Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ekranı Bulunamayan Tv

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SYLAS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SYLAS

Yeni Üye
Yeni Üye
Öncelikle herkese merhaba. Elimde 32 inch full hd toshiba smart tv mevcut. 6 7 aydır ekranı kırık. Ne zaman sorsam ekran yok denmekte. Bildiğim kadarıyla 7 veya 10 yıl parça bulundurmak zorunda ve ben tvyi alalı 3 yıl oldu. Bana bugün gelen teklifte ise daha düşük özellikli full hd bile olmayan toshiba smart tvyi 3155tlye sunuyorlar. Sıfırı TV'nin 3599tl zaten. Bende onaylamadım. Bu durumda tüketici hakem heyetine gitmek istiyorum. Şikayet ederken aldığım yeri yazacağım değil mi? Satın aldığım şirketi yani. Birde para iadesi değil de değişim talebi olsa sıkıntı olur mu? Para iadesi alsam çok düşük bir miktar ediyor günümüzde. Sonuç nasil olur sizce? Teşekkürler şimdiden.

Bende olan model 32LL3A63DT önerilen model 3155tl ile 32W2163DT.

Son düzenleme:
geçmiş olsun,

hiç model bilgisi fln vermediniz, bu nedenle fiyatlar nedir neye göre ilerliyoruz bilmiyorum. Birde panel yok ama oslaydı kaç paraya değişecekti? o da önemli :)
ortalama 32'' panelleri 2500-3500 arasında, zaten hemen hemen parça değişim fiyatına, değişim sunduk diyebilirler...

Yasal hak olan 7 yıl parça tedarik zorunluluğu vardır, fakat markalar sizi mağdur etmemek için 6502 kapsamında kendilerine göre çıkar sağlayıp; Devlet büyüğümüz, biz tüketiciye ücretli değişim sunduk, kabul etmedi deyip çıkabiliyorlar.
Ayrıca para iadesi zaten olmaz çünkü kullanıcı kaynaklı kırılmış ekran. Ücretsiz cihaz değişimide olacağını sanmıyorum.

geçmiş olsun,

hiç model bilgisi fln vermediniz, bu nedenle fiyatlar nedir neye göre ilerliyoruz bilmiyorum. Birde panel yok ama oslaydı kaç paraya değişecekti? o da önemli :)
ortalama 32'' panelleri 2500-3500 arasında, zaten hemen hemen parça değişim fiyatına, değişim sunduk diyebilirler...

Yasal hak olan 7 yıl parça tedarik zorunluluğu vardır, fakat markalar sizi mağdur etmemek için 6502 kapsamında kendilerine göre çıkar sağlayıp; Devlet büyüğümüz, biz tüketiciye ücretli değişim sunduk, kabul etmedi deyip çıkabiliyorlar.
Ayrıca para iadesi zaten olmaz çünkü kullanıcı kaynaklı kırılmış ekran. Ücretsiz cihaz değişimide olacağını sanmıyorum.
Cevap için teşekkürler. Bende olan model 32LL3A63DT önerilen model 3155tl ile 32W2163DT.

Evet bende bunu merak ediyorum hocam. Bir sonuç çıkar mı? Uğraşmaya değer mi? Açıkçası verdikleri modeli kabul etmeyeceğim sıfırı zaten 3600tl. Ayrıca hd ve daha düşük bir tv. Eğer ortalama 4000 tl olan bir televizyonu 3000 veya biraz aşağısı önerilse onaylayabilirdim.

Ayrıca araştırdığımda bazı TV ekranlarının tv fiyatına göre daha ucuz olduğunu öğrendim. Yani 3bin tl bu tv almak yerine belki ekranı 2bine yaptirabilirdim.(Şikayetvar vs inceleyerek yaptım bu çıkarımı) Şuan TV çöp oldu.

Son düzenleme:
Evet panel fiyatı 2600 TL işçilikle 3000-3200 e gelir. Yani gerisi size kalmış ne diyim ? he bu durumda yeni yenidir mantığı mevcut

Evet panel fiyatı 2600 TL işçilikle 3000-3200 e gelir. Yani gerisi size kalmış ne diyim ? he bu durumda yeni yenidir mantığı mevcut
Cevap için teşekkürler. Evet böyle bakınca teklif tabii daha cazip gibi olabilir ama benim elimdeki tv daha üst düzey bir model hocam. Full HD var dolby desteği var. Önerilen tv de bunlar yok. Daha iyi bir model teklifi alma şansımız var mı?

Cevap için teşekkürler. Evet böyle bakınca teklif tabii daha cazip gibi olabilir ama benim elimdeki tv daha üst düzey bir model hocam. Full HD var dolby desteği var. Önerilen tv de bunlar yok. Daha iyi bir model teklifi alma şansımız var mı?
Tabiki var, servise bilgi verin yada genel merkezi arayip talepte bulunun hatta imkan varsa daha büyük TV sorun daha buyuks TV ler daha uyguna geliyor nedense ?
Aslinda ben yeni sundukları için bunu söylemedim, yeni alırsan yenidir hesabı yaptım. Yoksa a markası b markası x modeli fark etmez

Adem bu işleri iyi bilir, yani tüketici hakem heyeti tarafını.
Ama ben size söyleyeyim, yasal süreçte bir şey çıkmaz. Çünkü yasa da yedek parça için bir rakam, bir fiyat oranı vermemişler.
Klima 15 000 TL, dış ünite kartı ve kompresör 10 bin tl den fazla fiyat. Hadi alda değiştir bakalım. Min dış ünite kartı 5000 TL Nerde ise bir çok marka da.
ME klima da uzaktan kumanda 380 Euro. Yanlış duymadınız Euro. Akıllı kumanda 150 TL en iyidi. Büyük ticari klimalarda kablolu kumanda 1000 dolar.
Yedek parça var. Para varmı onu alacak :(

Adem bu işleri iyi bilir, yani tüketici hakem heyeti tarafını.
Ama ben size söyleyeyim, yasal süreçte bir şey çıkmaz. Çünkü yasa da yedek parça için bir rakam, bir fiyat oranı vermemişler.
Klima 15 000 TL, dış ünite kartı ve kompresör 10 bin tl den fazla fiyat. Hadi alda değiştir bakalım. Min dış ünite kartı 5000 TL Nerde ise bir çok marka da.
ME klima da uzaktan kumanda 380 Euro. Yanlış duymadınız Euro. Akıllı kumanda 150 TL en iyidi. Büyük ticari klimalarda kablolu kumanda 1000 dolar.
Yedek parça var. Para varmı onu alacak :(
Teşekürler cevap için hocam. Can sıkıcı bir durum. 3bin tl eden tvnin ekranı 2600 olması. Pek adil değil yani.

Tabiki var, servise bilgi verin yada genel merkezi arayip talepte bulunun hatta imkan varsa daha büyük TV sorun daha buyuks TV ler daha uyguna geliyor nedense ?
Aslinda ben yeni sundukları için bunu söylemedim, yeni alırsan yenidir hesabı yaptım. Yoksa a markası b markası x modeli fark etmez
Cevap için teşekkürler hocam. Bir ara bakacağım şuan çok ilgilenemiyorum. Hem yeni tv alsam o kadar paraya değer mi vs de araştırmam lazım.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri