Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Electrolux Rezaleti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cetin07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Cetin07

Yeni Üye
Yeni Üye
13.02.2023 tarihinde Electrolux Perfect Care 600 1200 devir çamaşır Makinesi aldım 12.02.2024 tarihinde makine kuruldu ve sıkma yaparken kazandan ses geldiğini tespit ettiler.Bana onarım yapılacak servise gitmesi lazım dediler bende sıfır bir cihaz neden tamir oluyor değişim istiyorum dedim.13.02.2024 tarihinde rapor tutuldu ve halen Electrolux den bir cevap gelmiyor aradığım da müşteri hizmetlerini ve servisi sürekli oyalayıp duruyorlar.1 Hafta sonra düğünüm var ne yapacağımı şaşırdım artık.Video ektedir.
IMG_20240214_133351.jpg
Electrolux Rezaleti

13.02.2023 tarihinde Electrolux Perfect Care 600 1200 devir çamaşır Makinesi aldım 12.02.2024 tarihinde makine kuruldu ve sıkma yaparken kazandan ses geldiğini tespit ettiler.Bana onarım yapılacak servise gitmesi lazım dediler bende sıfır bir cihaz neden tamir oluyor değişim istiyorum dedim.13.02.2024 tarihinde rapor tutuldu ve halen Electrolux den bir cevap gelmiyor aradığım da müşteri hizmetlerini ve servisi sürekli oyalayıp duruyorlar.1 Hafta sonra düğünüm var ne yapacağımı şaşırdım artık.Video ektedir.Ekli dosyayı görüntüle 12924Electrolux Rezaleti
Bir gün de şaşırtsa ya şu BÜYÜK olduğunu iddia eden markalar.

Yaşadığınız soruna dair video çekmişmiydiniz hiç?

Paylaşım altında video linki bıraktım Adem abi
Güzel kardeşim, beni yanlış anlama lütfen fakat videodaki makinede bir sorun görmedim ben. Servis neden ''Arızalı , gitmesi lazım'' demiş onu da çözemedim :alala

Ya benim duymadığım bir ses var, ya da başka bir şey var.

Haa dersen ki ''Boşta bu kadar ses var, doluyken yıkıyor ortalığı'' ona bir şey diyemem.

@Murat ALA @NBKpro @adilkahraman @Faruk KATI @Beril Ne dersiniz?
Beril özellikle sen mühendis kafasıyla yorumla bakalım merak ettim düşüncelerini :alala

Güzel kardeşim, beni yanlış anlama lütfen fakat videodaki makinede bir sorun görmedim ben. Servis neden ''Arızalı , gitmesi lazım'' demiş onu da çözemedim :alala

Haa dersen ki ''Boşta bu kadar ses var, doluyken yıkıyor ortalığı'' ona bir şey diyemem.

Beril özellikle sen mühendis kafasıyla yorumla bakalım merak ettim düşüncelerini :alala
Pompa ve motor sesinden farklı bir ses ben de duymadım. Evet motor biraz sesli ve vuruntulu çalışıyor gibi. Ama normali bu olabilir.

Tek aklıma gelen, yarım yüklü ıslak çamaşırla çalıştırıp sıkmaya almak. Motoru bir nebze zorlayacaktır, vuruntu yapacaktır. O durumda seste artma varsa (kazan sesi hariç) acaba bir problem var mı diye düşünülebilir.

Pompa ve motor sesinden farklı bir ses ben de duymadım. Evet motor biraz sesli ve vuruntulu çalışıyor gibi. Ama normali bu olabilir.

Tek aklıma gelen, yarım yüklü ıslak çamaşırla çalıştırıp sıkmaya almak. Motoru bir nebze zorlayacaktır, vuruntu yapacaktır. O durumda seste artma varsa (kazan sesi hariç) acaba bir problem var mı diye düşünülebilir.
Yani o aradaki vuru sesini duyuyorum ama artık makinelerde o sesi anormal karşılamıyorum, 1 TL Testlerimiz vardı hatırlarsan bir akım başlatmıştık.
Orada boş çalıştırılıp yollanan bütün makinelerde o ses vardı diye hatırlıyorum.
Diğer dostlarınd a fikirlerini alalım bakalım bir ortak görüş çıkacak mı?
Teşekkür ederim kardeşim yorumladığın için.

Abi takırtı var. Bu ses amortisörler çok sert olduğu için geliyor diye tahmin ediyorum çünkü makine bomboş. Eğer boşta böyleyse çok büyük sorun yok ama doluyken bu ses katlanarak artıyorsa sorun büyük demektir. Ancak şunu da belirteyim yazlıkta duran 30 yıllık 5 kg tam otomatik beko makinemde bir tık sesi bile çıkmıyor sıkmada. Boştayken daha da sessiz. Yeni üretimler gerçekten eskiyi aratıyor. Ben bu seslerin ve sıkıntıların uslanmaz yüksek kapasite arzusunun bir sonucu olduğu kanısındayım.

Son düzenleme:
Yani o aradaki vuru sesini duyuyorum ama artık makinelerde o sesi anormal karşılamıyorum, 1 TL Testlerimiz vardı hatırlarsan bir akım başlatmıştık.
Orada boş çalıştırılıp yollanan bütün makinelerde o ses vardı diye hatırlıyorum.
Diğer dostlarınd a fikirlerini alalım bakalım bir ortak görüş çıkacak mı?
Teşekkür ederim kardeşim yorumladığın için.
Videoda zaten sıkma sırasında kazanda da hiç hareket yok. Gayet stabil duruyor makine. Muhtemel 1 TL testini de rahatlıkla geçer bu makine.

Abi takırtı var. Bu ses amortisörler çok sert olduğu için geliyor diye tahmin ediyorum çünkü makine bomboş. Eğer boşta böyleyse çok büyük sorun yok ama doluyken bu ses katlanarak artıyorsa sorun büyük demektir.
O sebeple yarım yük ıslak çamaşırla denenmesi gerekebilir diye düşündüm. Eğer ki o durumda farklı bir ses ya da bu seste artma durumu olursa amortisör düşünülebilir. Yoksa eğer motordandır ve normal diye görüyorum.

Bana normal geldi. Dolu haliyle de görmek lazım. O lakırtı benzeri ses makine doluyken nasıl oluyor görelim.

Hepinizin görüşleri benim için çok değerli içinde yük varken ses daha çok artıyor servisde ki arkadaşlar içinde yük varken çalıştırdı makinenin sesi Cidden çok arttı boşta ki halinden daha fazla ses çıkıyor.Ailemin evinde Arçelik 7 kg çamaşır makinesi var boşta hiç ses çıkmıyor .Samsung çamaşır makinesini denedim mağazada onda da aynı şekilde ses çıkmıyor Migros mağazasında aynı makineyi denedik ondan da ses çıkmıyor.Adem abi

Hocam ben bu işin teknisyeni veya ustası olmayarak kullanıcı gözüyle baktığımda tamburun dönüş hızıyla orantılı şekilde gelen hafif bir ses var gibi duydum ama belki bu ses normal olan bir durumdur, yavaşlarken de dahil izlediğimde makinada hiç titreme hoplama vs de göremedim.

Hocam ben bu işin teknisyeni veya ustası olmayarak kullanıcı gözüyle baktığımda tamburun dönüş hızıyla orantılı şekilde gelen hafif bir ses var gibi duydum ama belki bu ses normal olan bir durumdur, yavaşlarken de dahil izlediğimde makinada hiç titreme hoplama vs de göremedim.
Video da çok net belli olmuyor sallandığı ama sıkarken titriyor yani sağa sola doğru güzelce atıyor kendini ayak ayarı yapıldı su terazisi kullanılarak

Öyle sesler duyduk ki iki defa izledim normal geldi. Bilemedim en fazla bı yalpa sesi var arkada o da kazan değil kasnak yada kayış gibi geldi bu seste bence kabul edilebilir di

https://files.fm/u/ypgatc4h9a kazanın içi dolu şekilde sıkma yapıyor
Sıkma önce düşük devirde başlar sonra yükselir. Yarı dolu kazanda çamaşır duvarlara vurma yapar. Düşük devirde iken kazanda sallanma yapması normal. Devir yükseldiğinde vurma azalır ve daha stabil çalışır. Titreşiminde de bence herhangi bir sorun yok.

11:02'de Electrolux İstanbul Genel Müdürlüğünden arandım ve çamaşır makinesinin değişimine karar verildiğini bu ay sonu içinde yeni ürün servis tarafından teslim alınıp kurulum yapılacağını bildirdiler.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri