Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

COF Üzerine Bant Yapıştırarak Bypass ile Çözüme Ulaşma Olasılığı Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akncan7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

akncan7

Yeni Üye
Yeni Üye
Adem hocam selamlar. Youtube'da paylaşmış olduğunuz 20'den fazla videonuzu izledim ve emekleriniz için size gönülden teşekkür etmek istiyorum öncelikle.
Arıza Notları 11- Görüntü Titreme sorunu - Yatay Çizgiler başlıklı videonuzda bant işlemi uygulayarak bypass sayesinde sorunu geçici veya kalıcı olarak çözdüğünüze rastladım.
Bunun bir onarım işlemi olmadığını ve her tv'de sonuç vermeyeceğini de gayet iyi anladım. Resimlerini paylaştığım Sony KD65X7055 65 inch tv'ye bakarsanız tecrübelerinize dayanarak bu bant işleminden sonuç alma ihtimalim nedir acaba? Resimlere bakarak isabetli bir yanıt vermeniz çok zor mutlaka anlıyorum fakat sadece fikrinizi merak ediyorum. Şuan iyi-kötü bir görüntü var olanı da bozmaktan çekiniyorum. İşlemi uygulayacak kadar el yatkınlığım ve tecrübem var. Denemeye değer derseniz yapıp sonucu sizlerle paylaşacağım. Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.

tv.jpg

tvv.jpg

Son düzenleme:
Adem hocam selamlar. Youtube'da paylaşmış olduğunuz 20'den fazla videonuzu izledim ve emekleriniz için size gönülden teşekkür etmek istiyorum öncelikle.
Arıza Notları 11- Görüntü Titreme sorunu - Yatay Çizgiler başlıklı videonuzda bant işlemi uygulayarak bypass sayesinde sorunu geçici veya kalıcı olarak çözdüğünüze rastladım.
Bunun bir onarım işlemi olmadığını ve her tv'de sonuç vermeyeceğini de gayet iyi anladım. Resimlerini paylaştığım Sony KD65X7055 65 inch tv'ye bakarsanız tecrübelerinize dayanarak bu bant işleminden sonuç alma ihtimalim nedir acaba? Resimlere bakarak isabetli bir yanıt vermeniz çok zor mutlaka anlıyorum fakat sadece fikrinizi merak ediyorum. Şuan iyi-kötü bir görüntü var olanı da bozmaktan çekiniyorum. İşlemi uygulayacak kadar el yatkınlığım ve tecrübem var. Denemeye değer derseniz yapıp sonucu sizlerle paylaşacağım. Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 443

Ekli dosyayı görüntüle 444
Merhaba; Çok sık karşılaştığımız gate sorunlarından birisi bu. panel büyük olduğu için risk de büyük takdir edersiniz ki. Bu izlediğinizden çok daha kabul edilir bir sonuç alınabilri ancak tekrar ediyorum ufak bir hata, osilatör dengesinin bzoulması demek, Tcon kart arızası veya panelin komple gitmesi anlamına da gelir.

Bu uygulamalar ne olursa olsun panel tamamen gözden çıkartıldıktan sonra yapılmalı.

Hocam yanıtınız için teşekkürler. Yani bant işlemini doğru uygularsam çok daha kabul edilebilir bir görüntü elde edebilmem mümkün. Doğru mu anlıyorum? Ayrıca sizce sorun yatay piksellerde mi dikey piksellerde mi?

Hocam yanıtınız için teşekkürler. Yani bant işlemini doğru uygularsam çok daha kabul edilebilir bir görüntü elde edebilmem mümkün. Doğru mu anlıyorum? Ayrıca sizce sorun yatay piksellerde mi dikey piksellerde mi?
Sorun %100 yatay tarama hattında ve evet doğru müdahale ile çok daha izlenebilir bir sonuç elde edilebilir.

Yine de yukarıdaki riskleri hatırlatmakta faydavar.

Merhaba; Çok sık karşılaştığımız gate sorunlarından birisi bu. panel büyük olduğu için risk de büyük takdir edersiniz ki. Bu izlediğinizden çok daha kabul edilir bir sonuç alınabilri ancak tekrar ediyorum ufak bir hata, osilatör dengesinin bzoulması demek, Tcon kart arızası veya panelin komple gitmesi anlamına da gelir.

Bu uygulamalar ne olursa olsun panel tamamen gözden çıkartıldıktan sonra yapılmalı.
Zaten adem hocam bu şekilde bilgi vermiş ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri