Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Elektrikli Eşyaları Korumak İçin Ne Yapabiliriz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ReaperX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ReaperX

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
2000
Marka Model Bilgisi
V
Merhabalar, evimizde ki elektrikli eşyaları korumak için ne yapabiliriz?
forumda biraz gezdikten sonra @Adem Helvacı hocamın A. korumalı prizlerin hikaye olduğunu gördüm. Regülatör veya UPS olduğunu gördüm ancak çok pahalı işler ve her prize ayrı ayrı almak gerekiyor. Sizin kullandığınız ve ya önerebileceğiniz bir şey var mı?

Kendi evimizde (Ankara) cihazları korumak için bir ekipman kullanmıyoruz çünkü şebeke elektriğimiz stabil. (Bu yıl yaz sezonu kesintilerin sıklaştığını söylemeden geçemem) Hiç bir ürünümüzde elektrik ile alakalı sorun çıkmadı fakat köydeki evimizin elektriği (Rize) sıkıntılı. Evin kendisinde sorun yok tesisat yeni fakat şebekeden gelen elektrik maalesef kötü. Geçen yıl buzdolabımızın anakartı değişmişti mesela bu voltaj problemleri yüzünden. Sadece bizim değil bütün koca köyün şebeke elektriği yüzünden cihazları erken arızalanıyor. Çözümü de maalesef regülatör bağlamak.

Öncelikli korunacak ürünler listesi çıkartılabilir. Her bir ürün için lokal tedbirler alınabilir
Tamamı için işlem başlatmadan önce evinizde 1 hafta boyunca şebekeyi gözlemlemenizi öneririm ki bunun için de bir enerji monitörüne ihtiyaç duyarsınız.
Bunun sebebi şu; Enerji akışı genel ağırlıklı olarak hangi seyirlerde gidiyor o önemli

Diyelim ki 1 hafta boyunca günün 5 değişik zamanında her gün 5 kere ekrana baktınız ve genelde 210 ile 220 arasına değer gördünüz. Tamam o zaman akıllı wifi priz alırsınız ki bunların akım koruma özellikleri de var yani o basit dediğimiz vdr lerden de içerisinde mevcut ama burada önemli olan üst gerilim değeri girebilecek olmanızdır.

Siz akıllı prize bir OPS komutu girer ve dersiniz ki ''Kardeş, benim şebeke gerilimi genelde 220 dolaylarındadır, sen 240V AC yi geçmeye kalkarsa enerjiyi kes''

Sizin GENEL olarak şebekeniz 220V AC ortalamasında olduğu için 240V AC sizin bölgede bir anormallik olduğunun göstergesidir. Ürüne giden enerjiyi keser ve böylece kimsenin patlamasına vs gerek kalmadan da ürün koruması yapılmış olabilir.

Tabi ki bu işin olması gerekeni online ups dir o ayrı konu

Öncelikli korunacak ürünler listesi çıkartılabilir. Her bir ürün için lokal tedbirler alınabilir
Tamamı için işlem başlatmadan önce evinizde 1 hafta boyunca şebekeyi gözlemlemenizi öneririm ki bunun için de bir enerji monitörüne ihtiyaç duyarsınız.
Bunun sebebi şu; Enerji akışı genel ağırlıklı olarak hangi seyirlerde gidiyor o önemli

Diyelim ki 1 hafta boyunca günün 5 değişik zamanında her gün 5 kere ekrana baktınız ve genelde 210 ile 220 arasına değer gördünüz. Tamam o zaman akıllı wifi priz alırsınız ki bunların akım koruma özellikleri de var yani o basit dediğimiz vdr lerden de içerisinde mevcut ama burada önemli olan üst gerilim değeri girebilecek olmanızdır.

Siz akıllı prize bir OPS komutu girer ve dersiniz ki ''Kardeş, benim şebeke gerilimi genelde 220 dolaylarındadır, sen 240V AC yi geçmeye kalkarsa enerjiyi kes''

Sizin GENEL olarak şebekeniz 220V AC ortalamasında olduğu için 240V AC sizin bölgede bir anormallik olduğunun göstergesidir. Ürüne giden enerjiyi keser ve böylece kimsenin patlamasına vs gerek kalmadan da ürün koruması yapılmış olabilir.

Tabi ki bu işin olması gerekeni online ups dir o ayrı konu
@Adem Helvacı adem abi bende epeydir toplam da 3000w güç verebilecek regülatör araştırma yapıyorum fırın ketıl pc tv bunlar normal şebekeden alsın önemli değil,regülatör önerin varsa eğer incelerim elektrik sabit kalsın diye takacağım abi özellikle kışın yada yazın sıcaklarda düşme oluyor 195 volta arada birde dalgalanma da olabiliyor mesela toplamda 2000w 3000w güç verebilecek yani sabit tutacak bir ürün bakıyorum 220v 2000w 3000w destekleyen mesela 1500w klima desek birde buzdolabı 500w yeterli olur sanırım , 2000w klimaya taksam 1000w da dolap için ayriyeten taksam olurmu acaba nasıl olsa her ikisininde prizleri ayrı apc nin ürünlerini inceledim ama tam anlamıyla bilmiyorum markaları

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri