bende kiracıyım ortalama 20k istediler kendim kolları sıvadım malzemeleri alıp ben yaptım.
çokta tecrübem yok ama permolit tavan ve duvar boyası aldım duvar tam silinebilir çokta hoşuma gitti.
gerek olan malzemelerde ise
çatlak veya Ufak tefek tadilat işleri varsa saten alçı spatula.
boya için
üzerinde vidalı ayarı olan bükülen ve uzun fırça sapına takılabilen 1 büyük 1 orta boy rütuş fırçası
2 tane rulo almıştım duvar ve tavan için
ayrıca lazım olabilir diyede 1 küçük rulo almıştım.
birde işte yerleri veya eşyaları muhafaza edecek naylon örtü.
öncelikle duvarlarda ufak tefek tadilat yaptım çatlak delik vs vardı spatula ile kazıyıp çatlağın vs iyicene içini oyup saten alçı çektim kuruyunca üzerinden elimde iyi kötü bir zımpara vardı pürüzünü aldım.
yerleri ve odada kalan koltuklar vs eşyaların üzerine sermek için naylon poşet tarzında çöp poşetine benzer büyük m2 li ihtiyaca göre 20 m2 15 m2 vs kapatacak şekilde bir naylon örtü aldım yerlere serdim.
aldığım yere boyaya katılacak su seviyesini önceden sormuştum kaç lt koyulur vs ona göre su ekleyip iyicene karıştığına emin olana kadar kıvamına getirip ya hak deyip tavandan başladım
dip rutüşları için ikiye bükülen ayarlı rütuş fırçasını uzatma fırça sapına taktım öncelikle diplerin rütuşunu yaptımki bu dipler tavana rulo ile boya vurmak kadar zor dipleri 1. kat çektim sonra ikinci katı vurdum sonrada ruloyu hazırlayıp tavanın birinci katı vurdum birinci kat kuruyana kadar diğeri odanın aynı şekilde rütuş artı birinci kat derken,
tavanların birinci kat bitince ilk 1.kat tavan boyasını vurduğum odadan başlayıp artık ikinci katı vurdum.
tavanlar bitince artık duvara geçtim alçılı yerlere beyaz tavan boyası vurdum ardından duvarın birinci katıda vurdum yine aynı şekilde ilk kat bitince zaten duvarın birinci katı çekmiş oluyordu havada sıcaktı ilk başladığım duvardan başlayıp artık ikinci katıda vurdum.
damlamasını istemiyorsan az biraz sabırlı olup ruloyu boyaya banarken kovanın iç kenara sürterek döndürerek batırıp çıkar ve sallayıp fazla boyayı iyi süz en az damlama şeklini bu şekilde çözdüm ben.
zaten elin alıştığı zaman artık duruma göre ayarı verirsin.
son olarak tavandaki köşeleri dipleri kaçırabilirsin taşabilir hiç sorun değil kaçan yerleri duruma göre küçük fırça ile en son tekrar rütuşlarsın.
yorucu ama zevkli.
benim 3 günümü aldı inan hiç kolay değil özellikle tavanda Mevlana gibi kalıyor boyun
kalan boyanın ağzını kapatıp biryere muhafaza ettim hava almadığı sürece bozulurmu bozulmazmı bende bilmiyorum.
hışım çıktı ama içimede sindi.
durum bu şekilde anladığım kadarıyla kendi işimi yaptım ve sanada anlatmış oldum Allah kolaylık versin

.
tavan ufak tefek çizgiden kaçmış buda benim çalışma
Ekli dosyayı görüntüle 27111