Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Ev interneti sağlayıcısı tavsiye

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ibro09
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ibro09

Meraklı
Meraklı
Marka Model Bilgisi
Farketmez
Merhabalar. TT internet tahattutum 29.da bitiyor ve 400tl fiyat verdiler. Bağlantı konusunda sorun yasamayacagim, tarife fiyatları makul, tahattutlu(12-24ay) hangi internet sağlayıcısını tavsiye edersiniz?

netspeed ten ayrılıp ttnete geçtiğim için pişmanım. ttnette haftada 3 sorun yaşarken. netspeedte 3 senede 1 sorun yaşadım.
tek sıkıntım fiyat politakası oldu tahüt yoktu çatır çatır zamlar geldi bıraktım.
deneyimimi paylaştım

TT dsl ve Superonline fiber

TT Fiber olsa, diğer ISS'leri tavsiye edebilirdik TT altyapısıyla hizmet veren, fakat Superonline Fiber varsa Superonline da düşünülebilir.

Superonline altyapısıyla Millenicom diyebilirdim fakat o da taahhütlü yapmıyor artık.

Ekleme: Eğer değişiklik olmadıysa Vodafone Net de Superonline Fiber altyapısıyla internet veriyormuş. Fakat emin olamadım, sormakta yarar var.

Açıkçası ben sizin yerinizde olsam DSL'e yönelmezdim. 24 ay taahhütle örnek veriyorum 24Mbps DSL alırsanız o hız size çok büyük bir ihtimalle 18 ay sonra yetmeyecek.
Superonline Fiber'i en son 2009 yılında hizmete ilk girdikleri zaman kullanmıştım o yüzden hizmet kaliteleri hakkında yorum yapamayacağım. Ama açıkçası genel olarak Fiber hizmeti DSL'den daha sağlıklı çalıştığı için (altyapı daha yeni) sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Superonline'ın tek bir dezavantajı var o da kendi verdikleri router'ı değiştirmenin zor olması.

Süperonline Fiber varsa Süperonline'a geçmeniz mantıklı olur. Her zaman altyapı sahibi kimse ondan hizmet almanız sizin için iyi olur. Araya aracı koyduğunuzda sorun yaşama riskiniz artar.

Süperonline Fiber varsa Süperonline'a geçmeniz mantıklı olur. Her zaman altyapı sahibi kimse ondan hizmet almanız sizin için iyi olur. Araya aracı koyduğunuzda sorun yaşama riskiniz artar.
Ben süperonline altyapısını DSmart ile kullanırken çok sıkıntı çekmiştim. Uzun süre Süperonline dan kullandım ancak onlara kızınca. Süperonline altyapısına Vodafon dan fiber hizmeti almaya başladım 2 yıldır sorunsuz gidiyor ama onlarda da tarifeler 12 aylık uzun dönem tarife yok.

Superonline fiber varsa direk tavsiye ederim ama fiyat konusu tercih meselesi. Turknet gigafiberide araştırmak lazım varsa F/P. Taahhütsüz internet olacaksa asla ama asla olmasın diyeceğim Comnet, kesin olsun diyeceğim Turknet. VDSL olarak kullanım yapabilirsin

Ben tt altyapısı ile taahütsüz millenicom kullanıyorum. Çok memnunum, hız ve verimlilik gayet başarılı.

Ben süperonline altyapısını DSmart ile kullanırken çok sıkıntı çekmiştim. Uzun süre Süperonline dan kullandım ancak onlara kızınca. Süperonline altyapısına Vodafon dan fiber hizmeti almaya başladım 2 yıldır sorunsuz gidiyor ama onlarda da tarifeler 12 aylık uzun dönem tarife yok.
Demek ki Superonline'ın santralindeki OLT cihazlarında sorun vardı da sıkıntı yaşadınız. Yoksa sansür ve kendi routerimizi bağlama harici Superonline'dan pek şikayet göremiyorum ben.

Demek ki Superonline'ın santralindeki OLT cihazlarında sorun vardı da sıkıntı yaşadınız. Yoksa sansür ve kendi routerimizi bağlama harici Superonline'dan pek şikayet göremiyorum ben.
Superonline da operatör superonline iken internet konusunda sıkıntı yaşamadım 3-4 yılın sonunda yenileme zamanı geldiğinde teklif edilen fiyat yeni kullanıcı kampanyaları ile aynı olunca kızdım bıraktım. Bütün riskleri aldım Vodafona geçtim. Kurulumu gene superonline elemanları gelip yaptı, modemin üzerinde superonline yazıyor fakat faturayı Vodafon'a ödüyorum.

Superonline da operatör superonline iken internet konusunda sıkıntı yaşamadım 3-4 yılın sonunda yenileme zamanı geldiğinde teklif edilen fiyat yeni kullanıcı kampanyaları ile aynı olunca kızdım bıraktım. Bütün riskleri aldım Vodafona geçtim. Kurulumu gene superonline elemanları gelip yaptı, modemin üzerinde superonline yazıyor fakat faturayı Vodafon'a ödüyorum.
Altyapı sahiplerinde ücretler pahalı doğrudur. Konforum bozulmasın diye 3 kuruş fazla veririm yine Türk Telekom'dan vazgeçmem.

Altyapı eğer fiber ise zaten pek sorun çıkma ihtimali yok. Varsa da altyapı kaynaklıdır (bilinçsiz kazı vs) öyle bir durumda da duruma göre binanın sokağın hatta yakın bir kaç sokağın interneti bile gidebilir.

VDSL'de de 7/24 hizmet veren bir İSS bulmak lazım. PoyrazNet Pazar günleri ve geceleri çalışmıyor mesela. Bir arıza olduğunda ulaşmak uzun sürebiliyor hafta sonları. Ben de sadece ucuz diye Poyraz Net kullanıyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri