Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

CASPERDEN DAVA YEDİM

kriptoemin

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar Trendyol üzerinden Casper'den 36bin civarına Casper laptop aldım normal fiyatı 95bin TL imiş. Kendi sitelerinde trendyoldada normalde 105binmiş, neyse THH'ye başvurdum THH beni haklı buldu. THH inceleme olarak rafta, vitrinde bulunan bir ürünü fiyatı ne olursa olsun göndermek zorunda maddesi gerekçe göstererek beni haklı buldu. Bundan birkaç gün sonra Casper bana %66 indirimle bu ürünü aldığım için kötü niyetli olduğumu belirterek dava açtı.
THH kararının iptalini ve masraflari benim ödemem için tüketici mahkemesine talep iletmişler.

Mahkemeden bana gelen belgede savunma dilekçesi yazmam gerektiği söylenmiş.

Gelelim benim savunmama.
1. Trendyol hakkında şikayervar sitesinde 1000LERCe ürününün kendine ulaşmadığına kendilerinden habersiz iptal edildiğine dair şikayet dolu. Trendyol - Şikayetvar

2. husus olarak %66 indirimle ürün satın almamın kötü niyetli olduğumu belirtmişler.
Buna göre: Öncelikle benim tüm bilgisayarların tüm modellerinin fiyatını bilme şansım yok.

Bir tüketici olarak görür beğenir ve alırsım daha sonrasında bu 110k mış bu 35k mış bilemem.

3. olarak.
İnternette Trendyol Hepsiburada vs herganbi siteden %99 indirimli ürünler dahi alıp teslim edilen siparişler var.

Sizlerden talebim aynı durumu yaşayan bana tavsiye verebilecek bu işlerden anlayan bu davayı kazanmam için hakkında bilgisi olanlardan tavsiye almak.

(Dava dosyalarını özetledim harici olarak birkaç eski davalaarını eklemişler ve bu ticaretin akla mantığa aykırı olduğunu belirtmişler.)
Aşşaya farklı indirim oranlarında farkli kişilerin siparişlerini ekledim.
1. Foto bana ait diğerleri başka kullanıcıların şikayet var vs. Paylaştıkları sipariş ssleri.

Ek

Bana açılan davada %66 indirimli olarak ürün satmanın mantıksız olduğu söylenmiş ama siparişlerin içinde %12 %20 %30 indirimli siparişleri iptal etmişler bunu savunmamsa belirtsem yeterlimi?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241022_150600_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20241022_150600_Samsung Notes.jpg
    244.5 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_20241025_213455_Trendyol.jpg
    Screenshot_20241025_213455_Trendyol.jpg
    81.8 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20241023_134505_123.jpg
    IMG_20241023_134505_123.jpg
    42.1 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20241023_134544_254.jpg
    IMG_20241023_134544_254.jpg
    36.4 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_20241023_134505_365.jpg
    IMG_20241023_134505_365.jpg
    35.1 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_20241023_134505_195.jpg
    IMG_20241023_134505_195.jpg
    38.6 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20241023_134504_778.jpg
    IMG_20241023_134504_778.jpg
    35 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20241023_134505_301.jpg
    IMG_20241023_134505_301.jpg
    36.4 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20241023_134544_651.jpg
    IMG_20241023_134544_651.jpg
    35.1 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20241023_134544_789.jpg
    IMG_20241023_134544_789.jpg
    38.6 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20241023_134544_926.jpg
    IMG_20241023_134544_926.jpg
    35 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20241023_134544_937.jpg
    IMG_20241023_134544_937.jpg
    42.1 KB · Görüntüleme: 30
Casper niyetinizi nasıl okuyormuş? Çok saçma geldi. Somut olmayan bir durum “niyetiniz” davanın nasıl ana konusu olur. Merakla sonucu bekliyorum, iyi bir avukata bu konuyu danışıp savunmanızı o şekilde düzenleyin derim.

Casper niyetinizi nasıl okuyormuş? Çok saçma geldi. Somut olmayan bir durum “niyetiniz” davanın nasıl ana konusu olur. Merakla sonucu bekliyorum, iyi bir avukata bu konuyu danışıp savunmanızı o şekilde düzenleyin derim.
Şahsi görüşüm şudur: 36.000 TL'ye alınan ürün ile Fiyatı gerçekten 36.000 TL olan ürünü kıyasladığınız zaman ucuz aldığınız ürünün aslında o kadar ucuz olmayacağını, bunda bir iş olduğunu az çok bilirsiniz. Casper şirketi bu mantıkla kötü niyetli bir alışveriş diyor.

Bir araba galerisine gitseniz Tüm özellikleri aynı olan 2 arabadan biri 1 milyon, diğeri 1 buçuk milyon olsa ucuz olanı uzun süre sorgularsınız. Galericiye sorarsınız. vs.

Burada ise internetten alınan bir ürün var. Alan kişinin bu ürün neden bu kadar ucuz diye sorgulama veya bir muhataba sorma şansı yok. Ama şunu yapabilirdi. Aynı ürün diğer sitelerde kaç para. Ondan sonra alırdı veya almazdı.

40.000 TL'lik ürün 36.000 TL'ye alınır. 50.000 TL'lik olan da alınır. Ama 110.000 TL'lik ürün de 36.000 yazıyorsa bunda bir iş vardır derim ben. Karşıma da çok geldi yani. Hemen diğer sitelerle kıyaslardım. Sonra da ucuz satan sitenin yetkilisine mesaj gönderip fiyatın doğru olup olmadığını sorardım. Yaptım da zaten.

Günaydın

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

İşte bu kadar haklı bir davada dahi ne yazık ki haklının yanınd aolması gerkene Hukuki güçlünün yanında oldu.
Bu videoda bahsettiğim kararın altında benim de imzam vardı ve gerekçeli kararı bizim komisyonumuz tüketici lehine yazdı ancak Hepsiburada efendi aynen sizin süreçte olduğu gibi laga luga yaptı ve muhterem Hakim de, ''Bu laptopun bu fiyata satılması hayatın olağan akışına aykırı'' dedi.

Bahsi geçen sagıdeğer Hakim Bey ile görüşme şansımız oldu ve kendisine ''Sayın Hakim, teslim edilenler var, yani satılması hayatın olağan akışına aykırı değil, delilleri de vardı dosyada'' dediğimizde ''Teslim edilenler mi var?'' dedi ne yazık ki.

Firmaların sistemi dosyaya boğmalarının en önemli nedenlerinden birisi de zaten bu.

Şahsi görüşüm şudur: 36.000 TL'ye alınan ürün ile Fiyatı gerçekten 36.000 TL olan ürünü kıyasladığınız zaman ucuz aldığınız ürünün aslında o kadar ucuz olmayacağını, bunda bir iş olduğunu az çok bilirsiniz. Casper şirketi bu mantıkla kötü niyetli bir alışveriş diyor.

Bir araba galerisine gitseniz Tüm özellikleri aynı olan 2 arabadan biri 1 milyon, diğeri 1 buçuk milyon olsa ucuz olanı uzun süre sorgularsınız. Galericiye sorarsınız. vs.

Burada ise internetten alınan bir ürün var. Alan kişinin bu ürün neden bu kadar ucuz diye sorgulama veya bir muhataba sorma şansı yok. Ama şunu yapabilirdi. Aynı ürün diğer sitelerde kaç para. Ondan sonra alırdı veya almazdı.

40.000 TL'lik ürün 36.000 TL'ye alınır. 50.000 TL'lik olan da alınır. Ama 110.000 TL'lik ürün de 36.000 yazıyorsa bunda bir iş vardır derim ben. Karşıma da çok geldi yani. Hemen diğer sitelerle kıyaslardım. Sonra da ucuz satan sitenin yetkilisine mesaj gönderip fiyatın doğru olup olmadığını sorardım. Yaptım da zaten.
Hocam ikince el araba bambaşka dünya ama çok nadirde olsa uygun fiyatlı yüksek iskontolu ürünler satılabiliyor internette. Tüketici olarak bir malı alırken araştırma zorunluluğu olmamalı, mahkeme bunu neden yapmadın derse yine mantıken hatalı bence (hukuken yapmalımı bilemem). Ayrıca satan Trendyol satıcı Casper olunca insan güvenir ama satıcı Güven Pazarlama Adi Komandit Ltd Şti olursa insan araştırabilirdi :)

Günaydın

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

İşte bu kadar haklı bir davada dahi ne yazık ki haklının yanınd aolması gerkene Hukuki güçlünün yanında oldu.
Bu videoda bahsettiğim kararın altında benim de imzam vardı ve gerekçeli kararı bizim komisyonumuz tüketici lehine yazdı ancak Hepsiburada efendi aynen sizin süreçte olduğu gibi laga luga yaptı ve muhterem Hakim de, ''Bu laptopun bu fiyata satılması hayatın olağan akışına aykırı'' dedi.

Bahsi geçen sagıdeğer Hakim Bey ile görüşme şansımız oldu ve kendisine ''Sayın Hakim, teslim edilenler var, yani satılması hayatın olağan akışına aykırı değil, delilleri de vardı dosyada'' dediğimizde ''Teslim edilenler mi var?'' dedi ne yazık ki.

Firmaların sistemi dosyaya boğmalarının en önemli nedenlerinden birisi de zaten bu.
Demekki iyi bir savunma ve avukat önemli bu tür davalarda aksi halde bu ismi büyük şirketler avukat ordularıyla istedikleri sonucu alabiliyor.

Demekki iyi bir savunma ve avukat önemli bu tür davalarda aksi halde bu ismi büyük şirketler avukat ordularıyla istedikleri sonucu alabiliyor.
Kesinlikle ama kesinlikle doğru tespit.
Bu videodaki örnekte bir avukat davayı takip etmiş olsa sonuç asla bu olmazdı.

Günaydın

Satın alan kişi bu kararı avukat ile birlite temyiz'e götürebilir diye düşünüyorum.

1730038864314.png

Buyrun size indirim firmalar gayet basit bir şekilde %50+%50 = %75 indirim ile ürün satabiliyor. Yani hayatın olağan akışına aykırı bir durum yok. Geçenlerde de söyledim.

örneğin bu ürün gerçekte 15.000 olsa ve sitede sehven 60.000 TL ye yani %300 BİNDRİM ile satılsa itiraz etme hakkınız var mı ? YOK. Çünkü adı serbest piyasa oluyor. Ama uçuk bir indirim olunca adı Hayatın olağan akışına aykırı oluyor.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri