Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Çamaşır Makinesine bir çay bardağı Limon !

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ahayyildiz

Araştırmacı
Araştırmacı
Çamaşır Makinesine bir çay bardağı Limon ! Böyle bir paylaşıma denk geldim Doğruluğu nedir ?
Çamaşır makinesine limon atılır mı?

Çamaşır Makinesi Kireci İçin Limon Tuzu

Limon tuzunun etkisi ile çamaşır makinenizde kireç oluşumunu önlerken oluşmuş kireç tortularını da sökerek çamaşır makinenizin temizliğini sağlarken aynı zamanda makinenizin ömrünü ve performansını da arttırır.
Çamaşır makinesine limon atılır mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Şöyle ki %99.9 ihtimalle doğru bir önerme.

ben evdeki kireçli olan kattle, çaydanlık için 1 su bardağı suyu kaynattıktan sonra içerisine 1 çorba kaşığı limon tuzu ekleyip temizliyorum. İlk günkü gibi pırıl pırıl oluyor. sonrasında temiz su ile tekrar çalkalıyorum limon tuzu kalıntısı kalmasın diye.

çamaşır makinesi için de aynı durum geçerli olacaktır. uzun program çalıştırmaya gerek yok. 2-3 dk içinde tüm kireci çözüyor zaten.

sonrasında bir kez daha kısa programda 30-40 derecede çalıştırmak gerekli ama.

Burada dikkat edilmesi gereken konu, çamaşır makinesi ne zaman atık su atıyor , ne zaman sıcak su kullanıyor onu bilmek lazım.

videodaki arkadaş gibi tüm tuzu boca edersiniz, makina temiz su alır. sonra tuzlarla birlikte sıcaklık vs olmadan atar. 1 saat başında boşuna beklersiniz.

Bu ayni bulaşık makinesinde kazan için içine tablet atmaya benzer :D kazan temizliği için su alıp tableti dışarı atar :D

EKLEME : Bu işlem için 90 derecede çalışması lazım. Limon değil, limon tuzu olması gerekli

Son düzenleme:
Limon ve limon tuzu başka şeyler. Limon tuzu birçok kireçte en iyi temizleyici lakin limon şeker ihtiva ettiğinden asla ama asla yüzeylerde makinelerde kullanmayın.

Pantolonların renk atmaması için çözüm var mi
Hangi deterjan ve nasıl yıkanmalı
Muhakkak sıvı deterjan kullanın tercihen renkliler ve koyu renkliler için üretilen bir deterjan olsun.
Makinenizde ne tür programlar var bilmiyorum ama daha çok 40 derece ve aşağısında yıkayın, kısa bir program seçin örneğin hassas program veya varsa koyu renkliler için bir program.
Ek olarak, bazı makineler renkliler için çok uzun saatler süren programlara sahip örneğin Arçelik'te 2.5 saat, Bosch'ta ise 4.5 saat civarı bir program vardı ben bu kadar uzun yıkama yapan programların zarar vereceğini düşünüyorum. Samsung'un koyu renkliler programı maksimum kapasitede 1 saat 25 dakika sürüyor hem hassas yıkama yapıyor hem de ek durulaması mevcut ve bana ideal geliyor. Eğer makinenizde uygun bir program bulamazsanız yaklaşık 1 / 1.30 saat süren bir sentetik/karışık/hassas program işinizi görür, 30 ile 40 derece arasında yıkamanızı tavsiye ederim.

Benim makine de auto clean modu var 1 çay bardağı da kireç çözücü atıyorum. Bu modda da 90 dk 70 derece de kendisi yıkıyor. Baya su alıyor u arada bakıyorum böyle pul pul kireçler suyun içinde yüzüyor. Sonra bu program bitince alt pompayı açıp temizliyorum. Daha sonra da üst deterjan gözünü ve de içinde suyu püskürttüğü alanı da sert kıllı diş fırçasıyla kireç çözücüyü sıkıp sıkıp temizliyorum. Kapak kısmını lastiğin aralarını da tek tek diş fırçasıyla çamaşır suyu ile de sürtüyorum. En son tekrar bir sadece su ile tekrar auto clean modunda çalıştırıyorum bu kadar. 2011 de almıştım makineyi şükür bir sorun olmadan bunca yıldır kullanıyoruz. Şükür bir arıza durumunda da atıyorum kazan bilyesi işte rezistans motor kömürü kayış şu bu körük gibi gibi şeyleri de değiştirebilirim zaten sorun değil.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri