Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Çamaşır Makinesi Tavsiyesi (Siemens, LG, Electrolux, Samsung)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ecs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ecs

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
23.000 - 27.000
Marka Model Bilgisi
Siemens, Samsung, LG, Electrolux
Merhabalar.

Bosch, Siemens, Samsung, LG ve Electrolux modellerini inceledikten sonra aşağıdaki 3 model arasında kararsız kaldım. Sizlerin de yorumlarını merak ediyorum.

Siemens WM14UP90TR Wi-Fi (IQ 500) - Türkiye üretimi.
Samsung WW11BB944DGHAH - Üretim yeri konusunda net bir bilgi bulamadım.
LG F4Y7EYWYW - Polonya üretimi olduğunu iddia eden bir Youtube videosu var.
Electrolux EW8F161PSTC (PerfectCare 800) - Bildiğim kadarıyla bu model de Polonya üretimi.

Siemens ve Bosch modelleri için forumda tavsiye edilen Alman üretimlerine bütçem müsaade etmiyor maalesef. O yüzden bu modeli seçtim.

Electrolux, yabancı sayfalarda çok önerilen bir marka olsa da ve hatta PerfectCare 800 serisi modeline çok yükselsem de ülkemizdeki servis ve parça temini konusundaki şikayetlerden dolayı kendisini istemeye istemeye eleyeceğim gibi görünüyor. Hep söylenildiği gibi elektronik şans işi. Kimisi alır, "15 sene kullandım, hiç sorun yaşamadım" der; kimisi alır, ilk aylardan itibaren sorun yaşar. Sorun yaşamayacağımın garantisi olsa makinenin özelliklerinin beni memnun edeceğine eminim ama en ufak bir parça sorunda çok başımı ağrıtacağını düşünüyorum.

LG de yine yabancı sitelerde bol bol övgü topluyor ve tavsiye ediliyor. Yapay zeka destekli motor teknolojisi de çok cezbedici görünüyor, fakat @Murat ALA'nın ve @Adem Helvacı'nın başka konu başlıklarında yazdığı yazdığı "5 sene sonra rulman keçe grubunun elden geçmesi gerekliliği" mesajlarını okuyunca LG konusunda da biraz tereddütte kaldım.

Samsung'un değerlendirmeye aldığım modeli konusunda ise forumda herhangi bir kullanıcı deneyimi veya tavsiye bulabilmiş değilim.

Özellik ve kalite olarak bu marka ve modellere denk, 23-27 bin fiyat bandında önereceğiniz alternatifler olursa onları da değerlendirmeye alabilirim. Kapasiteye çok takılmıyorum, zira evde 2 kişiyiz. 8 kg bile işimi görebilir ama bu özelliklerde makineler genelde 9 kg ve üstü. Teknolojik özellikler, dayanaklılık ve servis (lokasyon Ankara) konusu önceliğim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri