Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Elektronik Devreler Nasıl Temizlenir?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

YokediciEfekan

Araştırmacı
Araştırmacı
İyi akşamlar elimde 11 yıllık Asus anakart var. Toz ve kir içinde. Temizlemek için linkteki ürün uygun mudur?

Önce süpürge ile dikkatli bir şekilde tozları alıp ardından yumuşak bir diş fırçasıyla hafifçe üstünden geçmek istiyorum. Attığım ürün uygunsa en sonda onu sıkmayı düşünüyorum. Ekstra yapmam ya da söylediklerimden yapmamam gereken bir işlem var mıdır?

İyi akşamlar elimde 11 yıllık Asus anakart var. Toz ve kir içinde. Temizlemek için linkteki ürün uygun mudur?

Önce süpürge ile dikkatli bir şekilde tozları alıp ardından yumuşak bir diş fırçasıyla hafifçe üstünden geçmek istiyorum. Attığım ürün uygunsa en sonda onu sıkmayı düşünüyorum. Ekstra yapmam ya da söylediklerimden yapmamam gereken bir işlem var mıdır?
Tozları süpürgeyle çekmeyin. Üfleme yöntemiyle temizleyin. Sonra sprey uygulayın.

Kullanabilirsiniz uygulama dan önce bir bölgede deneyin buharlaşıyorsa kullanılır soket kısımları için daha uygun görünüyor
En büyük endişem pci-express, ram, işlemci vb. slotların içine kaçması. Fakat hızlı buharlaştığı için bu durum sorun yaratmıyor diye anladım ama emin olamadım. Aklıma en çok takılan bu oldu.

Tozları süpürgeyle çekmeyin. Üfleme yöntemiyle temizleyin. Sonra sprey uygulayın.
Üfleme yerine saç kurutma makinesinin soğuk ayarını da kullanabilirim değil mi?

Devre temizleyici sprey olarak yağsız olanını seçerek doğru mu yaptım? Başka bir forumda yağlı olanların ileride toz yapışıp daha kötü hale getirdiğini okumuştum.

En büyük endişem pci-express, ram, işlemci vb. slotların içine kaçması. Fakat hızlı buharlaştığı için bu durum sorun yaratmıyor diye anladım ama emin olamadım. Aklıma en çok takılan bu oldu.

Üfleme yerine saç kurutma makinesinin soğuk ayarını da kullanabilirim değil mi?

Devre temizleyici sprey olarak yağsız olanını seçerek doğru mu yaptım? Başka bir forumda yağlı olanların ileride toz yapışıp daha kötü hale getirdiğini okumuştum.
Saç kurutma makinesi de olur. Dediğin gibi soğuğa alıp uzaktan tutarsın hiç sorun olmaz. Bana kalsa ben sprey felan da kullanmam ama sizin sprey soru yaratmaz. Ayrıca 11 yıldır çalışan anakarta böyle bir müdahalede bulunmak büyük cesaret ister haberin olsun.

Saç kurutma makinesi de olur. Dediğin gibi soğuğa alıp uzaktan tutarsın hiç sorun olmaz. Bana kalsa ben sprey felan da kullanmam ama sizin sprey soru yaratmaz. Ayrıca 11 yıldır çalışan anakarta böyle bir müdahalede bulunmak büyük cesaret ister haberin olsun.
Cesaret dediniz korktum biraz. Bilgisayar aslında yıllardır depoda duruyor. Bu işlemleri yapmanın ne gibi potansiyel tehlikesi var ki?

Cesaret dediniz korktum biraz. Bilgisayar aslında yıllardır depoda duruyor. Bu işlemleri yapmanın ne gibi potansiyel tehlikesi var ki?
Elektronikte temel kuraldır. Sorunsuz çalışan bir alete ilişmeyeceksin. Daha iyi olsun diye uğraşırsın pat bozulur eldekinden olursun. Şuanda çalışıyorsa hiç ellemeyin gittiği yere kadar gitsin.

Bu ürüne gerek yok. Selülozik tiner yeterli. Elektronik kartlar bu şekilde temizleniyor.
Selülozik tinerde olsa devre temizleyicide olsa elimde yok. Her türlü internetten alacağım için fiyat olarak çok farklı olacağını sanmıyorum.

Elektronikte temel kuraldır. Sorunsuz çalışan bir alete ilişmeyeceksin. Daha iyi olsun diye uğraşırsın pat bozulur eldekinden olursun. Şuanda çalışıyorsa hiç ellemeyin gittiği yere kadar gitsin.
Camlı kasaya sahip olduğum için temizlemezsem çok kötü gözükecek.

Yardım eden herkese teşekkür ederim. Hava ile üstten tozunu alıp sonra sprey ile üstünden geçeceğim. Diş fırçası ile falan hiç uğraşmayayım elimde kalır.

Selülozik tinerde olsa devre temizleyicide olsa elimde yok. Her türlü internetten alacağım için fiyat olarak çok farklı olacağını sanmıyorum.

Camlı kasaya sahip olduğum için temizlemezsem çok kötü gözükecek.

Yardım eden herkese teşekkür ederim. Hava ile üstten tozunu alıp sonra sprey ile üstünden geçeceğim. Diş fırçası ile falan hiç uğraşmayayım elimde kalır.
Kasadan söküp mü temizleyeceksiniz üstünde mi ?

İyi akşamlar

Selozik ( sentetik çoğu plastiği eritir), izoproil alkol, kolonya ( gerçek %80 olan) ezelden beri kullanılır.
havadaki yağın üzerine yapışmasından ve toz+yağ tabakasını çıkarmak için yumuşatmaları gerekiyor öncelikle.

Ama artık ben asperox elimin altında olunca ve güzel çıkarınca metallerin yağlarını temizlerken elektronikleri de temizliyorum.

Evde bulunan malzemelerden
Asperox
duvar fırçası (yağlıboaya değil, yumuşak olan)
hanımların makyaj malzemesindeki allık fırçası (çöpe atılanlar tutulur)
saf suyu püskürtmek için fısfıs veya bitki ilaçlama pombası

alınması gereken saf su (oto malzemecilerinde) kireçsiz damacana su

sıvı sık, fırçala, saf su ile durula fön makinesi sonrasında kaloriferler yanarken hemen petek üstüne koyup su buharlaşsın.

Bu videodaki soğutucu pedlere dikkat edin. 8. dakikadan itibaren
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri