Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Cizre Klima Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pubmed
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

pubmed

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşıyorum. İlçede kışlar ılıman geçtiği için doğalgaz veya kalorifer sistemi pek bulunmuyor şimdilik elektrikli soba kullanıyorum. Yaz mevsimi için çöl sıcağı denebilir aşırı sıcak geçiyor. Dolayısıyla hem ısıtmada hem de soğutmada kullanacağım bir klima almak istiyorum. Ara katta oturuyorum klima alacağım oda 20 m2. Bütçe olarak en fazla 30 bini zorlayabilirim. Baymak, Kaira ve Airfel arasında kaldım. İlk defa klima alacağım klima konusunda hiçbir bilgim yok. Youtube'da Adem Beyi dinledim forumda sormak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Klimanın takılacağı alanın izolasyon durumu nedir?
Kış kısmını geçtim de yaz için ısı yükünü iyi düşünmek lazım. Ne kadar güneş alıyor mesela bu alan?

Öncelikle cevap yazdığınız için teşekkür ederim Adem Bey. Oda sabah güneşi alıyor. Öğleye kadar güneş görüyor diyebilirim yani 5-6 saat kadar. Bina eski ve bakımsız olduğu için yalıtımlı olduğunu düşünmüyorum.
Klimanın takılacağı alanın izolasyon durumu nedir?
Kış kısmını geçtim de yaz için ısı yükünü iyi düşünmek lazım. Ne kadar güneş alıyor mesela bu alan?

Öncelikle cevap yazdığınız için teşekkür ederim Adem Bey. Oda sabah güneşi alıyor. Öğleye kadar güneş görüyor diyebilirim yani 5-6 saat kadar. Bina eski ve bakımsız olduğu için yalıtımlı olduğunu düşünmüyorum.
Normal koşullarda 9000btu bir airfel klima çok rahat işinizi görür derdim fakat izolasyon konusu ve bölge koşullarınıd üşününce yine de 12000btu olmasının daha doğru olabileceğini düşünüyorum.

Bütçeniz çerçevesinde alternatif olarak İklimsa mağazalarından Sigma klimalara da bakabilirsiniz.

Olmuşken bitçemi biraz daha zorlayayım Japon olsun ama ekonomik Japon olsun derseniz bu sefer 9000btu da Mitsubishi Heavy Srk25Zsp-W(S) de bakabilirsiniz. Bütçe nedeniyle 12 lik yazamadımama Japon segmentinde 12 lik olmamasını dert etmedim, yine de ZSP nin giriş seviyesi ürün olduğu unutulmamalıdır.

Normal koşullarda 9000btu bir airfel klima çok rahat işinizi görür derdim fakat izolasyon konusu ve bölge koşullarınıd üşününce yine de 12000btu olmasının daha doğru olabileceğini düşünüyorum.

Bütçeniz çerçevesinde alternatif olarak İklimsa mağazalarından Sigma klimalara da bakabilirsiniz.

Olmuşken bitçemi biraz daha zorlayayım Japon olsun ama ekonomik Japon olsun derseniz bu sefer 9000btu da Mitsubishi Heavy Srk25Zsp-W(S) de bakabilirsiniz. Bütçe nedeniyle 12 lik yazamadımama Japon segmentinde 12 lik olmamasını dert etmedim, yine de ZSP nin giriş seviyesi ürün olduğu unutulmamalıdıroner

Olmuşken bitçemi biraz daha zorlayayım Japon olsun ama ekonomik Japon olsun derseniz bu sefer 9000btu da Mitsubishi Heavy Srk25Zsp-W(S) de bakabilirsiniz. Bütçe nedeniyle 12 lik yazamadımama Japon segmentinde 12 lik olmamasını dert etmedim, yine de ZSP nin giriş seviyesi ürün olduğu unutulmamalıdır.
Önerileriniz için teşekkür ederim, iyi akşamlar dilerim...

Senin ve diğer arkadaşların tavsiyesine katılıyorum. Tek aklıma takılan konu cizreye gitmedim Urfa Antep gezme şansım oldu yazın ortasında Antalyalı olarak sanki hayatımın son günlerini yaşıyorum diye hissettim. Kuru sıcak başka bir boyutmus. Kuru sıcak nemli sıcaktan daha Zorlu bir ortam klima kuru sıcakta ısı yükünü daha zor atıyor. Ben kendi düşüncem 9000 lik almam. F/P sınıfı 12lik alırım en az. Hatırlarsanız geçen yaz soğutmada dış üniteye su püskürtme ile tüketimin ne kadar düştüğünü konuşuyorduk. Bu havadaki nem içinde geçerli.

Adem Bey tekrardan merhaba. Bulunduğum ilin Airfel bölge bayisi ile görüştüm Airfel 12000 btu elimizde yok sipariş ederiz fiyatı 27 bin olur dediler ayni ürünün internet fiyatı baktım hepsibura sitesinde 24.648 TL. Bayi çalışanı airfelin bir üst modeli olarak dayrelax modelimiz var ve şuan kampanyalı 30 bine verebiliriz dedi. Hangisini seçmeliyim yardımcı olursaniz sevinirim

abi carrier'in coll easy pro'da çok iyi giderdi bütçeyede çok yakın ve güzel ürün ama onunda stok kalmamış gözüküyor.
bunların kasa 9 12 btu aynı
performans bakımından üzecek bir makina değil ama şansa stok gözükmüyor.
Onu ben merkez depodan daha indirimli göndertiyorum bir bayiye :)
Abi satıcılar da az değil, ellerind ebekletiyorlar var olmasına rağmen :(

Senin ve diğer arkadaşların tavsiyesine katılıyorum. Tek aklıma takılan konu cizreye gitmedim Urfa Antep gezme şansım oldu yazın ortasında Antalyalı olarak sanki hayatımın son günlerini yaşıyorum diye hissettim. Kuru sıcak başka bir boyutmus. Kuru sıcak nemli sıcaktan daha Zorlu bir ortam klima kuru sıcakta ısı yükünü daha zor atıyor. Ben kendi düşüncem 9000 lik almam. F/P sınıfı 12lik alırım en az. Hatırlarsanız geçen yaz soğutmada dış üniteye su püskürtme ile tüketimin ne kadar düştüğünü konuşuyorduk. Bu havadaki nem içinde geçerli.
İşte bu nedenle alternatif görüşler çok önemli. Aklınıza gönlünüze sağlık.

Adem Bey tekrardan merhaba. Bulunduğum ilin Airfel bölge bayisi ile görüştüm Airfel 12000 btu elimizde yok sipariş ederiz fiyatı 27 bin olur dediler ayni ürünün internet fiyatı baktım hepsibura sitesinde 24.648 TL. Bayi çalışanı airfelin bir üst modeli olarak dayrelax modelimiz var ve şuan kampanyalı 30 bine verebiliriz dedi. Hangisini seçmeliyim yardımcı olursaniz sevinirim
Bahsettikleri dayrelax modelini ben şu an test ediyorum. Soğutmada çok güzel sonuçlar elde ettim yalan değil, ısıtmada da sonuç anlamında kötü değil ancak bizim istediğimiz kadar düşük frekanslara inmiyor ısıtmada.

Verdikleri fiyatı düşünüyorum, 30.000tl.
O klimayı üreten fabrikanın kendi markası bile daha yüksek verimli hali ile resmi web sitelerinde 33500tl fiyat basıyorlar ki bayiler 30-31-32K gibi rakamlara satıyorlar bu klimayı ve @ByCilo dostrumuzun bahsettiği klima da bu zaten

1737370705120.webp

Bu durumda sizin iş ''Ekonomik ürün almak'' sınıfından çıkmış oluyor o nedenle ben burada size ''Abi 30K para verip alt marka ürün alacağına, 33K ver ana marka ürün al tam performans kullan'' derim ister istemez.

Bir daha düşün bak resmi web sitesi fiyatı 33500tl hem de 6 taksit. Bunu bir de baysiinden yüz yüze aldığını düşün pazarlıkla ;)

Haaa sizin orada FG yapılanması kısmı nedir bilmiyorum ama istersen senin için Güneydoğu Anadolu bölge müdürü ile görüşebilirim.

Bahsettikleri dayrelax modelini ben şu an test ediyorum. Soğutmada çok güzel sonuçlar elde ettim yalan değil, ısıtmada da sonuç anlamında kötü değil ancak bizim istediğimiz kadar düşük frekanslara inmiyor ısıtmada.

Verdikleri fiyatı düşünüyorum, 30.000tl.
O klimayı üreten fabrikanın kendi markası bile daha yüksek verimli hali ile resmi web sitelerinde 33500tl fiyat basıyorlar ki bayiler 30-31-32K gibi rakamlara satıyorlar bu klimayı ve @ByCilo dostrumuzun bahsettiği klima da bu zaten

Ekli dosyayı görüntüle 23607

Bu durumda sizin iş ''Ekonomik ürün almak'' sınıfından çıkmış oluyor o nedenle ben burada size ''Abi 30K para verip alt marka ürün alacağına, 33K ver ana marka ürün al tam performans kullan'' derim ister istemez.

Bir daha düşün bak resmi web sitesi fiyatı 33500tl hem de 6 taksit. Bunu bir de baysiinden yüz yüze aldığını düşün pazarlıkla ;)

Haaa sizin orada FG yapılanması kısmı nedir bilmiyorum ama istersen senin için Güneydoğu Anadolu bölge müdürü ile görüşebilirim.
Önerileriniz ve bütçem doğrultusunda 25 bine Airfel almayi düşündüm ama internetten mi alsam yoksa bayiden mi diye cok kararsız kaldım. Simdi ise internetten Airfel mi, bayiden 30 bine( ve de 9 taksit yapacaklarını söylediler) dayrelax mi yoksa mide extreme save mi alsam diye iyicene kararsiz kaldım:))
Açıkçası 25binlik ürünün digerlerinden çok büyük farkları yoksa ve hem ısıtmada hem de soğutmada işimi görecek kapasite ve kalitedeyse onu alsam diye düşünüyorum.Airfel almalı mıyım sizce

Önerileriniz ve bütçem doğrultusunda 25 bine Airfel almayi düşündüm ama internetten mi alsam yoksa bayiden mi diye cok kararsız kaldım. Simdi ise internetten Airfel mi, bayiden 30 bine( ve de 9 taksit yapacaklarını söylediler) dayrelax mi yoksa mide extreme save mi alsam diye iyicene kararsiz kaldım:))
Açıkçası 25binlik ürünün digerlerinden çok büyük farkları yoksa ve hem ısıtmada hem de soğutmada işimi görecek kapasite ve kalitedeyse onu alsam diye düşünüyorum.Airfel almalı mıyım sizce
son karar tabi ki senindir ama.
herkesin bakış açısıda farklı tâbi saygı duyarım.

benim elimden birisi babamların olmak üzere 3 seri midea geçti babamlar hâlâ kullanıyorlar.
en iyisi ve stabil sonuç vereni orjinal midea serisi bence

yaşadığın şehirde midea yapılanması varsa kesinlikle dayrelax alma orjinal xreme al derim.

Son düzenleme:
Son karar tabiki sizin benim size önerim bu klimaları birebir gözlemleyin sadece malzeme kalitesi size görsel olarak bir fikir verebilir. 🙏

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri