Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Çamaşır makinesinden gelen ses

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

furkangeze

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Profilo CGA242X1TR
Herkese merhaba, üç yıldır kullandığım çamaşır makinem son taşınmadan sonra değişik sesler çıkarmaya başladı. Özellikle sıkmaya geçtiğinde makine devir yükseltecekken ses başlıyor ya da bana öyle denk geliyor ama bu sesin takozlardan amortisörden ya da rulman vs gibi bir parçadan geldiğini sanmıyorum. Çünkü tambur dönmeyince de ses gelmeye devam ediyor. Makinemin garantisi 2028e kadar devam etmekte (ek garanti yapmıştım aldığımda) bu kapsamda açtığım arıza kaydından sonra geçtiğimiz ekim ayında kazan ve amortisör değişimi yapıldı. Sorun bir süreliğine yoktu ama tekrar başladı. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim, yeniden servis kaydı açıp ne gibi işlemler yapılacağını takip mi etmeliyim yoksa garanti kapsamında aynı hatayı birden fazla kez tekrarladığı için değişim mi talep etmeliyim. Videodan görebileceğiniz üzere çamaşır makinemin üzerinde farklı bir marka kurutma makinesi var. Profilo servisi diğer makineye haklı olarak müdahale etmediği için çamaşır makinesini servise göndermek için kurutma makinesini sök&tak masraf ediyorum. Bir kez daha servis çağırmadan fikrinizi alayım istedim. Tahliye ile alakalı bir sorun olabilir mi acaba? Farklı zamanlarda farklı programlarda ve yükteyken çektiğim bir kaç videoyu ekliyorum

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Herkese merhaba, üç yıldır kullandığım çamaşır makinem son taşınmadan sonra değişik sesler çıkarmaya başladı. Özellikle sıkmaya geçtiğinde makine devir yükseltecekken ses başlıyor ya da bana öyle denk geliyor ama bu sesin takozlardan amortisörden ya da rulman vs gibi bir parçadan geldiğini sanmıyorum. Çünkü tambur dönmeyince de ses gelmeye devam ediyor. Makinemin garantisi 2028e kadar devam etmekte (ek garanti yapmıştım aldığımda) bu kapsamda açtığım arıza kaydından sonra geçtiğimiz ekim ayında kazan ve amortisör değişimi yapıldı. Sorun bir süreliğine yoktu ama tekrar başladı. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim, yeniden servis kaydı açıp ne gibi işlemler yapılacağını takip mi etmeliyim yoksa garanti kapsamında aynı hatayı birden fazla kez tekrarladığı için değişim mi talep etmeliyim. Videodan görebileceğiniz üzere çamaşır makinemin üzerinde farklı bir marka kurutma makinesi var. Profilo servisi diğer makineye haklı olarak müdahale etmediği için çamaşır makinesini servise göndermek için kurutma makinesini sök&tak masraf ediyorum. Bir kez daha servis çağırmadan fikrinizi alayım istedim. Tahliye ile alakalı bir sorun olabilir mi acaba? Farklı zamanlarda farklı programlarda ve yükteyken çektiğim bir kaç videoyu ekliyorum

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Ses su tahliye pompasından geliyor gibi makinenin sağ altındaki pompa kapağını açıp baktınız mı içine bir şey kaçmış olabilir.

Ses su tahliye pompasından geliyor gibi makinenin sağ altındaki pompa kapağını açıp baktınız mı içine bir şey kaçmış olabilir.
İlk baktığım yer orası oldu hocam. Tahliye hortumunu biraz kıvrımlı bırakmıştık kurutmayı aynı gidere bağlarken. Benim de aklıma tahliye pompası geldi ama servisin kazanı değiştirdikten sonra sesin kesilmesine anlam veremedim

Tahliye hortumunu biraz kıvrımlı bırakmıştık kurutmayı aynı gidere bağlarken.
Hortum dediğiniz için kafam karıştı emin olamadım buradaki vidalı kapağı açıp baktınız değil mi?

Images.jpeg

Evet hocam onu açtım. Daha evvel de açıp bakmıştım. Hatta emin olamayıp makinanın su giderine bağlanan tahliye hortumuna baktım demek istemiştim 😊
Anladım daha önce bu sebepten benzer ses çıkmıştı her ne kadar daha önce kazan değişince düzelmiş olsada belki değiştirirken içindeki parça oynamıştır yada tesadüf olmuştur diye emin olmak istemiştim. Bundan dolayı olacağını sanmıyorum ama aklıma geldi söyliyeyim makinenin altındaki demirlere bastırmayı deneyin gevşekse pompadan gelen titreşimden olabilir. Ama asıl düşündüğüm kazan değişince düzeldi dediğiniz için kazan denge taşı vidaları gibi vidalar gevşediği için titreşim sesi gelebilir kazan değişiminde vidalar tekrar sıkılmış ses düzelmiş olabilir. Oradaki vidaların gevşemesinden çıkan ses buna benziyor mu bilmiyorum ama ses çıkmasına neden olabildiğini biliyorum.

...yoksa garanti kapsamında aynı hatayı birden fazla kez tekrarladığı için değişim mi talep etmeliyim. ...

Merhaba
Ek garanti firma ile özel anlaştığınız hükümler içerir. 2 yıldan sonra Tüketici Haklarından gelen biter.

Ek garanti sözleşmelerinde değişim maddesi genelde yazmaz. Sözleşmenizde var ise istekte bulunabilirsiniz.

Çamaşır makinesinde kullanım ömrü boyunca parça değişimini zorlayacak aksam bulunmuyor.

Sorunlar peşpeşe gelebilir.

Ses tahliye esnasında kazan dönmeden de çıkıyorsa pompa motorundan kaynaklıdır yüksek ihtimal. Ek garantisi de varsa servis çağırın gerekeni yapsınlar. Pompa motorunu açıp kontrol ettim de demişsiniz. Servisin geleceği zamanda kontrol edin yabancı madde olmasın yoksa kullanıcı hatası diyebilirler.

Merhaba
Ek garanti firma ile özel anlaştığınız hükümler içerir. 2 yıldan sonra Tüketici Haklarından gelen biter.

Ek garanti sözleşmelerinde değişim maddesi genelde yazmaz. Sözleşmenizde var ise istekte bulunabilirsiniz.

Çamaşır makinesinde kullanım ömrü boyunca parça değişimini zorlayacak aksam bulunmuyor.

Sorunlar peşpeşe gelebilir.
Ek garanti şartlarını da aynı sanıyordum. Öğrenmiş oldum sağolun :)

Ses tahliye esnasında kazan dönmeden de çıkıyorsa pompa motorundan kaynaklıdır yüksek ihtimal. Ek garantisi de varsa servis çağırın gerekeni yapsınlar. Pompa motorunu açıp kontrol ettim de demişsiniz. Servisin geleceği zamanda kontrol edin yabancı madde olmasın yoksa kullanıcı hatası diyebilirler.
Bence de mantıklı olanı servise müracaat. Teşekkürler

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri