Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Daikin Sensira Klima Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sakkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

sakkin

Yeni Üye
Yeni Üye
Adem bey ve arkadaşlar merhaba,
Kuaförde kullanılmak üzere 28 m2 alanda ve 8 metre cam cephesi olan dükkanızıma 22000 Btu klima aldık, hatta 18000 btu alacaktık yönlendirmeler doğrultusunda ( fön makineleri ısısı nedeniyle) 22000 btu daha iyi olur denildi. Klima yaklaşık 1 ay dolmadan buhar üflemeye başladı. Servis çağırdık içerideki nemden ara yapabilir dedi. Sorun devam edince aynı servis bu kez kuaförde kullanılan spreylerden dolayı yapabileceğini temizle sonrasında sorunun biteceğini belirtti ve temizleme için 3000 tl talep etti. Başka servis istedik. Yeni gelen servis klimada montaj hatası var dedi, dışarı çıktı geldi telefonla görüştü , sonradan döndüler nedense bakım yapalım dediler. Bu kadar sürede bu şekilde arıza vermesi aklımıza yatmadı ama yine ücret karşılığında tamam dedik. Temizle yapıldı ve sorun beklediğimiz gibi devam etti. Cihazı kompresör dahil söküp götürdüler. 1 hafta kadar içinde bizden komple içinin açılması yönünde uygunluk aldılar. Sorun çözülsünde ne yapılması gerekiyor yapın dedim. Ozonla temizlenmiş,elektronik kartta değişmiş. 2 hafta sonra cihazınzıda sorun düzledi dediler getirdiler akşam saat 6 gibi tekrardan montajı yapıldı. 10 dk çalıştırdık sorun yoktu. Ertesi günü tekrardan çalıştırdığımızda sorun devam ediyordu. Sorunu servis yönlendirmesiyle cep telefonundan kayıt altına aldık. Servis cihazın değişimini talep etmiş. Birkaç gün sonra görüştüğümüzde Daikin talebi doğrultusunda tekrardan cihazla ilgili ölçüm yapılacakmış, geleceklermiş. Servis gelmedi, müşteri hizmetlerini aradım. Tekrardan yönlendirdiler fakat yine gelmediler ve en sonunda DAikin tarafından dönüş olmuş " Cihazım bulunduğu ortama büyük geliyormuş, ortam ısısı yüksekmiş,saç spreyi kullanıyormuş, fön makineleri çalışıyormuş." Yıllardır dükkan işletiyoruz. Yıllardır kuaför dükkanı işletişroyuz, böyle bir sorunla hiç karşılamadık. Şu anda başka bir servis istedim, 3 kez şikayet kaydı oluşturdum. Ne gibi yol izlemeliyim? ne yapmalıyım? Teşekkür ediyorum.

Zaman geçirmeden tüketici hakem heyetine başvurmanızı tavsiye ederim.

6502 sayılı yasanın 11. maddesinde, malın ayıplı olması durumda tüketicinin seçimlik hakları düzenlenmiştir. Bu seçimlik haklarda tüketici; bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir.

Zaman geçirmeden tüketici hakem heyetine başvurmanızı tavsiye ederim.

6502 sayılı yasanın 11. maddesinde, malın ayıplı olması durumda tüketicinin seçimlik hakları düzenlenmiştir. Bu seçimlik haklarda tüketici; bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir.
Burası işeyeri. THH tabi değil. Özel sözleşmeye tabî.

Başka bir servis geldi. Yukarıda belirttiğim gibi ölçülere istinaden, tavan yüksekliğininde az olması, nemli ortam oluşmasından kaynaklandığını belirtti. Nette yaptığım araştırmada aşağıda yazdığım gibi aynı sorunu yaşayan gördüm. Bilemiyorum bu şekilde kullanıcağız görünüyor. Soruya cevap verende olmuş,ekliyorum.

"herkese merhaba.mitsubishi heavy srk_63 marka klimamız çalıştıktan 2 saat kadar sonra iç ünite fan bölümünden yoğun şekilde su damlatmaya ve soğuk buhar üflemeye başlıyor.klima 8 aylık,servis defalarca gelip gitti.son geldiklerinde iç üniteyi sokup temizleyip getirdiler ancak değişen bir şey olmadı.klimayı bayan kuaföründe kullanıyoruz servis sorunun bununla alakalı olduğunu söylüyor ancak temmuz başına kadar böyle bir sorun yoktu,birden ortaya çıktı.ustalarımızın yorumunu rica ediyorum."

"Klimanızı boşuna söküp takıp vs uğraşmayın. Bu iş bayan kuaförlerinin kronik sorunudur. Saç yıkama ,fön vs den kaynaklı olarak salonda aşırı nemli bir ortam oluşuyor. Klimanın soğutması da iyi olunca , yoğuşma kaçınılmaz olacaktır.
Bunun çözümü salonu sürekli havalandırmaktır. Ortamda ki nem oranı düşmesi gerekir. Saç yıkama ve fön çekilen yer ile klimanın arası olabildiğince uzak olacak şekilde montaj önemli. Tabi yer ne kadar müsait olur orasını bilemiyorum. "

Başka bir servis geldi. Yukarıda belirttiğim gibi ölçülere istinaden, tavan yüksekliğininde az olması, nemli ortam oluşmasından kaynaklandığını belirtti. Nette yaptığım araştırmada aşağıda yazdığım gibi aynı sorunu yaşayan gördüm. Bilemiyorum bu şekilde kullanıcağız görünüyor. Soruya cevap verende olmuş,ekliyorum.

"herkese merhaba.mitsubishi heavy srk_63 marka klimamız çalıştıktan 2 saat kadar sonra iç ünite fan bölümünden yoğun şekilde su damlatmaya ve soğuk buhar üflemeye başlıyor.klima 8 aylık,servis defalarca gelip gitti.son geldiklerinde iç üniteyi sokup temizleyip getirdiler ancak değişen bir şey olmadı.klimayı bayan kuaföründe kullanıyoruz servis sorunun bununla alakalı olduğunu söylüyor ancak temmuz başına kadar böyle bir sorun yoktu,birden ortaya çıktı.ustalarımızın yorumunu rica ediyorum."

"Klimanızı boşuna söküp takıp vs uğraşmayın. Bu iş bayan kuaförlerinin kronik sorunudur. Saç yıkama ,fön vs den kaynaklı olarak salonda aşırı nemli bir ortam oluşuyor. Klimanın soğutması da iyi olunca , yoğuşma kaçınılmaz olacaktır.
Bunun çözümü salonu sürekli havalandırmaktır. Ortamda ki nem oranı düşmesi gerekir. Saç yıkama ve fön çekilen yer ile klimanın arası olabildiğince uzak olacak şekilde montaj önemli. Tabi yer ne kadar müsait olur orasını bilemiyorum. "
Klimayı kaç dereceye hangi fan seviyesine ayarlayıp kullanıyorsunuz?

Buhar üfleme durumu, sıcak ve soğuk havanın karşılaşması sonucunda gerçekleşir. Cihaz, ortamı istenilen sıcaklık değerine getirmek için soğutulmuş hava üfler. Dükkâna girip çıkanlar, soğuk havanın dışarıya; sıcak havanın ise içeriye nüfuz etmesine sebep olur. Dükkan içerisinde çalışan cihazlar da ekstra bir ısı yükü oluşturur. Tüm bunların neticesinde sıcak ve nemli hava, soğuk havayla temas ettiğinde sis/duman meydana gelir.

Çözüm olarak ne yapılabilir?

Klimayı çok düşük ayarda çalıştırıyorsanız bu kullanımdan vazgeçin. Buradaki önemli nokta, dış ortam sıcaklığı ile iç ortam sıcaklığı arasında fazla fark oluşturmamaktır. Bu kullanım ile daha düşük enerji tüketimi de sağlarsınız. Tavsiyem, 24 - 26 derece aralığında kullanmanız yönündedir. Bir de bu şekilde deneyin, belki bir fayda sağlar.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri