Merhaba,
DNS-Club Rus teknik teorik bilgi veren bir blog. Split klimalarla ilgili ayrıntılı bir blog yazısı hazırlamışlar, dikkatimi çekti paylaşmak istedim.
''Klima (split sistem) kurulumu nasıl yapılır: adım adım talimatlar ve gerekli aletlerin listesi''
Konu başlığı ile ilerliyorlar. Dikkat edilmesi gereken noktalar, boru çapları, vakumlama vb dikkat edilmesi gereken noktaları da özetlemişler.
''Sadece klima almak yeterli değil. Ayrıca onu monte etmeniz de gerekiyor! Split klima sistemlerinin montajının zahmetli ve emek yoğun bir iş olduğu söyleniyor. Gerçekten öyle mi? Bu yazıda, klimayı asmak için en iyi yerleri ve nasıl kendiniz monte edebileceğinizi veya belki de daha iyisi, işi tamamen başkasına yaptırmayı inceleyeceğiz. Şimdiden söyleyelim: işi başkasına yaptırmak kesinlikle daha iyi.''
Şeklinde konuya giriş yaptıktan sonra
''Genel olarak, iç ünitenin montajına ilişkin öneriler şu şekilde özetlenebilir:
- iyi hava sirkülasyonu
- diğer cihazlardan ve ısı kaynaklarından uzaklık
- insanlara üflemez
- uygun drenaj
- gürültü koruması
- montaj için sert ve dayanıklı yüzey
- bakım için erişim''
Kurulum adımları - Blog yazısına buradaki adımlara göre, ayrıntılı açıklamalarla devam ediyorlar -
''İç ve dış ünitelerin yerlerini seçtikten, soğutucu akışkan, drenaj ve kablo borularının güzergahını ve kurulum yöntemini belirledikten ve gerekli aletleri topladıktan sonra, kurulum işlemine başlayabilirsiniz. Standart bir split klima sisteminin kurulumu aşağıdaki adımlara ayrılabilir:- İç ünite ve dış ünite braketlerinin montaj yerlerini işaretlemek
- duvarda delik açmak
- boru hatlarının döşenmesi, alevlendirme
- Duvar boyunca bir rota oluşturmak
- delikten geçen yolu kablolamak
- iç ünitenin montajı
- harici ünitenin montajı
- Güzergahı iç üniteye bağlamak (borular ve kablo)
- Güzergahı dış üniteye (borular ve kablo) bağlamak
- vakumlama ve sızıntı testi/basınç testi
- vanaları açmak ve çalışmayı kontrol etmek''
Kaynak: DNS-Club Blog yazısı.