayıp bir sigara içene kadar bekleseydin ateş almaya mı geldin diyesim var
Göstermelik vakum yapıldı, içerideki hava ve nemim dışarı atılıp atılmadığı belli değil, basınç saatine dair de bir unsur bana göstermediler diyebilirsiniz.Peki ben THH ye yazarken 1 dk yapıldı değişim istiyorum mu demeliyim yoksa vakum yapılmadı değişim isityorum mu demeliyim vakum yaparken fotoğraf falan çekmediler kanıtlayamazlar. Napacağımı bilmiyorum sizce napayım adem abi
TeşekkürlerGöstermelik vakum yapıldı, içerideki hava ve nemim dışarı atılıp atılmadığı belli değil, basınç saatine dair de bir unsur bana göstermediler diyebilirsiniz.
Rica ederim.Teşekkürler
Abi ME den ürün satın aldığım yerle görüştüm bana diyor ki vakum 1 dk yapıldı eve ama bizimkiler basınç eksiye düşünce vakum cihazını söktük diyorlar dedi basınçın eksiye düşmesi yeterli mi en az eksi kaç olması lazım bide adam diyorki azot gazı vrf cihazlarda var duvar tiplerinin içinde sadece hava ve nem var azot yok cihaz eksiye düştüyse sorun asla olmaz diyor nasıl savunmaları eksiye düşmesi yeterli mi iklimsa youtubede en az -35 olması lazım diyor sence kaç olmalı bu değer ve gerçekten duvar tipi me lerde azot gazı yok mu ?Rica ederim.
@Adem Helvacı @İlteriş YılmazAbi ME den ürün satın aldığım yerle görüştüm bana diyor ki vakum 1 dk yapıldı eve ama bizimkiler basınç eksiye düşünce vakum cihazını söktük diyorlar dedi basınçın eksiye düşmesi yeterli mi en az eksi kaç olması lazım bide adam diyorki azot gazı vrf cihazlarda var duvar tiplerinin içinde sadece hava ve nem var azot yok cihaz eksiye düştüyse sorun asla olmaz diyor nasıl savunmaları eksiye düşmesi yeterli mi iklimsa youtubede en az -35 olması lazım diyor sence kaç olmalı bu değer ve gerçekten duvar tipi me lerde azot gazı yok
Göstermelik vakum yapıldı, içerideki hava ve nemim dışarı atılıp atılmadığı belli değil, basınç saatine dair de bir unsur bana göstermediler diyebilirsiniz.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.