Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap Daikin emura 3 / Daikin zeta shira plus

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Umutcan.demirr

Yeni Üye
Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba bugün medimarketten daikin emura 3 veya daikin zeta shira 12 lik klima alacağız. Arada 13000 tlik fark var. Sizce bu farka değer mi ? Özelliklerine baktığımda emura sanki dışarıdaki havayı içeri veriyordu. Özelliklerinde taze hava yazıyordu. Zeta da bu yazmıyordu epeyde. Galiba içerideki havayı döndürüyor. Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin. Bugün alacağız yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-09-28-14-23-34-84.jpg
    Screenshot_2024-09-28-14-23-34-84.jpg
    29.8 KB · Görüntüleme: 25
Arkadaşlar merhaba bugün medimarketten daikin emura 3 veya daikin zeta shira 12 lik klima alacağız. Arada 13000 tlik fark var. Sizce bu farka değer mi ? Özelliklerine baktığımda emura sanki dışarıdaki havayı içeri veriyordu. Özelliklerinde taze hava yazıyordu. Zeta da bu yazmıyordu epeyde. Galiba içerideki havayı döndürüyor. Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin. Bugün alacağız yardımcı olursanız çok sevinirim.
İstisna birkaç markanın birkaç modeli dışında (Ururu Sarara, GAIA, C-Fresh vs) bütün klimalar iç ortamdaki havaı çevirirler.

Daikin grubunda GERÇEK şekilde dışarıdan iç ortama taze hava veren ve nem kontrolü sağlayan ürün ururu Sarara modelidir. Çok çok özel bir tasarımdır.

İstisna birkaç markanın birkaç modeli dışında (Ururu Sarara, GAIA, C-Fresh vs) bütün klimalar iç ortamdaki havaı çevirirler.

Daikin grubunda GERÇEK şekilde dışarıdan iç ortama taze hava veren ve nem kontrolü sağlayan ürün ururu Sarara modelidir. Çok çok özel bir tasarımdır.
Çok teşekkür ederim abi. O zaman emuraya çıkmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ama merak ediyorum sen midea all easy proyu incelerken eğer durumunuz varsa xtreme save ile aradaki fiyat farkına kesinlikle değer demiştin. Emura 3 ile zeta icinde bunu söyler misin yoksa ciddi farklar yok mu ?

Çok teşekkür ederim abi. O zaman emuraya çıkmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ama merak ediyorum sen midea all easy proyu incelerken eğer durumunuz varsa xtreme save ile aradaki fiyat farkına kesinlikle değer demiştin. Emura 3 ile zeta icinde bunu söyler misin yoksa ciddi farklar yok mu ?
Abi ben genelde üst modele zorlama tavrını kolay kolay takınmam.
Ben her zaman YETERLİ olanın alınması gerektiği görüşündeyim o nedenle işi ürün satmak olan dostlarla her zaman aynı fikirde olmayız.
Benim için KOŞULLAR önemli, evet tabi ki All Easy Pro alabilecek olan Xtreme yerine onu almalı fakat koşullarının buna ihtiyacı varsa almalı yoksa gereksiz yere satın alım maliyetini yükseltmiş olur.

Sizde de bu kararı verebilmek için detay ve koşulları bilmemiz gerekir.

Abi ben genelde üst modele zorlama tavrını kolay kolay takınmam.
Ben her zaman YETERLİ olanın alınması gerektiği görüşündeyim o nedenle işi ürün satmak olan dostlarla her zaman aynı fikirde olmayız.
Benim için KOŞULLAR önemli, evet tabi ki All Easy Pro alabilecek olan Xtreme yerine onu almalı fakat koşullarının buna ihtiyacı varsa almalı yoksa gereksiz yere satın alım maliyetini yükseltmiş olur.

Sizde de bu kararı verebilmek için detay ve koşulları bilmemiz gerekir.
Bende teknolojik ürünlerde senin gibi düşünmekle birlikte genelde gerekirse daha pahalı ama stabil şekilde uzun süre sorunsuz çalışabilecek olanı hep tercih ediyorum. Ama sanırım zeta da bunları karşılıyor. Biz yazın genel kullanım, soğutma için alıyoruz. Bizim için önemli olan fatura aşırı yüksek gelmesin, yıllarca bizi sorunsuz götürsün. Bize yazın o rahatlığı versin.
Bunlara ek olarak senin için de bir şey söylemek istiyorum abi. İyi ki varsın. Varsın ki insanlar zar zor kazandıkları parayı çöpe atmıyorlar. Geçen mediamarkette bir yetkiliye denk geldim. Arkadaşların almak istediği klima fiziksel mağazada kalmamıştı, çalışan arkadaş mediamarketin online mağazasından sipariş geçelim o zaman dedi. O yetkili elaman da çalışan çocuğu azarladı. Neden mağazadaki diğer klimaları satmıyorsun diye... Tek istedikleri para, insanları doğru yönlendirmek umurlarında değil o yüzden iyi ki varsın abi.

Evet verimlilik olarak zeta daha iyi gözüküyor. Ama diğer özellikleri tam bilmiyorum.
Emura estetik olarak daha iyi ve hava akımını üzerinize vurmadan daha iyi dağıtıyor gibi gözüküyor.
Zeta shira plus daha verimli ve daha yüksek ısıtma soğutma kapasiteli gözüküyor.
Fiyat uygun olsun az elektrik yaksın istenirse zeta shira plus, para önemli değil şık dursun iyi hissettirsin hava da daha konforlu yayılsın denirse emura gibi duruyor.
Yani biri daha lüks hissettirir diğeri daha iyi klima işi yapar gibi düşündüm ben.

Bende teknolojik ürünlerde senin gibi düşünmekle birlikte genelde gerekirse daha pahalı ama stabil şekilde uzun süre sorunsuz çalışabilecek olanı hep tercih ediyorum. Ama sanırım zeta da bunları karşılıyor. Biz yazın genel kullanım, soğutma için alıyoruz. Bizim için önemli olan fatura aşırı yüksek gelmesin, yıllarca bizi sorunsuz götürsün. Bize yazın o rahatlığı versin.
Bunlara ek olarak senin için de bir şey söylemek istiyorum abi. İyi ki varsın. Varsın ki insanlar zar zor kazandıkları parayı çöpe atmıyorlar. Geçen mediamarkette bir yetkiliye denk geldim. Arkadaşların almak istediği klima fiziksel mağazada kalmamıştı, çalışan arkadaş mediamarketin online mağazasından sipariş geçelim o zaman dedi. O yetkili elaman da çalışan çocuğu azarladı. Neden mağazadaki diğer klimaları satmıyorsun diye... Tek istedikleri para, insanları doğru yönlendirmek umurlarında değil o yüzden iyi ki varsın abi.
Hep birlikte topluma fayda sunabilmek için uğraşıyoruz ki bilinçli bir tüketici olarak siz de bu BİZ ifadesinin içerisinde yer alıyorsunuz, var olunuz :)

Evet size katılıyorum ve VERİMLİLİK konusunu beklenti anlamında daha üst plana çıkartabilmek adına verilecek fazladan bütçeye itiraz etmem ancak burada bir şerh düşmek isterim müsaadenizle.

Her zaman belierttiğimiz üzere ''zor olanı ısıtmaktır'' yani soğutmada 1 ise, ısıtmada 3 tüketen klimalar var.
İşte o nedenle ısıtma ağırlıklı veya 24 saat ısıtmada da aktif kullanılacak bir klima söz konusu olduğunda bütçenin arttırılmasına asla itiraz etmem zira yüksek bütçeli ürünlerde verimlilik oranı çok daha yüksek olduğu için bu sefer tüketim soğutmada 1 ısıtmada 3 yerine soğutmada 1 ısıtmada 2 ve hatta bazıları ısıtmada 1,75 - 1,5 seviyelerine kadar dahi geliyor.

Durum bu olunca elbette ki enerji tüketim bütçe dengelenmesi ve hatta bazı durumlarda eşitlenmesinin sağlanması için satın alım bütçesini yükseltmek gerekir.

İşte sizde ben bu koşullarda buna gerek olmadığını düşünüyorum.

Tabi kişisel fikrimdir :ok

Hep birlikte topluma fayda sunabilmek için uğraşıyoruz ki bilinçli bir tüketici olarak siz de bu BİZ ifadesinin içerisinde yer alıyorsunuz, var olunuz :)

Evet size katılıyorum ve VERİMLİLİK konusunu beklenti anlamında daha üst plana çıkartabilmek adına verilecek fazladan bütçeye itiraz etmem ancak burada bir şerh düşmek isterim müsaadenizle.

Her zaman belierttiğimiz üzere ''zor olanı ısıtmaktır'' yani soğutmada 1 ise, ısıtmada 3 tüketen klimalar var.
İşte o nedenle ısıtma ağırlıklı veya 24 saat ısıtmada da aktif kullanılacak bir klima söz konusu olduğunda bütçenin arttırılmasına asla itiraz etmem zira yüksek bütçeli ürünlerde verimlilik oranı çok daha yüksek olduğu için bu sefer tüketim soğutmada 1 ısıtmada 3 yerine soğutmada 1 ısıtmada 2 ve hatta bazıları ısıtmada 1,75 - 1,5 seviyelerine kadar dahi geliyor.

Durum bu olunca elbette ki enerji tüketim bütçe dengelenmesi ve hatta bazı durumlarda eşitlenmesinin sağlanması için satın alım bütçesini yükseltmek gerekir.

İşte sizde ben bu koşullarda buna gerek olmadığını düşünüyorum.

Tabi kişisel fikrimdir :ok
Çok teşekkürler Adem hocam. Senin de önerinle bugün zeta almaya çalıştık fakat stok bittiği için alamadık. Almamayı veya 14 lüğü almayı düşünüyoruz fakat orda verimlilik 9.25 den 8.1 düşüyor. A+++ dan A++ ya geriliyor. Ne kadar fark eder bilemiyorum.

Çok teşekkürler Adem hocam. Senin de önerinle bugün zeta almaya çalıştık fakat stok bittiği için alamadık. Almamayı veya 14 lüğü almayı düşünüyoruz fakat orda verimlilik 9.25 den 8.1 düşüyor. A+++ dan A++ ya geriliyor. Ne kadar fark eder bilemiyorum.
Vay arkadaş, diğer markaları anlarım da daikin böyle iddialı bir modelde stok sorununa hem şaşırdım hem üzüldüm. Pazartesi sorayım bakalım uzun sürer miymiş :alala

Vay arkadaş, diğer markaları anlarım da daikin böyle iddialı bir modelde stok sorununa hem şaşırdım hem üzüldüm. Pazartesi sorayım bakalım uzun sürer miymiş :alala
Abi mediamarkette klimalarda %15 indirim vardı. Fakat o da pazar son. 12 lik zeta 52 ye geliyor, üstüne bide peşin fiyatına 6 taksit oluyordu. İyi fırsattı ama hayırlısı diyelim.

Hocam malesef ödeme adımında, son adımda ödeme reddedildi diyip işlemi reddediyor. Biz kartta sorun var sandık halbuki stok olmadığında fakat İnternet mağazasında satılmaya devam ettiği durumlarda işlemi ödeme anında reddediyormuş. Yani satın alımı en sonunda stok olmadığı için bitirmiyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-09-29-02-55-17-03_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2024-09-29-02-55-17-03_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    110.2 KB · Görüntüleme: 5
Arkadaşlar merhaba bugün medimarketten daikin emura 3 veya daikin zeta shira 12 lik klima alacağız. Arada 13000 tlik fark var. Sizce bu farka değer mi ? Özelliklerine baktığımda emura sanki dışarıdaki havayı içeri veriyordu. Özelliklerinde taze hava yazıyordu. Zeta da bu yazmıyordu epeyde. Galiba içerideki havayı döndürüyor. Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin. Bugün alacağız yardımcı olursanız çok seviniri
Ben de sizden 10-15 dk önce baktım yoktu yeni gelmiş
Arkadaşlar bu arada klimayı alamasakda yardımcı olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim. Ben genelde telefon gibi teknolojik aletlerden çok iyi anlarım. Ama klima gibi beyaz eşya kısmında çok bilgili değildim. Ama sizlerinde önerisiyle doğru hareket ettim. Bu forum çok iyi çok yararlı olmuş. Çünkü bu bilgiler mutlaka hayatımızın bir yerlerinde lazım oluyor. Birbirimizin bilgi eksiklerini tamamlayarak bizi mutsuz etmeyecek mantıklı ve doğru tercihler yapıyoruz. Ben daha çalışma hayatıma geçmeden üni öğrencisiyken bile görüyorum ki günümüz Türkiyesinde malesef para kazanmak zor, doğru kullanmak ondan daha zor. Hepinize tekrar çok teşekkür ederim.

Bayilerden de fiyat alın hocam. Onlar da vade farksız 6 taksit yapabiliyor, sanal kart oluşturup (veya oluşturmayıp, ancak kart bilgilerinizi söylediğiniz için tavsiyemdir) telefondan dahi alışverişinizi yapabiliyorsunuz. Daikin’in kendi sitesinden daha düşük fiyatlar veriyorlar ve ben şahsen oluşabilecek teslimat sorunlarına karşın klimanın bayiden alınması taraftarıyım.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri