Sıcağı çekmekten iyidir ya bişey olmazO
Zaten espri yapıyorum ev şartlarında koridorda vantilatör biraz zor olur

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Sıcağı çekmekten iyidir ya bişey olmazO
Zaten espri yapıyorum ev şartlarında koridorda vantilatör biraz zor olur
Tamammı legendera?O
Zaten olacağı klima salona koyunca mecbur sadece salon kullanılmadan salon +koridor olacak ve performanslı çalışacak
Bütçe?
Teşekkürler öneriler için. Yani aslında mutfağın önünde koridor dar olduğu için vantilatör koyacak pek yer yok. Zorunda kalırsam sarı okların oraya koyarım tabi ama onun yerine yatak odasına klimayı koyup kırmızı ok çizdiğim yere vantilatör koysak olur mu acaba? Güneşi daha az alıyor orası ayrıca apartman güneşin önünü kapıyor. Sadece bir beyin fırtınasıSamsung-airfel konusunda Adem bey Airfel'i çoğu zaman tereddüt etmeden önerirken Samsung'a biraz mesafelidir. Airfel alabilirsiniz. Klimayı @frekans'ın dediği yere koyun oturma odasına. Vantilatör için de müsaitse önce 2 nolu yer yani mutfak girişinin hemen üstü, değilse 1 nolu yer. Şu tarz duvar tipi vantilatörü alırsanız yer kaplamaz.
Ekli dosyayı görüntüle 25211
Pratikte pervane işi biraz hayal benceTeşekkürler öneriler için. Yani aslında mutfağın önünde koridor dar olduğu için vantilatör koyacak pek yer yok. Zorunda kalırsam sarı okların oraya koyarım tabi ama onun yerine yatak odasına klimayı koyup kırmızı ok çizdiğim yere vantilatör koysak olur mu acaba? Güneşi daha az alıyor orası ayrıca apartman güneşin önünü kapıyor. Sadece bir beyin fırtınası
Kapı geçişlerinde zaten en az %30 kilma kap. Ex oluyorPratikte pervane işi biraz hayal bence
Yaş alanında klimanın hangi kapasitesiyle soğutmayı planlıyorsunuz peki ?
Evet güney cephesine kapıya vuracak şekilde klima koyulursa iş yapabilirTeşekkürler öneriler için. Yani aslında mutfağın önünde koridor dar olduğu için vantilatör koyacak pek yer yok. Zorunda kalırsam sarı okların oraya koyarım tabi ama onun yerine yatak odasına klimayı koyup kırmızı ok çizdiğim yere vantilatör koysak olur mu acaba? Güneşi daha az alıyor orası ayrıca apartman güneşin önünü kapıyor. Sadece bir beyin fırtınası
Zor, ofis olsa belkide ev ortamında sıkıntıEvet güney cephesine kapıya vuracak şekilde klima koyulursa iş yapabilir
Zaten eğer klimanın olacağı oda daha soğuk olacaksa oturma odasında daha fazla insan olduğu için yatak odasına klimayı koymak daha mantıklı gibi. Peki yatak odasından evet soğuk hava dağılacak olsa bile mesela oturma odasında ki nemi yatak odasında ki klima çekebilir mi ki?Evet güney cephesine kapıya vuracak şekilde klima koyulursa iş yapabilir
Hayır yok.evde mantolama veya yalıtım varmı?
Kusura bakmayın demek istediğinizi anlayamadım. Biraz daha açar mısınız?Pratikte pervane işi biraz hayal bence
Yaş alanında klimanın hangi kapasitesiyle soğutmayı planlıyorsunuz peki ?
Oturduğunuz odaya sürekli etki zor demek istedimHayır yok.
Kusura bakmayın demek istediğinizi anlayamadım. Biraz daha açar mısınız?
bilmiyorum çekemiyebilir vantilatörden kaynaklı bence forumdaki diğer kullanıcılar cevaplasın bu soruyuZaten eğer klimanın olacağı oda daha soğuk olacaksa oturma odasında daha fazla insan olduğu için yatak odasına klimayı koymak daha mantıklı gibi. Peki yatak odasından evet soğuk hava dağılacak olsa bile mesela oturma odasında ki nemi yatak odasında ki klima çekebilir mi ki?
Evet ama dediğim gibi burda elde ki imkanlarla optimum şeyi yapmaya çalışıyoruz ileride diğer odaya da alabilirim bir tane klima. Yazın tek odaya kullanılan klima %90 rahatlatıyorsa benim klimam bütün odaları %50 rahatlatsa hiç değilse yazın evde sürünmeyiz. Nemi alabilir mi onu tam öğrenirsem güzel olacak baya önemli diye düşünüyorum.Oturduğunuz odaya sürekli etki zor demek istedim
Tamamdır hocam teşekkür ederim zamanınızı ayırdığınız için.bilmiyorum çekemiyebilir vantilatörden kaynaklı bence forumdaki diğer kullanıcılar cevaplasın bu soruyu
İstanbul neminde beklentiyi karşılamayabilirTamamdır hocam teşekkür ederim zamanınızı ayırdığınız için.
Dairede belirttiğiniz gibi sadece güney ve kuzey cephe varsa olabilir dediğiniz de. Yani oturma odası ve yatak odası ikisi de dışarı tek cepheyse olur. Ama birisi 2 cephe diğeri tek cepheyse, o daha fazla cephesi olan odaya koymanız daha mantıklı. Diğer taraftan gelecek havayla ısı yükü nispeten daha yüksek olan 2 cepheli yeri soğutmak çok daha zor olur.Teşekkürler öneriler için. Yani aslında mutfağın önünde koridor dar olduğu için vantilatör koyacak pek yer yok. Zorunda kalırsam sarı okların oraya koyarım tabi ama onun yerine yatak odasına klimayı koyup kırmızı ok çizdiğim yere vantilatör koysak olur mu acaba? Güneşi daha az alıyor orası ayrıca apartman güneşin önünü kapıyor. Sadece bir beyin fırtınası
Dairede belirttiğiniz gibi sadece güney ve kuzey cephe varsa olabilir dediğiniz de. Yani oturma odası ve yatak odası ikisi de dışarı tek cepheyse olur. Ama birisi 2 cephe diğeri tek cepheyse, o daha fazla cephesi olan odaya koymanız daha mantıklı. Diğer taraftan gelecek havayla ısı yükü nispeten daha yüksek olan 2 cepheli yeri soğutmak çok daha zor olur.
Bir de bu diğer tarafı soğutma işi olmazsa eğer, keşke şuraya taksaydık demeyeceğiniz odaya takın, en azından işe yaramazsa en çok kullanmak isteyeceğiniz odada kullanırsınız.
İstanbul neminde beklentiyi karşılamayabilir
Yatak odası sadece güney cephesine bakıyor ve güneş almıyor. Oturma odası ise güneş alıyor ve hem güney hem batı cephesine bakıyor. Oturma odasına koymam daha mantıklı gibi soğutma verimi azalır ama oranın soğumaya daha çok ihtiyacı var ayrıca vantilatörü koyacak yer olmuyor ve diğer odaları soğutmaya çalışırken oturma odası daha da soğuk olacağı için oturanlar rahatsız olabilir. Eğer yatak odasına koyarsam rahatsız olunmaz ve vantilatör koyacak yer var ama bu sefer de çift cepheli odaları soğutmak zor olacak ve nem alma sorunu da var. Valla kafam karıştıDairede belirttiğiniz gibi sadece güney ve kuzey cephe varsa olabilir dediğiniz de. Yani oturma odası ve yatak odası ikisi de dışarı tek cepheyse olur. Ama birisi 2 cephe diğeri tek cepheyse, o daha fazla cephesi olan odaya koymanız daha mantıklı. Diğer taraftan gelecek havayla ısı yükü nispeten daha yüksek olan 2 cepheli yeri soğutmak çok daha zor olur.
Bir de bu diğer tarafı soğutma işi olmazsa eğer, keşke şuraya taksaydık demeyeceğiniz odaya takın, en azından işe yaramazsa en çok kullanmak isteyeceğiniz odada kullanırsınız.
Evde kaç kişi yaşıyor?Yatak odası sadece güney cephesine bakıyor ve güneş almıyor. Oturma odası ise güneş alıyor ve hem güney hem batı cephesine bakıyor. Oturma odasına koymam daha mantıklı gibi soğutma verimi azalır ama oranın soğumaya daha çok ihtiyacı var ayrıca vantilatörü koyacak yer olmuyor ve diğer odaları soğutmaya çalışırken oturma odası daha da soğuk olacağı için oturanlar rahatsız olabilir. Eğer yatak odasına koyarsam rahatsız olunmaz ve vantilatör koyacak yer var ama bu sefer de çift cepheli odaları soğutmak zor olacak ve nem alma sorunu da var. Valla kafam karıştı. Siz olsanız bu durumları değerlendirip nereye koyardınız? Klimanın montaj şartını bilmiyorum ama salona yani araya konamaz değil mi?
Şuan 5kişi. Ben yatak odasındayım kardeşim salonda diğer 3 kişi biri 5 yaşında çocuk olmak üzere oturma odasında. Ben bu yazdan sonra gideceğim yatak odasında kardeşim geçecek yani salon boş olacak. Oturma odası aynı.Evde kaç kişi yaşıyor?
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.