Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ek Garanti Sorunu

Güngör dönmez

Yeni Üye
Yeni Üye
27.10.2021 tarihinde Vatan Bilgisayardan 10.925 tl ye almış olduğum SAMSUNG UE 65AU80000 65'' UHD smart tv 2 yıllık garantinin bitiminden 6 ay sora ekranın yarısında kararma şeklinde arıza verdi ve daha sonra da tamamen görüntü gitti. Televizyonu alırken Vatan Bilgisayar çalışanları bana ek garanti teklif ettiler. Ben de pahalı bir televizyon garantisi uzun olsun diye 2 yıllık ek garantiyi 898.99 tl bedelle aldım. Ek garanti GULF Sigorta tarafından yapıldı. Cihazım arızalanınca şimdiki adı GİG olarak değiştirildiği söylenen GULF sigortayı aradım. Televizyonu aldılar. 1 gün sonra telefon geldi ve bana 2 seçenek sundular. 1. seçenek 12 000 tl vererek televizyonun panelini değiştirmek, 2. seçenek 11000 tl lik vatan bilgisayarda kullanılmak üzere hediye çeki. Her ikisini de kabul etmedim. Tv mi tamiratı yapılmadan getirecekler. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim. Böyle bir durumla karşılaşanlar varsa tavsiyelerine ihtiyacım var. İyi günler dilerim.

Abi bence bir ihtimal işe yarıyor çünkü 900lira veriyorsun yinede fatura bedeli parayi alma ihtimalin var. Bunu bilerek almak mantıklı
Fatura bedelini asla ödemezler. TV nin yaşına göre %40 %50 %60 hesaplanıyor, bazıları bunun üstüne yüzsüzlükte nirvanaya ulaşıp bir de amortisman düşüyorlar.

27.10.2021 tarihinde Vatan Bilgisayardan 10.925 tl ye almış olduğum SAMSUNG UE 65AU80000 65'' UHD smart tv 2 yıllık garantinin bitiminden 6 ay sora ekranın yarısında kararma şeklinde arıza verdi ve daha sonra da tamamen görüntü gitti. Televizyonu alırken Vatan Bilgisayar çalışanları bana ek garanti teklif ettiler. Ben de pahalı bir televizyon garantisi uzun olsun diye 2 yıllık ek garantiyi 898.99 tl bedelle aldım. Ek garanti GULF Sigorta tarafından yapıldı. Cihazım arızalanınca şimdiki adı GİG olarak değiştirildiği söylenen GULF sigortayı aradım. Televizyonu aldılar. 1 gün sonra telefon geldi ve bana 2 seçenek sundular. 1. seçenek 12 000 tl vererek televizyonun panelini değiştirmek, 2. seçenek 11000 tl lik vatan bilgisayarda kullanılmak üzere hediye çeki. Her ikisini de kabul etmedim. Tv mi tamiratı yapılmadan getirecekler. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim. Böyle bir durumla karşılaşanlar varsa tavsiyelerine ihtiyacım var. İyi günler dilerim.
Bu poliçelere en çok karşı çıkan kişi olarak yine de sunulan teklifi yanlış anlamadıysam eğer makul buluyorum zira bugüne kadar baktığım dosyalarda insnaların eline geçecek para genelde 1000 2000tl dolayında oluyordu ve üstüne tv yi de kendileri alıyordu.

Garantisi bitik ürün demek, hele paneli arıza yaptıysa işi bitik ürün demektir ancak paneldeki arızanın ne olduğu da önemli elbette.

TV nin gittiği gibi geri gelmiş olmasına dikkat edin ve mümkünse arızaya dair görüntü paylaşın lütfen.

Bu poliçelere en çok karşı çıkan kişi olarak yine de sunulan teklifi yanlış anlamadıysam eğer makul buluyorum zira bugüne kadar baktığım dosyalarda insnaların eline geçecek para genelde 1000 2000tl dolayında oluyordu ve üstüne tv yi de kendileri alıyordu.

Garantisi bitik ürün demek, hele paneli arıza yaptıysa işi bitik ürün demektir ancak paneldeki arızanın ne olduğu da önemli elbette.

TV nin gittiği gibi geri gelmiş olmasına dikkat edin ve mümkünse arızaya dair görüntü paylaşın lütfen.
Tüketici Hakem Kuruluna Başvursam bir sonuç elde edebilirmiyim sizce?

Elektrik, Rutubet ve Tozlanma Teminatı ve Uzatılmış Garanti Sigortası kapsamında, ürünün tamamen arızalanması ya da onarım maliyetleri toplamının sigorta bedelini aşması durumunda, cihazın fatura bedeli kadar Vatan Bilgisayar alışveriş çeki tanımlanacaktır. Voltaj arızası teminatında kesinti (muafiyet) uygulanmamaktadır.

Açıkça belirtilmiş aslında. Belli ki cihazı 11.000 TL ye almışsınız . Şuan Panel fiyatı 12.000 TL olduğu düşünülünce üstüne işçilik masraflarıyla birlikte 13.000-14.000 olacağı göz önünde bulundurularak, size fatura tutarı iadesine karar kılınmış.

Haaa keşke sigorta tutarı kadar muafiyet sağlanarak üzerindeki ücret müşteriden talep edilse ve onarım yapılabilse. 11.000 fatura tutarı üzerine 2-3 bin ödeyerek tamir gibi .

Cihazın tamamen hasarlanması ve parça değişimi ile onarımının mümkün olmadığı durumda sigorta bedeli üzerinden %35 muafiyet (kesinti) uygulanarak cihazın fatura bedelinin %65'ı Vatan Bilgisayar Alışveriş Çeki tanımlanır.

Size cihaz PERT diyerek el koyup, fatura tutarının %65'ini de iade edebilirlerdi.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri